reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Karotka ze mnie też mol książkowy ;-) od podstawówki oszczędności wydawałam na ksiązki - ale nie takie jakimi teraz się zaczytuję hehehe:rofl2:
Tylko romansidła mi w głowie:happy:
Babcia faktycznie miłą niespodziankę sprawiła.
A co do becikowego - pierwsze słyszę z tym dentystą, na pewno trzeba mieć zaświadczenie o tym, że kobieta była objęta opieką lekarką od 10 tyg. ciąży.
Nie sądzę, żeby jeszcze karty ciąży kazali nam okazywać. :confused:

Princi leż sobie milutko ;-) przyznam, że z kwasem filiowym wystartowałam dużo później niż Ty - dopiero w 6 tyg. ciąży. :sorry2::zawstydzona/y:

reklama
Hey
Ja tez czytam ksiązki niczym mol książkowy tyle, że ja zaraziłam się juz jakis czas temu. Obecnie czytam taką sagę która pojawiła się w kiosku pt"Obietnice" . Bardzo fajna książka, jakoś tak podrzymywała mnie na duchu w trudnych chwilach. tam jest opisana sytuacja kobieta,która została z sześciorgiem dzieci sama w takiej starej wynędzniałej chacie w jednej z norweskich osad, bo Jej mąż wyjechał do Ameryki w poszukliwaniu złota(rok 1900). No kobieta dodatkowo jest w ciąży a zaczyna brakowac jedzenia. Nie zdradzę więcej w kazdym razie mnie wciągnęło. A ja ktoś lubi romasne, na tle historycznym to "Jeżdziec miedziany" przepiękna powieśc skaldająca się z trzech obszernych tomów, które pochałania się w rekordowym czasie.:)
Co do foliku mam problem. Ja biorę od poczatku stwierdzenia ciązy tj.5 tyg. I mam pytanie bo konczy mi się drugie opakowanie a wizytę mam w czwartek czy brac jeszcze folik czy już nie?

Robiłam dzisiaj tą wróżbę z igła na nitce nad brzuszkiem. Kręciła się w kółko czyli że chłopiec czy dziewczynka :confused::confused:

miałam popisac, ale łeb mi pęka - brzydko mówiąc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:
nie wiem czy brac juz apap czy jeszcze nie - czy to cos z cisnieniem, czy cos innego,.... nigdy w ciazy nie bolała mnie głowa... a tu juz trzeci dzień mam ochote ją sobie odciąc... :sorry2::crazy:

buziam Was mocno!

tyle się napisałam i wszystko szlag trafił, więc w skrócie-polecam książki Danielle Stell-wciągają okropnie i przeczytałam już wszystkie.Z kwasem foliowym to chyba jestem najlepsza z was bo biorę już od czerwca bo tak sobie umyśliłam dzidzię, potem jeszcze tylko musiałam przekonać mojego m

Robiłam dzisiaj tą wróżbę z igła na nitce nad brzuszkiem. Kręciła się w kółko czyli że chłopiec czy dziewczynka :confused::confused:

Chlopiec :tak: Ja tez robilam te wrozbe, Jak robil ja moj M to nawet nie drgnela ta obraczka :-D:-D a jak ja albo kolezanka to raz tak raz tak i sie smieli ,ze blizniaki mam :-D usg jednak stwierdzilo jednego dzidziusia... Hm narobilas mi chetki chyba sprobuje jeszce raz:-D:-D:-D bo w sumie to nic nie wiem, a sie tego kolejnego badania usg doczekac nie moge ;-)

sarenka ja właśnie mialam ten sam problem,bo gin mi powiedział,że mam nie przerywać zażywania Foliku i brać witaminy,w związku z czym dzisiaj dostałam Prenatal,w którym już jest kwas foliowy i tym sposobem mam 2 in1. :-) Ale nie wiem od czego to zależy, że jedne kobiety mają odstawiać k.foliowy,a inne nie.

A co do tego becikowego, to o tym,że od 10 tyg trzeba pokazać zaświadczenie,to wiem,ale z tym dentystą też nie słyszalam i tak sobie myślę,że po prostu babcia podstępnie specjalnie mnie straszy,żeby mnie zmusić do pójścia do dentysty. :-D Z drugiej strony właśnie też słyszałam,że my jeszcze zachodziłyśmy w ciążę w 2008 roku i nam do becikowego wystaczy akt urodzenia,a dopiero późniejsze "ciężarne" już mają tak powalone wszystko...:confused:

Alex a ja bardziej uwaznie teraz przyczytalam co napisalas haha :-D:-D:-D (troche zakrecona dzis jestem) i pytanko mam, jaka igle i nitke ? Ja slyszalam,ze obraczke sie zawiesza na nitce.. ;-)

henrietta ja czytałam kilka książek D.Steel ale chyba najbardziej podobały mi się "Pierścionki":)) A z tym kwasem foliowym to zrobiłas prawidłowo, ja tez miałam brac jednak jakoś to odkładałam i odkładałam. CZasem przed ciążą łyknęłam witaminkę dla kobiet w ciązy:)) jak nie zapomniałam oczywiście, teraz pamiętam o witaminkach i foliku:)

reklama
Witam! Jejku jak mi dziś dzień szybko zleciał - byliśmy z m na zakupach - bo musimy zrobić remont dla dzidzi - tapetowanko się szykuje itp. I wiecie co po 4 godz jeżdżenia po sklepach - wróciliśmy do domu bez tapet!:-D:-D:-D Oczywiście wszystko moja wina-bo ja się na nic zdecydować nie mogłam- jedno jest pewne, że pokój będzie w zielono - żółtej tonacji i tylko tyle wiem - wybór oczywiście był duży i stąd te niezdecydowanie - ale z drugiej strony dobrze, że już się za to zabieram powoli, bo inaczej pewnie bym się nie wyrobiła :-D:-D:-D
Nionka - ja również mam nadzieję, że tata już się lepiej czuje.
Reniferku spróbuj z tym amolem - może Ci pomoże
A co do książek - ja kiedyś byłam strasznym molem a teraz wstyd się przyznać - odkąd przyjechaliśmy do Szwecji - to ja może ze 4 książki przeczytałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry