reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
raczej mm :-) moja gin tez mówiła, ze Okruch ma teraz jakies 1-2 mm :-)

a ciąży w żaden sposób inny niż wizyta u gin nie monitoruję, żadnej bety, nic.
na wizytę jestem umówiona na przyszły tydzień (dwa tygodnie po pierwszej), ale to po to, żeby obejrzeć serduszko. a następne... pewnie co 4 tygodnie, jeśli wszystko ok będzie.

edit: hmm, pasek pokazuje 7-9 mm... wizyta była tydzień temu, całkiem możliwe że tak szybko rośnie...

A ja w środę zasuwam na badania krwi. :szok: Grupa krwi, morfologia, cukier itp. wiadomo... Śmiejcie się, ale jeśli chodzi o pobieranie krwi to truś jestem niesamowity.:zawstydzona/y:

Ja też się dołączam do poniedziałkowego powitania:) i witam nowe Mamuśki, widzę że nas przybywa:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja już jestem dziś po wizycie u endokrynologa. Wyniki takie jakie przypuszczałam, czyli niedoczynność, którą trzeba leczyć farmakologicznie, bo z TSH o wartości 6 muszę zejść do 1. No i za miesiąc badanko kontrolne. Teraz tej tarczycy już nie odczuwam, tylko widać na badaniach, że za mało hormonów tarczycy mam.

Asiula ja też mam niedoczynność i wyniki z czwartku są następujące: TSH: 5,02, fT4 13. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Widzę, że Ty spokojnie do tego podchodzisz, a ja w czwartek to ryczałam i miałam czarne myśli. Moja dawka Euthyroxu N25 to jedna tabletka dziennie. A jakie Ty leki bierzesz i w jakich dawkach. Ciekawi mnie to i porównam z tym co mi jutro endo powie. Trzymaj się!!

Dziewczyny, a mnie coś kłuje w jednym boku - tak obok kości biodrowej, czasami nieco niżej, w pachwinie :-(
Dzwoniłam z tym do swojej gin (która niestety jest na urlopie) a ta twierdzi, że takie bóle mogą się pojawić w 7 tyg bo zarodek się wrzyna (straszne słowo :eek:) w macicę i żebym się nie martwiła.
Ale jak mam się nie martwić.....to moja pierwsza ciąża .... :-(

Nie wiem co robić iść z tym do innego gina? Ale zanim ja się zapiszę ......

Dziewczyny, a na gorączkę macie jakieś sposoby? Mam 37,8, nie umiem jeść, fatalnie się czuję. Ciągle tylko piję.
To że pijesz to akurat dobrze. W gorączce apetytu nie ma więc nie ma się o co martwić. Ja w poprzedniej ciąży miałam dozwolone łykanie APAP-u. On działa przeciwbólowo i obniża gorączkę.

reklama
Do góry