reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
raczej mm :-) moja gin tez mówiła, ze Okruch ma teraz jakies 1-2 mm :-)

a ciąży w żaden sposób inny niż wizyta u gin nie monitoruję, żadnej bety, nic.
na wizytę jestem umówiona na przyszły tydzień (dwa tygodnie po pierwszej), ale to po to, żeby obejrzeć serduszko. a następne... pewnie co 4 tygodnie, jeśli wszystko ok będzie.

edit: hmm, pasek pokazuje 7-9 mm... wizyta była tydzień temu, całkiem możliwe że tak szybko rośnie...

A ja w środę zasuwam na badania krwi. :szok: Grupa krwi, morfologia, cukier itp. wiadomo... Śmiejcie się, ale jeśli chodzi o pobieranie krwi to truś jestem niesamowity.:zawstydzona/y:

Ja też się dołączam do poniedziałkowego powitania:) i witam nowe Mamuśki, widzę że nas przybywa:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja już jestem dziś po wizycie u endokrynologa. Wyniki takie jakie przypuszczałam, czyli niedoczynność, którą trzeba leczyć farmakologicznie, bo z TSH o wartości 6 muszę zejść do 1. No i za miesiąc badanko kontrolne. Teraz tej tarczycy już nie odczuwam, tylko widać na badaniach, że za mało hormonów tarczycy mam.

Asiula ja też mam niedoczynność i wyniki z czwartku są następujące: TSH: 5,02, fT4 13. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Widzę, że Ty spokojnie do tego podchodzisz, a ja w czwartek to ryczałam i miałam czarne myśli. Moja dawka Euthyroxu N25 to jedna tabletka dziennie. A jakie Ty leki bierzesz i w jakich dawkach. Ciekawi mnie to i porównam z tym co mi jutro endo powie. Trzymaj się!!

Dziewczyny, a mnie coś kłuje w jednym boku - tak obok kości biodrowej, czasami nieco niżej, w pachwinie :-(
Dzwoniłam z tym do swojej gin (która niestety jest na urlopie) a ta twierdzi, że takie bóle mogą się pojawić w 7 tyg bo zarodek się wrzyna (straszne słowo :eek:) w macicę i żebym się nie martwiła.
Ale jak mam się nie martwić.....to moja pierwsza ciąża .... :-(

Nie wiem co robić iść z tym do innego gina? Ale zanim ja się zapiszę ......

Dziewczyny, a na gorączkę macie jakieś sposoby? Mam 37,8, nie umiem jeść, fatalnie się czuję. Ciągle tylko piję.
To że pijesz to akurat dobrze. W gorączce apetytu nie ma więc nie ma się o co martwić. Ja w poprzedniej ciąży miałam dozwolone łykanie APAP-u. On działa przeciwbólowo i obniża gorączkę.

reklama
Do góry