reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

I ja Reniferku trzymam kciuki, musi być dobrze, nie może być inaczej.....
Ja właśnie przeszłam dwa podejscia do sałatki greckiej:) zaraz peknę tak sie nażarłam, ale co jak ma sie zachcianki......naprawdę przy 1 ciaży nie miałam takich, a tu normalnie nie moge albo na coś patrzeć, albo zjadłabym ze dwie miski!!
Co do choróbsk, to wiem, ze grypa potrafi dzidziusia zabić, wiec kochane musimy mocno uważać, omijać markety szerokim łukiem, bo chorób tyle że szok. Mnie nie obeszło juz zap.oskrzeli, brałam Zinnat, bo te "penicylowe" Duomoxy i inne mnie uczulają. Narazie jest ok, 30.01 na usg będę wiedziała, że jest wporządku......musi być! Apap też łykałam, gorsza gorączka, jak paracetamol (tylko może lepiej w aptece czysty paracetamol poprosić, choć apap nie jest preparatem złozonym, wieć wg mnie też ok.)
Trzymajmy sie dzielnie, pozdrawiam i ide spać!!

reklama
Rezeda - ja też łyknęłam Apap ale mi on nigdy jakoś super nie pomagał, zawsze kuruję się ibupromem albo febrisanem ale tego w ciąży nie wolno łykać.
Alex - takie pobieranie krwi to nic przyjemnego zwłaszcza jak się ma bujną wyobraźnię :-D ja zawsze odwracam głowę w drugą stronę

Renifer - nie denerwuj się, zobaczysz że wszystko będzie dobrze :tak:

Szyszunka - uwielbiam grecką sałatkę, a najbardziej latem bo teraz te pomidory są jakieś takie wodniste. A ja dzisiaj kupiłam śmietankę tortową i zrobiłam bitą śmietanę z brzoskwiniami z puszki :rolleyes2:

Miłego śpiuszka :happy2:

Heh juz chyba troche zalapalam wiec napisze cos o sobie. Po pierwsze bardzo sie ciesze ze ze tak mozna sie dzielis swoimi przezyciami. To moja pierwsza ciaza wiec jestem szczegolnie podekscytowana.
Ostatnia @ 12/12, po 3 ostatnich plonnych oczekiwaniach nie chcialam sie nastawiac wiec ignorowalam wstepne objawy czekajac na @ ( Napady sennosci, obolaly i podwojony rozmiarowo biust, bole podbrzusza-podobne do okresowych). Test 10 stycznia i 2 mocne krechy 2 dni po spoznionym okresie. Nareszcie. Cieszymy sie z mezem ogromnie.

Poki co nudnosci mi nie dokuczaja, apetyt dopisuje, sennosc i zmeczenie pozostaly.
Mam wrazenie ze spodnie juz sie robia przyciasnawe ale to chyba jeszcze nie dzidzia tylko to lenistwo, ospalosc i swiateczne jedzonko.

Wizyta u lekarza za tydzien, mam nadzieje ze wszystko okaze sie w porzadku.

aaaaach, właśnie przeczytałam o brzoskwiniach z bitą śmietaną!!!! no nie mogę nie mogę, wiem, od rana się nie powinno, ale nie wytrzymam!! lecę zrobić!

dzień dobry tak w ogóle :-) i witam Aga!

a jak się czuje Renifer? mam nadzieję że grzecznie leży zamiast siedzieć przed kompem...

Oj zachcianki:):) ja na brzoskwinie też miałam ochotę, ale od słodkiego wogóle odrzuca mnie totalnie!!!!no i tak do południa to raczej nie jem wogóle, mdłości męczą, a jak zajrzę do lodówki to od razu mogę łapać zakręt to kibelka..........
A ja dzis muszę sie choć trochę wziąć za sprzątanie, wieczorem będzie u mnie Ksiądz po kolędzie (znajomy), wiec musze posprzątać i zrobić kolację.:-) Ale nic mi się nie chce i ten żołądek........
no cóż, trzeba się zebrać do roboty, bo na necie siedzieć mozna godzinami, a samo się nie zrobi.lecę

Ja włąśnie wczoraj robiłam betę i wyszła 151 :) Ostatni okres miałam 22 grudnia. Co prawda za pomocą kalkulatorów w internecie, ale obliczyłam, że jeszcze łapię się na wrzesień(27-28) ;) Bardzo się cieszę ale i boję , bo ostatnią ciążę straciłam w 8 tygodniu pod koniec sierpnia. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok. A wam bardzo gratuluję - razem będzie raźniej :)

Indygo : Dokładnie bujna wyobraźnia :-D ja zaraz mam jakieś czarne wizje, że nie wiadomo co mi się stanie.
Oj czuje się jak zdechła. :-( Na szczęście gorączki nie mam, ale strasznie boli mnie gardło. Dziś w nocy to nie mogłam wytrzymać wstałam żeby sobie przepłukać gardło wodą z solą. Rzeczywiście pomogło ale nadal mnie pobolewa. :wściekła/y:
Straszliwie się boje żeby nie złapać jakiegoś choróbska. Tym bardziej, że tak jak pisałam moja mama przechodziła nie dawno grype. Mam nadzieje, że mi jej nie sprzedała. Strasznie się boje o maluszka.:sad::sad:

reklama
Do góry