reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Nemesiss666 wytrzymaj jeszcze chociaż do 37 tygodnia ,wiem ,że prosto jest tak radzić, ale podobno w tym czasie dziecko jest juz rozwinięte, głównie chodzie o płuca. Leż i odpoczywaj

reklama
Hej, ja dziś melduję spakowałam torbę, brakuje tylko szlafroczka-bo kupiłam dziś fajny lekki bawełniany na ciuchu za całe 2.5zł:)
Co do materaca, to ja przy 1 dziecki miałam kokos pianka gryka i szczerze to nie pamietam kiedy go odwróciłam na grykę:)
nemesis666-odpoczywaj odpoczywaj i odpoczywaj, lepiej rodzić ciut później, jak siedziec z dzidziusiem długo w szpitalu
liiiviiia-dopiero zauważyłam że jesteś też z Lublina jak ja:), co do babyfantu, to tam ceny różnie, niektóre droższe, niektóre taniej, ogólnie bardzo go lubię bo wszystko na jednym miejscu.
Ps. A gdzie zamierzasz rodzić, bo ja na Jaczewskiego, a mamy podobne terminy-ty 12 ja na 8 września wiec moze się spotkamy na porodówce:)
Zmykam po grilowanku odpocząć, bo widzę, ze ręce i nogi mi puchną, lecę jeszcze łyknąć wiesiołek:) bo herbatki nie udało mi sie kupić.
Buziaki

Alex ta herbatka z malin to chyba na przyspieszenie porodu a ty nie chcesz jeszcze rodzić, to po co ją pijesz.
Dobra już doczytałam- jednak nie na przyspieszenie tylko na złagodzenie porodu a w początkach ciąży może powodować poronienie

Ostatnia edycja:
Hej, ja dziś melduję spakowałam torbę, brakuje tylko szlafroczka-bo kupiłam dziś fajny lekki bawełniany na ciuchu za całe 2.5zł:)
Co do materaca, to ja przy 1 dziecki miałam kokos pianka gryka i szczerze to nie pamietam kiedy go odwróciłam na grykę:)
nemesis666-odpoczywaj odpoczywaj i odpoczywaj, lepiej rodzić ciut później, jak siedziec z dzidziusiem długo w szpitalu
liiiviiia-dopiero zauważyłam że jesteś też z Lublina jak ja:), co do babyfantu, to tam ceny różnie, niektóre droższe, niektóre taniej, ogólnie bardzo go lubię bo wszystko na jednym miejscu.
Ps. A gdzie zamierzasz rodzić, bo ja na Jaczewskiego, a mamy podobne terminy-ty 12 ja na 8 września wiec moze się spotkamy na porodówce:)
Zmykam po grilowanku odpocząć, bo widzę, ze ręce i nogi mi puchną, lecę jeszcze łyknąć wiesiołek:) bo herbatki nie udało mi sie kupić.
Buziaki

Na jaczewskiego :D a pisalam wczesniej czy ktos jest to nikt sie nie odzywal i nigdzie nikogo nie moglam znalezc z tego szpitala juz myslalam ze ja sama tam bede ;) a masz lekarza z tego szpitala?? jak tak to kogo??

Buziaki

a co do materaca to czyli na poczatku gryki sie nie kladzie?? czyli ten co do wozka kupilam tez najpierw pianka do gory??

No i poszlas ... a ja teraz bym miala tyle do powiedzenia ;D no jezeli bedziemy rodzic w terminie to na pewno sie spotkamy (chociaz mi sie wydaje ze juz dlugo nie pociagne ;) z tego co wiem to tam sie lezy 7-10 dni przynajmniej nie spotkalam sie jeszcze zeby ktos z moich znajomych wczesniej wyszedl chybaze taki zbieg okolicznosci po prostu ;) no i zalezy czy bedziemy na ginekologii czy na poloznictwie bo nie wiem o co tam chodzi ze i tu i tu leza .... A rodzilas juz tam?? Wogole jakie masz zdanie na temat tego szpitala?? ja sie strasznie boje bo zawsze jak tam jestem trafiam na wredny personel ...
A z jakiej dzielnicy jestes??

Ostatnia edycja:
wiecie co dziewczyny poczytałam na innym forum opinię babeczek na temat wiesiołka i herbatki z lisci malin. jedna napisała, że piła od 36 tygodnia i bóle które miała do rozwarcia aż na 9 cm były naprawdę słabe. początkowo nawet ich nie czuła i w pierwszej fazie porodu spokojnie wysprzątała do, potem poszła na spacer a jak wróciła to jej wody poszły dopiero i wtedy zaczeły sie skurcze ale nie bolało i bardzo dobrze wspomina poród i poleca ziółka :)
ja się jeszcze na porodówkę nie wybieram dziewczyny ale odpoczywam ile wlezie :) jeszcze z 2 tygodnie wytrzymam :)
no a w 36 tygodniu też zacznę pić magiczne napary i łykać olej wiesiołka. zobaczymy jak to podziała ;)
dobrej nocki kochane kobitki i dzieciaczki :) i przespanej :)

Ostatnia edycja:
wiecie co dziewczyny poczytałam na innym forum opinię babeczek na temat wiesiołka i herbatki z lisci malin. jedna napisała, że piła od 36 tygodnia i bóle które miała do rozwarcia aż na 9 cm były naprawdę słabe. początkowo nawet ich nie czuła i w pierwszej fazie porodu spokojnie wysprzątała do, potem poszła na spacer a jak wróciła to jej wody poszły dopiero i wtedy zaczeły sie skurcze ale nie bolało i bardzo dobrze wspomina poród i poleca ziółka :)
ja się jeszcze na porodówkę nie wybieram dziewczyny ale odpoczywam ile wlezie :) jeszcze z 2 tygodnie wytrzymam :)
no a w 36 ygodniu też zacznę pić magiczne napary i łykać olej wiesiołka. zobaczymy jak to podziała ;)
dobrej nocki kochane kobitki i dzieciaczki :) i przespanej :)

A na pewno ta herbatka nie wywoluje skurczy ??? no bo jak od 36 tyg to juz powinnam pic zeby tylko nie zaszkodzic sobie

liiiviiia ona właśnie wzmacnia mięśnie macicy z tego co poczytałam, i zmniejsza bóle powodowane skurczami. w sumie to nawet logiczne jakby nie patrzeć bo im silniejszy mięsień tym większe obciążenie wytrzyma. no ten wiesiołek też jest właśnie na złagodzenie bóli nawet menstruacyjnych i piersi jak pisało w internecie

reklama
liiiviiia ona właśnie wzmacnia mięśnie macicy z tego co poczytałam, i zmniejsza bóle powodowane skurczami. w sumie to nawet logiczne jakby nie patrzeć bo im silniejszy mięsień tym większe obciążenie wytrzyma. no ten wiesiołek też jest właśnie na złagodzenie bóli nawet menstruacyjnych i piersi jak pisało w internecie

czyli herbatka z lisci malin i tabletki wiesiolka tak ?? czy to jakas jedna herbatka z tym i tym?

Do góry