reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Ja mam takie bóle na szczęście nie ma krwawienia bo wcześnie poszłam z tym do lekarza i teraz jestem na lekach i mam leżeć cały czas. Głowa do góry będzie dobrze, najlepiej odpocznij w spokoju bo Twoje teraz nerwy nie sa dobre dla dzieciątka. Trzymam kciuki:)

reklama
hej melduje sie ze zyje
witam nowe kolezanki
ja wciąz leze wizyta w czwartek
dolegliwosci przerodzily sie w patologie wiec nie wiem jak to sie skonczy
zygam cały dzien, przelyk mam cały obolały jestem wykonczona schudłam 6 kg, mówie wam jakas masakra!!!
no ale walcze i wierze ze sie uda
pozdrawiam

Jak dużo nowych postów:) U mnie nie ma większych bólów brzucha (odpukać) Na razie miałam robioną grupę krwi i takie ogólne badanie krwi, które jest kilka razy w czasie ciąży wpisywane do kart ciąży, badanie moczu.. Może wiecie co będzie następne i ile tych badań jeszcze jest w pierwszym trymestrze?? Aha i jeszcze jedno orientujecie się może kiedy można poprosić o zdjęcie z USG?? Chciałabym bardzo pokazać już każdemu moją fasoleczkę:)

Ogólnie czuje sie dobrze, ból przeszedł, tylko dolną część brzucha mam tak jakby obolałą, ale to chyba bardziej z nerwów, no i lekko krwawie. Najchetniej to bym odrazu do szpitala pojechała sprawdzić co się dzieje a nie czekać to jutra rana. Nie wiem czy to może mieć z tym wspólnego, ale bolą mnie plecy pod żebrami jak oddycham, szczególnie na wdechu.

reniferku gratuluję jesteś dowodem na to że trzeba myśleć pozytywnie a wszystko będzie dobrze

bóle brzucha miałam praktycznie od początku tzn od czsu planowanej @ aż do teraz a jestem w 8tc chwilami były tak silne że aż się kuliłam. teraz mi trochę przeszły ale dalej je czuje tyle że delikatnie. jak powidziałam o tym lekarzowi (wspomnę jeszcze że bolało przważnie ok.18:00, 19:00) to powiedział że skoro wieczorami to prawdopodobnie z przemęczenia i kazał za każdym razem kiedy poczuję ból położyć się i poczekać aż przejdzie i doraźnie zażywać no-spę ale ostanio sama zauważyłam że boli jak coś dźwignę albo za dużo się ochodzę np sobotnie porządki rozłożyłam na raty bo jak tylko odkurzyłam podłogę zaczynałam odczuwać ból i wolalm się połozyć bo w końcu dzidzia najważniejsza

co do zachcianek to na początku jadłam tylko mandarynki ostatnio mam fazę na pomidory a dzisiaj musiałam ugotować zupę ogórkową ale taką megakwaśną

no ale walcze i wierze ze sie uda

uda sie uda ......... :tak: my w to wierzymy i ty w to uwierz ........ :tak:

Aha i jeszcze jedno orientujecie się może kiedy można poprosić o zdjęcie z USG?? Chciałabym bardzo pokazać już każdemu moją fasoleczkę:)

poprosic o zdjęcie pewnie możesz każdorazowo, jak robisz USG, ale myśle,że gdzieś tak z 3 miesiaca, to chyba byłoby juz można zobaczyc konkrety i takie byłoby fajne aby sie chwalić :tak::-D;-)

witam wieczorowa porą i życze kolorowych snów :tak::-D;-)

Jak dużo nowych postów:) U mnie nie ma większych bólów brzucha (odpukać) Na razie miałam robioną grupę krwi i takie ogólne badanie krwi, które jest kilka razy w czasie ciąży wpisywane do kart ciąży, badanie moczu.. Może wiecie co będzie następne i ile tych badań jeszcze jest w pierwszym trymestrze?? Aha i jeszcze jedno orientujecie się może kiedy można poprosić o zdjęcie z USG?? Chciałabym bardzo pokazać już każdemu moją fasoleczkę:)

czesc
ja byłam wczoraj na usg a jestem w 6 tygodniu ciąży.poprosiłam doktora o zdjęcię i mi dał-musisz poprosić bo oni tak od siebie to nie za specjalnie są chętni dawać.ja już mam pierwsze swoje usg i WIDOK NIE ZAPOMNIANY, MÓJ MĄŻ NOSI W PORTFELU TAKI JEST WIDOK:tak::tak::tak::tak:

Hej, hej :-)
Co tu takie pustki :confused: Mam nadzieje, ze zadne choróbska nie położyły Was do łożka :baffled:
Syla28 co u Ciebie? Jak sie czujesz? Trzymam kciuki :tak: Napewno będzie dobrze :-D
Karola322 gratulacje. Fajnie ze już miałas USG. A może i nam sie nim pochwalisz;-)
Witam kolejne nowe mamuśki :-)
Miłego dzionka :rofl2:

reklama
No pustki, to prawda, ale za to można spokojnie poczytać:)
No i chyba to nie choroby wywiały z forum, ja narazie się trzymam zdrowo, choć dookoła każdy, naprawdę każdy zdrowy, dziadek pokasłuje, ale musimy niestety córcię do dziadków zawozić, bo praca, wiec mam nadzieję, że nic nie załapiemy.
Co do badań, to fajnie, ze wy już po usg, ja się nie mogę już doczekać piątku, im bliżej tym się bardziej boję, ale MUSI BYĆ DOBRZE NIE MAM INNEJ OPCJI:-)

Mam też do Was pytanko, bardzo źle śpię, ale to szczegół, czy Wam też się śnią horrory, morderstwa i inne głupoty........ani żadnych filmów nie oglądam, a tu kurde jakieś zabójstwa, gwałty.......męczy mnie to, już nie mówiąc, że trochę stresuje!

Miłego dnia kobietki, ja zmykam coś zjeść, do tej pory leżałam, bo dziś dziwnie pół nocy pobolewał mnie brzuch, tak jakby na miesiaczkę, ale delikatnie, nie dał mi spać, wzięłam no-spę i już jest ok.

Jak mi się nie chce iść do pracy:baffled:

Do góry