reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny jak myslicie bo ja zaczynam sie martwic bo wszystkie jestescie juz po wizytach a ja, moge isc do gin dopiero 16 lutego czy to aby nie za pozno ?
bede wtedy w 8 tyg i 5 dniu ciazy
Moltizerka mi sie wydaje, ze nie będzie za pózno. Widzisz mnie gin kazał poczekac do 8 tyg i dopiero USG. Wiec jesli nie masz jakichs niepokojących objawów to myśle ze warto nawet poczekac zeby wiecej zobaczyc :tak:

Dziewczyny a kiedy lekarz zlecił Wam jakies badania, w którym tc? I jakie oprócz morfologii?

reklama
wiec wezme L4, w pracy nikt nie wie ze ciaza wiec nie ma zmiluj sie ale nie moge powiediec jak mowilam bo by mnie z miejsca zwolnili...Z doswiadczenia wiem ze dzidzia najwazniejsza ale bez pracy i kasy to nawet na leki nie ma jak maluszek choruje, wiem bo mialam zwykly zasilek 200zl i bylo b. ciezko

z tego co wiem to już teraz od pierwszego dnia ciąży jesteś "chroniona" i nie mogą cię zwolnić. Przedwczoraj koleżanka przesłała mi linka z jakimiś aktami prawnymi, także ja byłam spokojna i dlatego powiedziałam w pracy (tyle że pracuje z elektomagnesem przy biurku i wolałam powiedzieć ze względu na to że zmieniam "biurko").;-).

Odebrałam wyniki i za bardzo się na tym nie znam :zawstydzona/y:. Z tego co tam jest napisane to wynik na toksoplazmoze pozytywny (więc to chyba dobrze............) , zaniżony mam Hematokryt (ale o jakieś 0,6 jednostki, więc to chyba nie tak źle) a o 0,1 jednostke wyższy MCHC. Mogliby pisać od razu o co chodzi a nie same skróty :no:.

Ninionka ja właśnie z tego powodu że długo miałabym czekać (no i oczywiście przez przeziębienie) poszłam prywatnie. Tyle że ja i moja cierpliwość to...ufff szkoda gadać:no:.

Miłego dzionka kobietki. zabieram się do pracy :\;-).

jestem chroniona ale tylko do okresu porodu a potem nawet nie wiem czy mam macierzynski....

Co do badan ja juz zrobilam na: morfologia, mocz, WR, odczynnik Commbusa, Rozyczka, CMV (cytomegalia), Toxoplazmoza, HBS, HIV i nie pamietam reszty jeszcze jakies 2 :)...Toxo nie przechodzilam wiec zdala od kotow :)

Witam :-)
Wracam wreszcie do świata żywych ;-) Tak mnie rozłożyło, że nie wiem :-(
Nie mogłam zbić temperatury, więc w niedzielę w nocy pojechałam do szpitala po jakąś radę. Dostałam antybiotyk i wreszcie mi przechodzi. Przy okazji miałam USG i wszystko było w porządku :-) Jutro mam planowaną wizytę u gina. Mam nadzieją, że nadal wszystko będzie w porządku. Okropne to choróbsko.

gabis byłam dzisiaj u pobrania krwi, więc jestem niby na bieżąco, ale wszystkiego nie pamiętam :zawstydzona/y: gin kazała mi zrobić mocz, morfologię, cukier i coś czwartego, ale zapomniałam :zawstydzona/y: Sama z siebie zrobiłam też toksoplazmozę, bo mam kota.
kroptusia to widzę, że u mnie tych badań jakby trochę mniej :zawstydzona/y:
renifer super wieści :tak::tak::tak::tak::tak:

RENIFER :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

wiedziałam,że nie może byc inaczej :tak: super wiadomości :tak:

Kroptusia, a jaki rodzaj umowy masz ???? jeżeli terminowa to kiedy jest jej koniec ....... ??? :tak:

empolan, to dobrze,że już minęło choróbsko :tak:

Kroptusia, a jaki rodzaj umowy masz ???? jeżeli terminowa to kiedy jest jej koniec ....... ??? :tak:

No wlasnie dzieki kochanej starej szefowej do maja...1 umowe mialam na 3 mc, druga na rok i juz mialam mega nadzieje ze ta kolejna na czas nieokreslony a dala mi na rok znow :-( na zlosc ... Ale ona taka byla, msciwa i mobing w pracy, moze przez to nie moglam zajsc, jak tylko zlozylam wypowiedzenie, odetchnelam, zmienilam dzial (nie firme - przenioslam sie wlasciwie na starych warunkach) i ta 3 umowa konczy mi sie w maju wlasnie

No wlasnie dzieki kochanej starej szefowej do maja...1 umowe mialam na 3 mc, druga na rok i juz mialam mega nadzieje ze ta kolejna na czas nieokreslony a dala mi na rok znow :-( na zlosc ... Ale ona taka byla, msciwa i mobing w pracy, moze przez to nie moglam zajsc, jak tylko zlozylam wypowiedzenie, odetchnelam, zmienilam dzial (nie firme - przenioslam sie wlasciwie na starych warunkach) i ta 3 umowa konczy mi sie w maju wlasnie
Kroptusia nie jestem specjalistką, ale mi sie wydaje, ze trzecia umowa z tym samym pracodawcą musi być zawarta na czas nieokreślony:confused: Wiec jak kolejny raz masz na rok, hmm, może sie myle :baffled: więc może ktoś inny się jeszcze wypowie:tak:

EDIT:
Kroptusia a teraz jestem już pewna, bo znalazłam ten zapis w kodeksie pracy.
Art. 251.
§ 1. Zawarcie kolejnej umowy o pracę na czas określony jest równoznaczne w skutkach prawnych z zawarciem umowy o pracę na czas nieokreślony, jeżeli poprzednio strony dwukrotnie zawarły umowę o pracę na czas określony na następujące po sobie okresy, o ile przerwa między rozwiązaniem poprzedniej a nawiązaniem kolejnej umowy o pracę nie przekroczyła 1 miesiąca.

Ostatnia edycja:
Masz racje ale moja jest wredna i msciwa i im wiecej gorzej tym lepiej i 1 umowe nawet nie zwrocilam uwagi zawarla nie na tzw czas okreslony 3 mc ale okres probny wiec sie NIE LICZY....:-( i wlasnie z uwagi na to nie zmienialam pracy by jak zajde to w starej pracy bedzie latwiej ale ze nic 3 lata nie wychodzilo, nie wytrzymalam nerwowo i rzucilam w cholere bo dostawalam nerwicy, od razu odzylam i wogole i przez ten stres w pracy zapomnialma o fasolce i ta sie pojawila :-)

Ja to pracowałam jako studentka na zlecenie ... 1 stycznia zrezygnowałam bo mnie za bardzo denerwowali a i nie wywiązali się z obietnicy podpisania umowy o pracę ... kazali mi czekać kilka miesięcy , może nawet rok ... także dobrze że się zwolniłam bo i tak by mnie zwolnili a płakać codziennie w pracy z nerwów w okresie ciąży to raczej nie wskazane ... o ciąży dowiedziałam się dwa tygodnie po tym jak się zwolniłam :)

reklama
Hej dziewczyny,
Jestem w 5 tygodniu ciąży, dzisiaj miałam straszny ból brzucha trwał około 10 minut, bolało tak jak by ktoś mi wbijał nóż. Póżniej lekko zaczełam krwawić, byłam u lekarza powiedział że nic poważnego się nie dzieje skoro tylko lekko krwawie a ból przrszedł. Mam skierowanie do szpitala na jutro rano na badania, ale jak by ból powrócił mam jechać dzisiaj do szpitala.
Czy któraś z was przeszła coś podobnego

Pozdrawiam

Do góry