reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Rudka trudno powiedzieć, ja nie miałam takich objawów ale na Twoim miejscu zapytałabym się ginki, może to nic powaznego po co się martwić na zapas :tak:

Witaj Any - jak widać okres świąteczno-noworoczny służy starankom :-D:tak:

Widzę że macie różne metody na mdłości: Cola, Sprite, Tonic - brakuje tylko Fanty i Mountain Dew do kompletu:-D:-D Ja na razie nie mam mdłości ale w poprzedniej ciąży kupowałam sobie pachnące miętowe chusteczki do nosa i ciągle je wąchałam :tak:
A z imbirem to słyszałam że powinno się go pogotować kilka minut, ostudzić i wcisnąć cytrynkę -pomaga też na przeziębienie.

Ostatnia edycja:
reklama
Rudka trudno powiedzieć, ja nie miałam takich objawów ale na Twoim miejscu zapytałabym się ginki, może to nic powaznego po co się martwić na zapas :tak:

Witaj Any - jak widać okres świąteczno-noworoczny służy starankom :-D:tak:

Widzę że macie różne metody na mdłości: Cola, Sprite, Tonic - brakuje tylko Fanty i Mountain Dew do kompletu:-D:-D Ja na razie nie mam mdłości ale w poprzedniej ciąży kupowałam sobie pachnące miętowe chusteczki do nosa i ciągle je wąchałam :tak:
A z imbirem to słyszałam że powinno się go pogotować kilka minut, ostudzić i wcisnąć cytrynkę -pomaga też na przeziębienie.

W 1 ciazy rowniez stosowalam imbir i chodzilam z chusteczkami w nosie :-D ale glownie pilam imbir i mi sypany pomogl...Mama mi rowniez powiedziala jak bylam w 1 ciazy ze zanim sie podniose z lozka (usiade) cos przekasic (krakres, herbatnik...) pomagalao....Teraz na moje szczescie czasem tylko zamuli czaaaaasem raz zemdli ale ogolnie to mysle co by zjesc masakra jak nie slodkie to kwasne, gorzkie co popadnie, dostaje takiego slinotoku czasem w sklepie ze wrzucam wszystko i lody i salatki i ryby bo bym rownoczesnie jadla :-D

Witajcie dziewczyny! Jestem na tym forum nowa, podobnie jak wy - w ciąży!

witam serdecznie i gratuluję, :tak: naprawde z całego serducha gratuluję :tak:

Chciałam zapytać jeszcze jakie macie sposoby na zgagę, nudności ??? Ja mam tylko ochotę na kapuśniak:) myślę, że może to coś pomoże..a wy na co macie zachcianki??
[URL="http://women.evenhealth.com"][/URL]

witam, jeżeli chcesz aby było Ci łatwiej, ten kod suwaczka, który wklejasz każdorazowo do odpowiedzi wklej w tym miejscu : ustawienia/edytuj sygnature i bedzie sie pojawiał w każdej Twojej wypowiedzi :tak::-D:tak:

co do nudności, zgagi itp dolegliwości na szczęście na razie mnie nie dotyczą :tak: odpukać aby tak zostało:tak: ale też słyszałam, że dobrze jest zjeść przed wstaniem herbatnika bądź krakersa :tak: a zachcianek tez jakos narazie nie odczuwam, jedynie wzmożony apetyt na potrawy doprawione, pikantne a nie na słodkie :tak:

Renifer :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Rudka, też myślę,że po co się zadręczać do piatku, może jakas telefoniczna konsultacja z lekarzem, zawsze Cie uspokoi i będzie OK :tak:

co do nudności, zgagi itp dolegliwości na szczęście na razie mnie nie dotyczą :tak: odpukać aby tak zostało:tak: ale też słyszałam, że dobrze jest zjeść przed wstaniem herbatnika bądź krakersa :tak: a zachcianek tez jakos narazie nie odczuwam, jedynie wzmożony apetyt na potrawy doprawione, pikantne a nie na słodkie :tak:

Mam dokladnie to samo jakis u mnie obled...ledwo sie hamuje...ale u mnie to na zmiane, pierw cos na ostro potem z przyprawami a za chwile budyn i ciasto, nie zeby to bylo na sile ale az mna trzesie, slina leci jak buldokowi i poki nie zjem to bym nie zasnela i nie mogla usiedziec spokojnie :-)

hey

dzieki za kciuki! jest 7 mm dzidzi i serduszko jak dzwon!!! :-):-):-D:-D:tak::tak:
zaraz oficjalnie się wpisuję w wątek "poznajmy się" i proszę o dopisanie do listy! :rofl2:

apropo mdłości - u mnie bardzo sprawdza się herbata imbirowa z cytryną - można ją dostac w dobrych sklepach, kosztuje ok 7-8 zł za 20 torebek, ale naprawdę na parę godzin po niej mdlosci odpuszczają... polecam tez jeść na sucho - czyli nie mieszac picia z jedzeniem... albo pijemy, albo jemy - też się sprawdza!

Witajcie kochane, ja dziś dopiero teraz do Was wpadłam bo nie dość, że spałam dłuuuuugo to później wziełam się po południu za pisanie prac zaliczeniowych do xzaliczenia semestru na ostatnim roku moich studiów :tak:
Ale w między czasie znalazłam czas na wykonanie tel do mojej gin. i umówiłam się z nią na ierwszą wizyte na 10 lutego, stwierdziła, że to będzie najlepszy czas, bo coś już zobaczymy, a jak ciąże wykazało to przecież nie ucieknie ;-) (bardzo fajna i sympatyczna babka). Ale powiem Wam, że ja już się nie mogę doczekać...!!!

Witajcie dziewczyny! Jestem na tym forum nowa, podobnie jak wy - w ciąży! Nareszcie w ciąży, po trzech latach czekania, próbowania, biegania po lekarzach. Byłam już na etapie przekonywania siebie, że może macierzyństwo nie mi pisane, a tu ciach! Dzieciątko z okresu świąteczno-noworocznego! Termin mam na wrzesień.
Pozdrawiam Was ciepło!
Witaj więc kochana u nas. I gratulacje, że się udało :-)

... Widze ze nie jestem jedyna ktora liczyla ze moze mdlosci mnie omina a tu ciach jak wedlug ksiazki w piatek skonczylam 6 tydzien i zaczelo sie. Normalnie jak choroba morska muli i muli- najgorzej rano i wieczorem. Jedyne co mi pomaga to male lyczki Sprite.
Ja też do nie dawna czułam, że chyba tych mdłości mieć nie będę, a tu z nia na dzień ciut ciut coraz bardziej intensywne.... Nie ominą one żadnej z nas :-)

Chciałam zapytać jeszcze jakie macie sposoby na zgagę, nudności ??? Ja mam tylko ochotę na kapuśniak:) myślę, że może to coś pomoże..a wy na co macie zachcianki??
Hehe ja pije miętową herbate (chyba można) i przechodzi. A zachcianki to się właśnie zaczynają.... Jak nigdy nie lubiałam soku wiśniowego czy jabłkowego bo zamiast niego piłam pomarańczowy to teraz pomarańczowy be! A Np jabłkowy litrami pije... Szok!

reklama
Do góry