reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Reniferku czekamy na wieści i trzymamy kciuki!!!

A ja zaczynam mieć jakieś coraz większe niepokoje :-(

Mam wrażenie, że śluz którego mam teraz wyjątkowo dużo ma lekko żółtawy kolor, a to podobno nie za dobrze.
Do tego ( i to jest chyba najgorsze) mam takie dziwne kłucia jakby szyjki macicy. Szczególnie jak siedzę, od czasu do czasu czuję delikatne co prawda, ale niepokojące kłucia w szyjce (czasami to kłucie jakby promieniuje w stronę odbytu :sorry2: - strasznie przepraszam, za te opisy, ale niestety coraz bardziej zaczynam się martwić)
W piątek mam wizytę i nie wiem czy nie powinnam wcześniej zadzwonić do swojej ginki :-(

reklama
oj dziewczyny dziewczyny. 3 dni mnie tu nie bylo i nie moge nadrobic z czytaniem. Widze ze nie jestem jedyna ktora liczyla ze moze mdlosci mnie omina a tu ciach jak wedlug ksiazki w piatek skonczylam 6 tydzien i zaczelo sie. Normalnie jak choroba morska muli i muli- najgorzej rano i wieczorem. Jedyne co mi pomaga to male lyczki Sprite.

Jutro ide na pierwsza wizyte- ohhhhh juz sie nie moge doczekac.

Trzymajcie sie, buziaki i do jutra.

P.S. witajcie nowe mamuski

Happy Aga - mam to samo - też myślałam że mnie ominie - ale niestety. Mi za to pomagają małe łyczki Tonic'u Kinley a ostatnio odkryłam wodę źródlaną "Pieniawa" taką co pije się w sanatorium - małe łyczki i po kilkunastu minutach prawie zupełnie ustępuje. Natomiast mój ginekolog polecił IMBIR - ale nie taki w proszku - taki w korzeniu. Tnie się małe kawałki - zalewa wodą i pije. Jeszcze nie próbowałam bo nie mogę znaleźć tego w sklepach. 3majcie się PA

Witajcie dziewczyny! Jestem na tym forum nowa, podobnie jak wy - w ciąży! Nareszcie w ciąży, po trzech latach czekania, próbowania, biegania po lekarzach. Byłam już na etapie przekonywania siebie, że może macierzyństwo nie mi pisane, a tu ciach! Dzieciątko z okresu świąteczno-noworocznego! Termin mam na wrzesień.
Pozdrawiam Was ciepło!

Gratulacje!!! My staraliśmy się prawie rok i już z moją psychiką było kiepsko - a tu 3 lata:rofl2: TYM BARDZIEJ GRATULUJĘ:-D:-D:-D:-D:-D:-D 3maj się ciepło!

JOLEK71- tez slyszalam o imbirze- wlasnie wyprobowalam- Ginger Ale (smakuje prawie tak samo jak sprite). A w korzen imbiru sprobuje sie zaopatrzec moze takie herbatki mi spasuja...

ojej ile was tu już jest!! Ja byłam u gina tydzień temu i wpisał mi 6 tydzień a dziś po sprawdzeniu badania krwi 9 tydzień a termin mam na 4 września. Czemu tak dziwnie wpisuje nie wiecie?? na przyszły tydzień mam przyjść na następne USG i wyniki badania moczu. A wam jakie na początku zalecił badania?? Piszcie kobietki..Myślałam, że jestem tylko ja a tu proszę:)

Chciałam zapytać jeszcze jakie macie sposoby na zgagę, nudności ??? Ja mam tylko ochotę na kapuśniak:) myślę, że może to coś pomoże..a wy na co macie zachcianki??
[URL="http://women.evenhealth.com"][/URL]

O taaaak kapusniak za mna chodzi strasznie tez bede musiala zrobic...No ja niestety w przeciwienstwie do ostatniej ciazy to slodkie ;) muli mnie czasem czasem mdlosci ale w porownaniu do 1 ciazy ze mdlosci byly i zyganie do 9 mc to wielkie nic :))

reklama
Chciałam zapytać jeszcze jakie macie sposoby na zgagę, nudności ???
Tak jak pisalysmy wczesniej- ponoc pomaga imbir (korzen zalany woda i pic jak herbate- mozna z miodem). Mi pomaga sprite- kilka malych lyczkow i na jakis czas mdlosci przechodza, sprobuj moze gazowana wode. Po gazowanym sie odbija i to chyba to pomaga ze przestaje mulic ;))

A z zachcianek to w sumie nie bardzo - przynajmniej jeszcze ;). Narazie wiecej jedzenia mnie odrzuca niz neci.

Do góry