reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Reniferku czekamy na wieści i trzymamy kciuki!!!

A ja zaczynam mieć jakieś coraz większe niepokoje :-(

Mam wrażenie, że śluz którego mam teraz wyjątkowo dużo ma lekko żółtawy kolor, a to podobno nie za dobrze.
Do tego ( i to jest chyba najgorsze) mam takie dziwne kłucia jakby szyjki macicy. Szczególnie jak siedzę, od czasu do czasu czuję delikatne co prawda, ale niepokojące kłucia w szyjce (czasami to kłucie jakby promieniuje w stronę odbytu :sorry2: - strasznie przepraszam, za te opisy, ale niestety coraz bardziej zaczynam się martwić)
W piątek mam wizytę i nie wiem czy nie powinnam wcześniej zadzwonić do swojej ginki :-(

reklama
oj dziewczyny dziewczyny. 3 dni mnie tu nie bylo i nie moge nadrobic z czytaniem. Widze ze nie jestem jedyna ktora liczyla ze moze mdlosci mnie omina a tu ciach jak wedlug ksiazki w piatek skonczylam 6 tydzien i zaczelo sie. Normalnie jak choroba morska muli i muli- najgorzej rano i wieczorem. Jedyne co mi pomaga to male lyczki Sprite.

Jutro ide na pierwsza wizyte- ohhhhh juz sie nie moge doczekac.

Trzymajcie sie, buziaki i do jutra.

P.S. witajcie nowe mamuski

Happy Aga - mam to samo - też myślałam że mnie ominie - ale niestety. Mi za to pomagają małe łyczki Tonic'u Kinley a ostatnio odkryłam wodę źródlaną "Pieniawa" taką co pije się w sanatorium - małe łyczki i po kilkunastu minutach prawie zupełnie ustępuje. Natomiast mój ginekolog polecił IMBIR - ale nie taki w proszku - taki w korzeniu. Tnie się małe kawałki - zalewa wodą i pije. Jeszcze nie próbowałam bo nie mogę znaleźć tego w sklepach. 3majcie się PA

Witajcie dziewczyny! Jestem na tym forum nowa, podobnie jak wy - w ciąży! Nareszcie w ciąży, po trzech latach czekania, próbowania, biegania po lekarzach. Byłam już na etapie przekonywania siebie, że może macierzyństwo nie mi pisane, a tu ciach! Dzieciątko z okresu świąteczno-noworocznego! Termin mam na wrzesień.
Pozdrawiam Was ciepło!

Gratulacje!!! My staraliśmy się prawie rok i już z moją psychiką było kiepsko - a tu 3 lata:rofl2: TYM BARDZIEJ GRATULUJĘ:-D:-D:-D:-D:-D:-D 3maj się ciepło!

JOLEK71- tez slyszalam o imbirze- wlasnie wyprobowalam- Ginger Ale (smakuje prawie tak samo jak sprite). A w korzen imbiru sprobuje sie zaopatrzec moze takie herbatki mi spasuja...

ojej ile was tu już jest!! Ja byłam u gina tydzień temu i wpisał mi 6 tydzień a dziś po sprawdzeniu badania krwi 9 tydzień a termin mam na 4 września. Czemu tak dziwnie wpisuje nie wiecie?? na przyszły tydzień mam przyjść na następne USG i wyniki badania moczu. A wam jakie na początku zalecił badania?? Piszcie kobietki..Myślałam, że jestem tylko ja a tu proszę:)

Chciałam zapytać jeszcze jakie macie sposoby na zgagę, nudności ??? Ja mam tylko ochotę na kapuśniak:) myślę, że może to coś pomoże..a wy na co macie zachcianki??
[URL="http://women.evenhealth.com"][/URL]

O taaaak kapusniak za mna chodzi strasznie tez bede musiala zrobic...No ja niestety w przeciwienstwie do ostatniej ciazy to slodkie ;) muli mnie czasem czasem mdlosci ale w porownaniu do 1 ciazy ze mdlosci byly i zyganie do 9 mc to wielkie nic :))

reklama
Chciałam zapytać jeszcze jakie macie sposoby na zgagę, nudności ???
Tak jak pisalysmy wczesniej- ponoc pomaga imbir (korzen zalany woda i pic jak herbate- mozna z miodem). Mi pomaga sprite- kilka malych lyczkow i na jakis czas mdlosci przechodza, sprobuj moze gazowana wode. Po gazowanym sie odbija i to chyba to pomaga ze przestaje mulic ;))

A z zachcianek to w sumie nie bardzo - przynajmniej jeszcze ;). Narazie wiecej jedzenia mnie odrzuca niz neci.

Do góry