reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witajcie przyszłe mamusie :-) Ja tylko na chwile.
Ja dziś rano też mdłości, ale później przeszło.
Musze brać się ostro za pisanie prac zaliczeniowych, i to na poziomie pracy conajmniej licencjackiej....
Ach te studia, naszczęście obrone mam na początku lipca a we wrześniu już spokojnie zajmę się tylko moim skarbem :-)

Wieczorem tez mam mdlosci, a w ciagu dnia zgaga. Wszystko do wytrzymania. Probowalam wyjasnic moje samopoczucie mezowi i powiedzialam, ze to tak jakby sie dzien wczesniej upilo i mialo potwornego kaca z ochota na rzyganko.;-)

Bardzo dobrze wyjaśniłaś to mężowi, hehe bo dokładnie ja przez ostatnie 2 dni tak się czuje....

... A wszystko zaczęło się od tego że kupił sobie zestaw jakichś 2cm figurek za 150zł:szok: Myślałam, że zejdę na miejscu. Stary chłop, a bawić się będzie i to jeszcze takimi duperelami za takie pieniądze kiedy powinniśmy oszczędzać z każdym groszem.:no:
Dziś rzeczywiście leniwa niedziela bo mało piszecie dziewczyny. ;-) Zwykle nie nadążam za czytaniem.;-)

Tak to jest z tymi facetami, trzeba im wybaczyć, mój mężuś to ma manie na punkcie głośników, o które zawsze ja protestuje...

reklama
No kochane, ja zmykam powoli spać, nie naklepałyscie dziś za wiele, więc jestem na bierząco. Reniferku trzymam kciuki za jutro, musi być dobrze i czekamy na wieści!!!
Dobrej nocki!

hey
miki do dziadków odstawiony... niani dzieciaki mają rota a my jutro ten szpital o 15-ej... jak wyjdzie ze mam zostac, to nie mielibyśmy co z malym zrobic...

ogólnie dziś jestem kłębkiem nerwów i nie umiem sie opanować... mąz jest dobrej myśli, bo brzuch mi jeszcze bardziej wywalił, piersi zaczeły bolec i mdli mnie nieziemsko ...ale ja jak zobaczę małe serduszko to dopiero się uspokoję... cięzkie te życie... boję się myśleć że cos jest nie tak, a jednak przychodzi mi to do głowy....

Trzymam mocno kciuki by bylo ok...Ja rowniez czekam tyle ze do 11 lutego by zobaczyc czy ok :-( Mialam noc silnych skurczow pare godzin, na 2 dzien gin i luteina wszystko od razu przeszlo i pytanie czy przeszlo bo byla jednorazowa akcja i teraz progesteronik pomaga czy ....

Dziewczyny bez czarnowidztwa!! Myśleć pozytywnie:tak:. Nasze emocje to poduszeczka, na której śpi nasze maleństwo, a chyba chcecie by było szczęśliwe!! Trzymam kciukasy za reniferka i kroptusię. Dziewczyny głowa do góry:-)

Witam kochane z samego ranka, córcia nie dała mi pospać, dziś też noc kiepska......przewracam sie, kręcę i wyspać nie moge.......ale rano mężuś zrobił mi kanapeczki do łóżeczka i nie męczą na razie mnie mdłości:) (obym sie za wczesnie nie ucieszyła). No i mam jeszcze jeden problem ze spaniem, na brzuchu niewygodnie, na boku dość dość, a na plecach chyba najczęściej śpię i rano sie budzę ze ścierpniętymi rękami i nogami, "takimi bezsilnymi", że same "lecą" nawet ścisnąć pięści nie mogę. Mam tak od kilku dni, nie wiem, co robić, macie też tak??

Co do czarnowidztwa, to u mnie powoli przeszło, co prawda uspokoję się całkiem jak w piątek usłyszę serduszko, narazie nic się wielce nie dzieje, wiec chyba jest ok, no i dziś sie zaczyna u mnie 9 tydz, wiec 3 miesiąc:)

A z tą poduszeczką to prawda, jak sie tak nastresujemy, to potem dzieciątko ma sielankę za naszą zasługą! wiec mamuśki, głowa do góry, myślimy pozytywnie!!

Miłego i spokojnego dnia!!!no i czekamy na wiadomości!

Ja od 2 dni mam straszne swędzenie skóry chodzę i cały czas się drapię, mam nadzieje ze to nie różyczka:( a bóle kłujące dalej są i boję się o maleństwo bo widocznie duphaston i luteina nie pomagaja:( Proszę trzymajcie kciuki

Wiem że skóra swędzi w ciąży w przypadku cholestazy ciężarnych, gdy wątroba choruje. Ale to dotyczy bardziej zaawansowanych ciężarówek.:sorry2: 25 - 30 tc.

naftanlek : Może masz alergie na coś? Ja mam od malutkiego alergie na krowie mleko i teraz kiedy jestem w ciąży mam tak wrażliwą skórę, że jak kiedyś mogłam zjeść kanapkę z serem i nic mi nie było to teraz po tej samej ilości jestem czerwona jak burak.:szok: Muszę być na scisłej diecie bez mlecznej.
A tak w ogóle to dzień dobry.:tak: Mój Łukasz wpracy to ja poleniu****ę do południa a potem na basen.:tak:

reklama
Do góry