reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Witajcie przyszłe mamusie :-) Ja tylko na chwile.
Ja dziś rano też mdłości, ale później przeszło.
Musze brać się ostro za pisanie prac zaliczeniowych, i to na poziomie pracy conajmniej licencjackiej....
Ach te studia, naszczęście obrone mam na początku lipca a we wrześniu już spokojnie zajmę się tylko moim skarbem :-)

Wieczorem tez mam mdlosci, a w ciagu dnia zgaga. Wszystko do wytrzymania. Probowalam wyjasnic moje samopoczucie mezowi i powiedzialam, ze to tak jakby sie dzien wczesniej upilo i mialo potwornego kaca z ochota na rzyganko.;-)

Bardzo dobrze wyjaśniłaś to mężowi, hehe bo dokładnie ja przez ostatnie 2 dni tak się czuje....

... A wszystko zaczęło się od tego że kupił sobie zestaw jakichś 2cm figurek za 150zł:szok: Myślałam, że zejdę na miejscu. Stary chłop, a bawić się będzie i to jeszcze takimi duperelami za takie pieniądze kiedy powinniśmy oszczędzać z każdym groszem.:no:
Dziś rzeczywiście leniwa niedziela bo mało piszecie dziewczyny. ;-) Zwykle nie nadążam za czytaniem.;-)

Tak to jest z tymi facetami, trzeba im wybaczyć, mój mężuś to ma manie na punkcie głośników, o które zawsze ja protestuje...

reklama
No kochane, ja zmykam powoli spać, nie naklepałyscie dziś za wiele, więc jestem na bierząco. Reniferku trzymam kciuki za jutro, musi być dobrze i czekamy na wieści!!!
Dobrej nocki!

hey
miki do dziadków odstawiony... niani dzieciaki mają rota a my jutro ten szpital o 15-ej... jak wyjdzie ze mam zostac, to nie mielibyśmy co z malym zrobic...

ogólnie dziś jestem kłębkiem nerwów i nie umiem sie opanować... mąz jest dobrej myśli, bo brzuch mi jeszcze bardziej wywalił, piersi zaczeły bolec i mdli mnie nieziemsko ...ale ja jak zobaczę małe serduszko to dopiero się uspokoję... cięzkie te życie... boję się myśleć że cos jest nie tak, a jednak przychodzi mi to do głowy....

Trzymam mocno kciuki by bylo ok...Ja rowniez czekam tyle ze do 11 lutego by zobaczyc czy ok :-( Mialam noc silnych skurczow pare godzin, na 2 dzien gin i luteina wszystko od razu przeszlo i pytanie czy przeszlo bo byla jednorazowa akcja i teraz progesteronik pomaga czy ....

Dziewczyny bez czarnowidztwa!! Myśleć pozytywnie:tak:. Nasze emocje to poduszeczka, na której śpi nasze maleństwo, a chyba chcecie by było szczęśliwe!! Trzymam kciukasy za reniferka i kroptusię. Dziewczyny głowa do góry:-)

Witam kochane z samego ranka, córcia nie dała mi pospać, dziś też noc kiepska......przewracam sie, kręcę i wyspać nie moge.......ale rano mężuś zrobił mi kanapeczki do łóżeczka i nie męczą na razie mnie mdłości:) (obym sie za wczesnie nie ucieszyła). No i mam jeszcze jeden problem ze spaniem, na brzuchu niewygodnie, na boku dość dość, a na plecach chyba najczęściej śpię i rano sie budzę ze ścierpniętymi rękami i nogami, "takimi bezsilnymi", że same "lecą" nawet ścisnąć pięści nie mogę. Mam tak od kilku dni, nie wiem, co robić, macie też tak??

Co do czarnowidztwa, to u mnie powoli przeszło, co prawda uspokoję się całkiem jak w piątek usłyszę serduszko, narazie nic się wielce nie dzieje, wiec chyba jest ok, no i dziś sie zaczyna u mnie 9 tydz, wiec 3 miesiąc:)

A z tą poduszeczką to prawda, jak sie tak nastresujemy, to potem dzieciątko ma sielankę za naszą zasługą! wiec mamuśki, głowa do góry, myślimy pozytywnie!!

Miłego i spokojnego dnia!!!no i czekamy na wiadomości!

Ja od 2 dni mam straszne swędzenie skóry chodzę i cały czas się drapię, mam nadzieje ze to nie różyczka:( a bóle kłujące dalej są i boję się o maleństwo bo widocznie duphaston i luteina nie pomagaja:( Proszę trzymajcie kciuki

Wiem że skóra swędzi w ciąży w przypadku cholestazy ciężarnych, gdy wątroba choruje. Ale to dotyczy bardziej zaawansowanych ciężarówek.:sorry2: 25 - 30 tc.

naftanlek : Może masz alergie na coś? Ja mam od malutkiego alergie na krowie mleko i teraz kiedy jestem w ciąży mam tak wrażliwą skórę, że jak kiedyś mogłam zjeść kanapkę z serem i nic mi nie było to teraz po tej samej ilości jestem czerwona jak burak.:szok: Muszę być na scisłej diecie bez mlecznej.
A tak w ogóle to dzień dobry.:tak: Mój Łukasz wpracy to ja poleniu****ę do południa a potem na basen.:tak:

reklama
Do góry