reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Cześć dziewczyny! Melduję się po bardzo długiej nieobecności, ale tak się złożyło że jestem już na L-4 a w domuy miałam problemy z netem. Byliśmy też na 2 tygodnie na wczasach w Ustroniu Morskim i wyobraźcie sobie że w drodze na wczasy w środku nocy (ok. 3.00) we Wrocławiu zespsuło się nam autko (tak to bywa jak się ma starego grata :wściekła/y:) Nie macie pojęcia jak strasznie żałowałam że nia miała namiarów na żadną wrześnióweczkę z Wrocławia. Na dodatek nie znaleźliśmy żednego mechanika całodobowego i musieliśmy spać w aucie pod warsztatem i czekać aż go o 8.00 otworzą. Na szczęście facet jak zobaczył naszę biedną rodzinkę (chłop, baba w ciąży i dziecko) to powiedział że nas naprawi no i naprawił. Niestety musieliśmy dość długo czekać i ruszyliśmy dalej około 14.30. Uff! Na szczęście droga powrotna odbyła się bez niespodzianek. Mam nadzieję że w naszym wrześniówkowym gronie jest wszystko w porządku i wszystkie jeszcze jesteście w dwupakach, bo nawet jeszcze nie zerknęłam co tam pisałyście przez ten czas. Mam nadzieję że dam radę teraz częściej zaglądać. Buziaczki!

reklama
hej wrześniówki ...... a kto wie czy za jakiś czas nie będzie na forum dwóch watków sierpniowych, bo jak zaczniemy sie w sierpniu rozpakowywać, to kto wie ......... ale wszystkim życzę szybkiego porodu i zdrowego dzidziusia ............:tak:

i duże te wasze malenstwa, ja mam wizytę 23 lipca, więc też mam nadzieję poznać jego wagę ...............:tak:

i złapałam troszkę słoneczka .....:cool2: a ,że jeszcze 5 września czeka mnie wesele to przynajmniej nie bedę blada jak ściana .....:cool2:

przyjemnego wieczorka zyczę ..........:tak::-D:tak: i lecę na licytacje wozka, może akurat sie uda... trzymajcie kciuki

Ostatnia edycja:
Rudka...no chyba...to jest macierzyński normalnie..tylko te 20 to obowiącek a te dodatkowe to jak ktoś chce
Kizi...tak..w sobotę imprezka...dzięki:-):-):-):-):-)

A ja jestem dzisiaj po nieplanowanej wizycie u gina.Niestety moje ciśnienie skoczyło, miałam 150/100 przez 3 dni :zawstydzona/y:do tego ból głowy i wymioty:wściekła/y:.Mam nowe leki na obniżenie ciśnienia.jak nie zadziałają to czeka mnie cesarka i to przed terminem czyli w sierpniu!:-)
Na szczęście niunia ma sie dobrze waży 2100 i dobrze sie rozwija ma prawidłowe parametry,które już teraz pozwalają na życie poza moim łonem.Ale mam nadzieje że lek zadziała i moja gwiazdeczka posiedzi sobie chociaż jeszcze miesiąc w brzuszku.Już ja sie o to postaram będę leżeć ,leżeć i leżeć.Aby do 15 sierpnia mam wtedy urodziny a niunia będzie miała 38 tyg.:tak:

Witam wrześnióweczki:-).
Ja jak zwykle po dłuższej przerwie i jeszcze nie nadrobiłam czytania, mam nadzieję że podczas mojej nieobecności nic niedobrego się nie wydarzyło.
Dzisiaj byłam na wizycie u gina innego niż dotychczas, bo moja ginka jest obecnie dla mnie nieosiągalna. Przesympatyczny pan doktor zbadał mnie bardzo bardzo delikatnie tak że praktycznie nie zauważyłam kiedy :tak: i powiedział, że szyjka faktycznie jest krótka, ale cytuję "niech pani wytrzyma jeszcze 3 tygodnie".
Nieco mnie nastraszył wcześniejszym porodem, więc dziś cały dzień polegiwałam :-) ale niestety jutro odpoczynek jest niemożliwy:-(
Pan doktor naprawdę fantastyczny. Myślicie, że to dobry pomysł na finiszu zmieniac lekarza???

Witam!!Znów jestem padnięta, byliśmy dziś na zakupach i nie sądziłam że to tak może męczyć!Elinek dokładnie to jestem z Dąbrowy Górniczej czyli bardziej z zagłębia:tak::tak:Post ptaszyna to ciekawe co napisałaś o tych dodatkowych 2 tygodniach macierzyńskiego, trzebaby się konkretniej dowiedzieć, bo fajnie byłoby z tego skorzystać:-D:tak:Rud ka ja chyba bym sobie też odpuściła wizytę na takim oddziale, jak nasz dziadek był w szpitalu na początku ciąży to sam powiedział że nie chce żebym przyjechała, no i chyba dobrze zrobiłam bo rodzinka odwiedzająca podłapała w szpitalu rotawirus:szok::szok:Wrześniówka nawet mnie nie strasz, że przy położeniu miednicowym można rodzić naturalnie bo moja ginka mówi całkiem coś innego:baffled::szok:karotka00 i eli88 nie martwcie się wagą swoich kruszynek bo właśnie teraz najwięcej będą przybierać i ani się spostrzeżecie jak dowiecie się że jest 3kg:tak:;-)toja trzymam kciuki oby lekarstwo zadziałało, no i żebyś doczekała się w dwupaku tego 15 sierpnia:tak::tak:

Dobry wieczor

no jak czytam o wagach dzieciakow to az sie dziwie- bo moja znajoma wlasnie urodzila w terminie corke o wadze 2,8kg.
ja niestety nie wiem ile wazy moj maluch-jestem w polowie 29tc -ale ja w UK duzo sie nie dowiem ;( mamwrazenie ze ja sama nie przytylam tylko brzuch mi rosnie-ale to nic nie znaczy...
jak widze,ze niektore z was moga urodzic juz niebawem to mnie strach ogarnia-bo ja wg terminu mam jeszcze 10 tygodni-a w sumie to juz blisko....

dobranoc

agawa..no u mnie w pracy powiedzieli że nie wiadomo jeszcze czy to wejdzie w życie no a potem przeczytałam to w gazecie...skoro w wyborczej piszą to chyba prawdopodobne nie??

oj laseczki nie rozpakowujcie się jeszcze co??

Karotka.. jak jesteś nieduża to i dziecko nie może być za duże:tak::tak:..no i kochana jak się obróci to zawsze łatwiej urodzić zgrabną malutką dziewczynkę;-);-);-);-)
miłego dnia laseczki

No właśnie drobna mama, tatuś też nie wielkolud znów te geny, qrcze a ja mam 175 cm mój M prawie 200 cm, w rodzinie raczej sami wysocy :baffled: moja młoda do malutkich raczej należeć nie będzie. Urodzi się dłuuuuuga jak sznurek, ech....
Na szczęście już odpowiednio ułożyła się. W ten week do gina idę to może mi coś więcej powie.
Zazdroszczę wam drobinki ;-)

reklama
dziewczyny a co myślicie o pasach poporodowych??macie jakieś doświadczenie??pomagaja czy nie bardzo??
ja po pierwszej ciąży miałam straszny zwis skóry nawet teraz jak jestem w ciązy to troche mi wisi na dole dalej ta skóra naciągnieta:baffled::baffled::baffled:
chciałabym urzywać tego pasa po porodzie ale nie wiem czy teraz to to wogóle coś pomoze jak nawet teraz widac ta skóre:angry:

Do góry