reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dzięki dziewczyny :). Mnie już przeziębienie powoli opuszcza. Wygrzałam się w domu, opiłam ciepłych herbatek z cytryną, zadbałam o siebie...i w poniedziałek do pracy. (cały tydzień byłam na L4). Szef nie będzie zachwycony jak się dowie, że kolejna w ciąży :(,

reklama
Dzięki dziewczyny :). Mnie już przeziębienie powoli opuszcza. Wygrzałam się w domu, opiłam ciepłych herbatek z cytryną, zadbałam o siebie...i w poniedziałek do pracy. (cały tydzień byłam na L4). Szef nie będzie zachwycony jak się dowie, że kolejna w ciąży :(,

Szef niech Cię lepiej nie wkurza, bo kobiet w takim stanie nie można denerwować! Trzymaj się ciepło i zdrowo! Będzie dobrze zobaczysz!!!

Witam wszystkie mamusie. Jestem w 6 tc ciąży. Lekarz potwierdził :). Mieszane uczucia. Radość przeplata się z obawą przed nieznanym i nie chcianym :). Staram się być dobrej myśli, choć muszę przyznać ze idzie mi to z oporem :(. Moje obawy raczej wynikają z tego, iż mieszkam w miejscowości gdzie lekarze ginekolodzy i oddział ginekologiczny nie cieszą się dobrą opinią a "forum" na ten temat jest przerażające....dlatego wciąż zastanawiam się komu tak naprawdę mogę zaufać....
Mam nadzieję, że chwile spędzone na tym forum dodadzą mi odwagi na te kolejne ...8 miesięcy :). Pozdrawiam
user_online.gif
progress.gif

Witaj Inka :happy: dobrze że do nas dołączyłaś, w grupie raźniej :tak: a co do lekarzy to może warto poszukać jakiegoś w sąsiedniej miejscowości? W końcu wizyty są raz w miesiącu a samopoczucie i zaufanie do lekarza są bardzo ważne :tak:
Jarzębinko ja już rozglądałam się za ciuszkami na allegro i chyba kupię sobie dżinsy ze wstawką bawełnianą na brzuszek bo już mi trochę ciasno, będą na zimę, wiosnę i chłodniejsze dni lata. A w lecie to dokupię jakieś 2 sukienki, długie, szerokie i przewiewne, niekoniecznie ciążowe mogą być np indyjskie. Ty jesteś szczuplutka to pewnie jeszcze długo będziesz się mieściła w swoje ciuszki :tak:

A jeżeli chodzi o tegoroczne lato to po raz pierwszy chciałabym żeby było chłodne i deszczowe :-D:tak:

To prawda, nas denerwować nie można i tyle!!!!!:)
co do ciuszków, to już tez na allegro pooglądałam, chcę sobie kupić jeszcze jakiś sweterek luźny, bo do tej pory nosiłam bardziej przylegające do ciała i wszystko jakieś zaciasne, przykrótkie, a jeszcze się "uwidaczniać" mocno nie chcę, a co do typowo ciażowych to rodziłam w listopadzie poprzednio, wiec sporo ciuszków mam, siostra ma sporo nowych, wiec szafa sie wypełni pewnie po brzegi, no i lumpeksy bardzo lubie, wiec coś sie napewno znajdzie, ale napewno kupię sobie sukienkę ogrodniczkę jak tylko brzuch sie mocno zaznaczy (a pewnie będzie to już niedługo;) i bedę wiedziała, ze wszystko ok, zawsze to pod spód bylejaka nawet przykrótka bluzka i się jakoś wygląda:) ta mi sie spodobała i cena nie szokuje
ŚLICZNA SUKIENKA CIĄŻOWA!! NOWA KOLEKCJA!!!! (532612700) - Aukcje internetowe Allegro

Kochane Ciężaróweczki kurujcie się, ja narazie po antybiotyku 2 tyg jestem zdrowa, w domku tez, wiec oby tak dalej......
zachcianki mam okropne, własnie pochłonęłam 2 bułki z białym serkiem, (na wędlinę i mięso nie mogę patrzeć,) plus te winogrona w wielkich ilościach:) i wszystko co świeże!

Córcię M już kąpie, więc i ja zmykam zaraz pod prysznic i spać.....oby ten tydzień szybko minął bo w piątek USG. Aha, ja robię zwykłe, ale mój znajomy gin ma super nowoczesny sprzecior, wiec pewnie jakąś fotkę na 3d po kryjomu:) trzaśnie, więc uniknę wydatku 200zł dla samej przyjemności.

Indygo i ja mam nadzieje ze tegoroczne lato nie będzie nadto upalne :). Generalnie uwielbiam ciepło ale akurat w tym roku pewnie będę narzekała :).

Ninonka, mam nadzieje ze mój szef nie będzie mi nadto wchodził w drogę :). Niestety on uważa że kobieta w ciąży nie skupia się na pracy i "tylko się objada" i do tej pory wszystkie dziewczyny, które u nas były w ciąży szybko szły na L4. Ja wolałabym jednak jeszcze trochę popracować, bo to siedząc w domu jadłabym co chwile :).

A co do ubrań....tyle sobie rzeczy niedawno nakupiłam a tu...jedne spodnie cisną, więc ich nie zapinam, piersi urosły (i wciąż rosną) więc staniczki do wymiany, dobrze że bluzy luźne jeszcze mam, bo sweterki dłuższe by się przydały :)

Ostatnia edycja:
Szyszunka kiecka fajna ale to chyba raczej na wysoką osobę a ja do takich się nie zaliczam więc chyba zdecyduję się na jakieś spodnie na razie. :happy: A co do lumpeksów to jeszcze nie trafiłam na taki gdzieby można było trafić na ciuszki ciążowe :no: a szkoda bo ogólnie w sklepach są dosyć drogie.
Zapomniałaś dodać żebyśmy tyle nie pisały :-)

Mam wielką ochotę na kwaśne picie, idę wcisnąć sobie do szklanki z wodą połówkę cytryny, w poprzedniej ciąży piłam taki napój codziennie :-D mniam

Indygo i ja mam nadzieje ze tegoroczne lato nie będzie nadto upalne :). Generalnie uwielbiam ciepło ale akurat w tym roku pewnie będę narzekała :).

Ninonka, mam nadzieje ze mój szef nie będzie mi nadto wchodził w drogę :). Niestety on uważa że kobieta w ciąży nie skupia się na pracy i "tylko się objada" i do tej pory wszystkie dziewczyny, które u nas były w ciąży szybko szły na L4. Ja wolałabym jednak jeszcze trochę popracować, bo to siedząc w domu jadłabym co chwile :).

Ja też mam nadzieje, że lato będzie mało upalne w tym roku hehe. Bo jednak całe przed nami... :szok:
Hehehehe a szef to szurnięty człowiek normalnie....
:confused:

[url=http://dzidziusiowo.pl]

[/URL]

Cześć dziewczyny. Dziś się za bardzo nie udzielałam bo miałam bóle brzucha jak na @, nadal nie wiem czy tak powinno być, dzwoniłam nawet do mojej gin, kazała mi brać no-spę, leżeć, a gdyby pojawiło się plamienie to natychmiast do szpitala. Wiecie jedną ciążę poroniłam, drugą leżałam więc jestem już cała w strachu!!!
Rozumiem co czujesz RENIFERKU ale będzie dobrze, zobaczysz!!!
Napisałam nawet do sióstr Dominikanek z prośbą o modlitwę i wiecie że jedna z sióstr odpowiedziała na mój list i ona powiedziała coś superowego że nasze obawy mogą być duże ale Pan jest silniejszy od nich i wie ci robi. To mnie bardzo podniosło na duchu ale nadal mam lęki!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie w tym roku same wesela ;-) we wrześniu mam 2 pewnie one mnie ominą... :-) i w maju dwa :-) w maju będę nawet starszą ... muszę już myśleć o fajnej kreacji :tak:

reklama
Elunia ja mam w maju dwie komunie także przydałby się jakiś elegancki zestawik ale nie kupię nowego na 2 razy. Poszperam na allegro, mam nadzieję że coś używanego znajdę a potem sprzedam :tak:

Do góry