reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Dzięki dziewczyny :). Mnie już przeziębienie powoli opuszcza. Wygrzałam się w domu, opiłam ciepłych herbatek z cytryną, zadbałam o siebie...i w poniedziałek do pracy. (cały tydzień byłam na L4). Szef nie będzie zachwycony jak się dowie, że kolejna w ciąży :(,

reklama
Dzięki dziewczyny :). Mnie już przeziębienie powoli opuszcza. Wygrzałam się w domu, opiłam ciepłych herbatek z cytryną, zadbałam o siebie...i w poniedziałek do pracy. (cały tydzień byłam na L4). Szef nie będzie zachwycony jak się dowie, że kolejna w ciąży :(,

Szef niech Cię lepiej nie wkurza, bo kobiet w takim stanie nie można denerwować! Trzymaj się ciepło i zdrowo! Będzie dobrze zobaczysz!!!

Witam wszystkie mamusie. Jestem w 6 tc ciąży. Lekarz potwierdził :). Mieszane uczucia. Radość przeplata się z obawą przed nieznanym i nie chcianym :). Staram się być dobrej myśli, choć muszę przyznać ze idzie mi to z oporem :(. Moje obawy raczej wynikają z tego, iż mieszkam w miejscowości gdzie lekarze ginekolodzy i oddział ginekologiczny nie cieszą się dobrą opinią a "forum" na ten temat jest przerażające....dlatego wciąż zastanawiam się komu tak naprawdę mogę zaufać....
Mam nadzieję, że chwile spędzone na tym forum dodadzą mi odwagi na te kolejne ...8 miesięcy :). Pozdrawiam
user_online.gif
progress.gif

Witaj Inka :happy: dobrze że do nas dołączyłaś, w grupie raźniej :tak: a co do lekarzy to może warto poszukać jakiegoś w sąsiedniej miejscowości? W końcu wizyty są raz w miesiącu a samopoczucie i zaufanie do lekarza są bardzo ważne :tak:
Jarzębinko ja już rozglądałam się za ciuszkami na allegro i chyba kupię sobie dżinsy ze wstawką bawełnianą na brzuszek bo już mi trochę ciasno, będą na zimę, wiosnę i chłodniejsze dni lata. A w lecie to dokupię jakieś 2 sukienki, długie, szerokie i przewiewne, niekoniecznie ciążowe mogą być np indyjskie. Ty jesteś szczuplutka to pewnie jeszcze długo będziesz się mieściła w swoje ciuszki :tak:

A jeżeli chodzi o tegoroczne lato to po raz pierwszy chciałabym żeby było chłodne i deszczowe :-D:tak:

To prawda, nas denerwować nie można i tyle!!!!!:)
co do ciuszków, to już tez na allegro pooglądałam, chcę sobie kupić jeszcze jakiś sweterek luźny, bo do tej pory nosiłam bardziej przylegające do ciała i wszystko jakieś zaciasne, przykrótkie, a jeszcze się "uwidaczniać" mocno nie chcę, a co do typowo ciażowych to rodziłam w listopadzie poprzednio, wiec sporo ciuszków mam, siostra ma sporo nowych, wiec szafa sie wypełni pewnie po brzegi, no i lumpeksy bardzo lubie, wiec coś sie napewno znajdzie, ale napewno kupię sobie sukienkę ogrodniczkę jak tylko brzuch sie mocno zaznaczy (a pewnie będzie to już niedługo;) i bedę wiedziała, ze wszystko ok, zawsze to pod spód bylejaka nawet przykrótka bluzka i się jakoś wygląda:) ta mi sie spodobała i cena nie szokuje
ŚLICZNA SUKIENKA CIĄŻOWA!! NOWA KOLEKCJA!!!! (532612700) - Aukcje internetowe Allegro

Kochane Ciężaróweczki kurujcie się, ja narazie po antybiotyku 2 tyg jestem zdrowa, w domku tez, wiec oby tak dalej......
zachcianki mam okropne, własnie pochłonęłam 2 bułki z białym serkiem, (na wędlinę i mięso nie mogę patrzeć,) plus te winogrona w wielkich ilościach:) i wszystko co świeże!

Córcię M już kąpie, więc i ja zmykam zaraz pod prysznic i spać.....oby ten tydzień szybko minął bo w piątek USG. Aha, ja robię zwykłe, ale mój znajomy gin ma super nowoczesny sprzecior, wiec pewnie jakąś fotkę na 3d po kryjomu:) trzaśnie, więc uniknę wydatku 200zł dla samej przyjemności.

Indygo i ja mam nadzieje ze tegoroczne lato nie będzie nadto upalne :). Generalnie uwielbiam ciepło ale akurat w tym roku pewnie będę narzekała :).

Ninonka, mam nadzieje ze mój szef nie będzie mi nadto wchodził w drogę :). Niestety on uważa że kobieta w ciąży nie skupia się na pracy i "tylko się objada" i do tej pory wszystkie dziewczyny, które u nas były w ciąży szybko szły na L4. Ja wolałabym jednak jeszcze trochę popracować, bo to siedząc w domu jadłabym co chwile :).

A co do ubrań....tyle sobie rzeczy niedawno nakupiłam a tu...jedne spodnie cisną, więc ich nie zapinam, piersi urosły (i wciąż rosną) więc staniczki do wymiany, dobrze że bluzy luźne jeszcze mam, bo sweterki dłuższe by się przydały :)

Ostatnia edycja:
Szyszunka kiecka fajna ale to chyba raczej na wysoką osobę a ja do takich się nie zaliczam więc chyba zdecyduję się na jakieś spodnie na razie. :happy: A co do lumpeksów to jeszcze nie trafiłam na taki gdzieby można było trafić na ciuszki ciążowe :no: a szkoda bo ogólnie w sklepach są dosyć drogie.
Zapomniałaś dodać żebyśmy tyle nie pisały :-)

Mam wielką ochotę na kwaśne picie, idę wcisnąć sobie do szklanki z wodą połówkę cytryny, w poprzedniej ciąży piłam taki napój codziennie :-D mniam

Indygo i ja mam nadzieje ze tegoroczne lato nie będzie nadto upalne :). Generalnie uwielbiam ciepło ale akurat w tym roku pewnie będę narzekała :).

Ninonka, mam nadzieje ze mój szef nie będzie mi nadto wchodził w drogę :). Niestety on uważa że kobieta w ciąży nie skupia się na pracy i "tylko się objada" i do tej pory wszystkie dziewczyny, które u nas były w ciąży szybko szły na L4. Ja wolałabym jednak jeszcze trochę popracować, bo to siedząc w domu jadłabym co chwile :).

Ja też mam nadzieje, że lato będzie mało upalne w tym roku hehe. Bo jednak całe przed nami... :szok:
Hehehehe a szef to szurnięty człowiek normalnie....
:confused:

[url=http://dzidziusiowo.pl]

[/URL]

Cześć dziewczyny. Dziś się za bardzo nie udzielałam bo miałam bóle brzucha jak na @, nadal nie wiem czy tak powinno być, dzwoniłam nawet do mojej gin, kazała mi brać no-spę, leżeć, a gdyby pojawiło się plamienie to natychmiast do szpitala. Wiecie jedną ciążę poroniłam, drugą leżałam więc jestem już cała w strachu!!!
Rozumiem co czujesz RENIFERKU ale będzie dobrze, zobaczysz!!!
Napisałam nawet do sióstr Dominikanek z prośbą o modlitwę i wiecie że jedna z sióstr odpowiedziała na mój list i ona powiedziała coś superowego że nasze obawy mogą być duże ale Pan jest silniejszy od nich i wie ci robi. To mnie bardzo podniosło na duchu ale nadal mam lęki!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie w tym roku same wesela ;-) we wrześniu mam 2 pewnie one mnie ominą... :-) i w maju dwa :-) w maju będę nawet starszą ... muszę już myśleć o fajnej kreacji :tak:

reklama
Elunia ja mam w maju dwie komunie także przydałby się jakiś elegancki zestawik ale nie kupię nowego na 2 razy. Poszperam na allegro, mam nadzieję że coś używanego znajdę a potem sprzedam :tak:

Do góry