reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

kroptusia - mocno mocno trzymamy kciuki!!!

ja jutro jade z małżem zawieźć bąbla do dziadków na pare dni... gdyby ewentualnie zostawili mnie w poniedziałek na wyczyszczenie /a tfu ftu ftu/ to nie bede miała co z dzieckiem zrobic... wiec mamy jutro małą 120 kilometrową wyprawę...

a dzis mam kolendę... :happy:

reklama
kroptusia - mocno mocno trzymamy kciuki!!!

ja jutro jade z małżem zawieźć bąbla do dziadków na pare dni... gdyby ewentualnie zostawili mnie w poniedziałek na wyczyszczenie /a tfu ftu ftu/ to nie bede miała co z dzieckiem zrobic... wiec mamy jutro małą 120 kilometrową wyprawę...

a dzis mam kolendę... :happy:

tfu tfu tfu nawet tak nie mysl bo ciarek dostaje...bedzie ok przeciez juz lepiej mysl pozytywnie...nie mamy wyboru :)

Tak tu podczytuję, że lekarze nie zapisują Wam witaminek. Ja biorę witaminy od 5 tc. Feminatal metafolin, który stosuje się do 12 tc. To jak to jest z tymi witaminami?? Dopiero treraz w piątek mialam badania krwi, wiec to nie było zalecenie z powodu zlych wyników, tylko tak po prostu.
Zeberka mi tez lekarz kazal brac witaminki, a tu wlasnie czytam ze dziewczyny dopiero od 2-go trymestru:confused: Kupilam sobie PRENATAL Complex ale tam nic na ten temat nie pisze... A jak to bierzesz, w trakcie posilku, przed, po?

Kroptusia, jeżeli chodzi ozdjęcie to wcześniej tutaj na forum : ciążą, poród, połóg był watek jak wstawić zdjęcia i tam były wskazówki jak to zrobić i krok po kroku i wstawiłam, a z pamieci to za chol.... sobie nie przypomnę :baffled: wstawiałam je za pomocą takiego programu "żaba" czy cos takiego, ale terz szukałam i nie moge znaleźć tego watku ale jak cos znajde to napiszę :tak::-D:tak:

Kroptusia, jeżeli chodzi ozdjęcie to wcześniej tutaj na forum : ciążą, poród, połóg był watek jak wstawić zdjęcia i tam były wskazówki jak to zrobić i krok po kroku i wstawiłam, a z pamieci to za chol.... sobie nie przypomnę :baffled: wstawiałam je za pomocą takiego programu "żaba" czy cos takiego, ale terz szukałam i nie moge znaleźć tego watku ale jak cos znajde to napiszę :tak::-D:tak:

Dzieki jak widac juz sobie poradzilam :))) wklejajac zdjecia usg

Witam w sobotni dzionek :happy:
Czy u was też taka mgła? Chyba już nie ma co czekać na śnieżną zimę :blink:
Ja dalej próbuję się kurować domowymi sposobami. Dzisiaj ugotowałam rosół na kurze - porządnie rozgrzewa i stawia na nogi. Do tego dużo natki pietruszki.
U mnie też brzuszek widać - jakoś strasznie szybko. U niektórych dziewczyn ciąża zaczyna być widoczna dopiero od 7 miesiąca. Nie wiem od czego to zalezy ale wydaje mi się że najpóźniej widać brzuszek u tych szczuplutkich kobiet o drobnej budowie ciała.
Kroptusiu i Reniferku głowy do góry, nie zamartwiajcie się bo to w żaden sposób nie pomoże fasolkom :tak:

Witam i ja kochane w sobotnie południe, ja sie dziś kiepsko czuję, brzuch czasem pobolewa no i kurde....jest już widoczny:) sadełko wylazło na maksa i brzunio się zaokrąglił....już nawet się 2 koleżanki pytały, czy aby nie jestem w ciąży, a jak mówię, że to koniec 8 tyg to wierzyć nie chcą:)

Kroptusia trzymam kciuki, musi być dobrze, leż, odpoczywaj, zdróweczka!!
Indygo Ty też się kuruj, odpoczywaj!

Co do witamin, to mój gin też kazał brac do 12 tyg folik a potem witaminki, ja brałam w 1 ciąży Prewital i tylko one mi pasowały, bo po innych było mi niedobrze.
są też lekarze, co twierdza, że ciaża "ma sie sama wybronić" i żeby nie łykać witamin, ale to już chyba dziwactwo.

Lecę wstawiać ziemniaczki i odpocząc,do poczytania

Witam i ja kochane w sobotnie południe, ja sie dziś kiepsko czuję, brzuch czasem pobolewa no i kurde....jest już widoczny:) sadełko wylazło na maksa i brzunio się zaokrąglił....już nawet się 2 koleżanki pytały, czy aby nie jestem w ciąży, a jak mówię, że to koniec 8 tyg to wierzyć nie chcą:)

Kroptusia trzymam kciuki, musi być dobrze, leż, odpoczywaj, zdróweczka!!
Indygo Ty też się kuruj, odpoczywaj!

U mnie to tez widac brzuch jakbym byla w 5 mc wstyd a duzo nie jem waga raczej w miejscu raz 1kg mniej raz wiecej a w pracy nie wiedza wiec sie tajniacze hehe i ciezko juz swetry luzne nosze :)...Tez sie dzis zle czuje, mdlosci ale to moze po luteinie zimno mam w nosie w 2 dziurkach 2 zimna i na zew nad warga 3 boli jak cholera gorace i pali...ale skurcz dzis tylko jeden tfu tfu...kolejna wizyta 11.02

reklama
Hej dziewuszki, ja na chwilke. Tak rzucić okiem co piszecie.
Dziś na 8:00 na zajęcia do szkoły musiałam wstać, ale za to wcześniej o dziwo nas wypuścili.
Rano zaczeły mi się mdłośći, myślałam że padne, ale jakoś po godzinie przeszłóo, a jak pomyśle, że to dopiero początek, o jeju!!!
Aktualnie spać mi się chce i jak bym mogła to z 24/24 bym spała
;-)

Kroptusia no właśnie przeczytałam o Tobie na Mamusie,staraczki w 2009 i się zmartwiłąm kurcze!!! Ja teraz tydzień czasu byłam dość przeziębiona, ale już jest dobtrze, no ale boje się o dzidzie. A Ty z pracą dobrze zrobiłaś, nie warto kosztem dzidzi aż tak starać się w pracy, tym bardziej, że coś tam jest nie tak. Trzymam kciuki aby było wsz dobrze!!!

sajonara kurcze, na trójwymiarowe USG to nie wiem gdzie mogłąbym się zapisać, bo moja gin to raczej ma jeszcze analogowe hihi i jak to się nazywa. Dzwonilam do niej w piatek ale sie dodzwonic nie moglam, zadzwonie w poniedziałek i sie dogadam jak ona uważa, bo jak by to odemnie zależało to już dziś np bym poleciala... hehe. Fajnie że masz mozliwość pójsc do normalnego lekarza. Napisz jak wrócisz, bede doczytywac :)

Do góry