reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Hej Wrześniówki a ja właśnie wróciłam z USG i jestem bardzo zadowolona:-)Z Malutką wszystko w porządku i doktorro powiedział, że będzie ważyła minimum 3600:tak:Ciekawe jak będzie w rzeczywistości...Jestem bardzo zadowolona, że córcia rośnie jak na drożdżach:-)

Moniczka córeczka to faktycznie jak na drożdżach rośnie.
iwonka u nas na szczęście wiaterek fajny, no i chmur trochę :tak:

hej dziewczynki... jak tam wasze samopoczucie w ten duszny dzien? u nas spiaco, malutka drzemie, a ja wlasnie skonczylam palaszowac obiadek :) za godzinke wyruszamy w podroz na drugi koniec miasta -najpierw z psina do weterynarza, a potem nad rzeke pomoczyc stopy :)

mam do was pytanko.. (przepraszam od razu za moja niewiedze :baffled:)... czy termin porodu wg usg liczony jest tak samo jak wg innych metod? mi lekarz wyliczyl niby na 13 wrzesnia, ale to jest tak jakby cykl miesiaczkowy trwal 28 dni...a u mnie nigdy taki dlugi nie byl.. i wg innych obliczen wychodzi mi pierwszy tydzien wrzesnia...wiec juz nie wiem...

u mnie słonko i chmury jednocześnie.. jest trochę ciepło ale znośnie.. balkon otwarłam sobie na maksa, przynajmniej troszkę ospowych zarazek wywieje mi z domu bo az czuję jak mnie to obłazi.. no i synuś ma namiastkę spacerku przynajmniej jak tak zawieje.. bo bidulek już taki wymęczony siedzeniem w domu.. a dopiero czwarty dzien walczymy z chorobą :-(

vanilla wg USG termin porodu określa się mierzac długośc kości udowej dzidziusia. ale to we wczesnej ciąży, chyba najlepiej 12tc. a długośc cyklu ma znaczenie w terminie porodu wg ostatniej miesiączki, ale to wtedy odchyły są znikome.. kilkudniowe tylko.

reklama
Witajcie słonecznie i gorrrąco:tak: Jako że przygotowuję się do wcześniejszego rozpakowania to własnie wróciłam z wózkowych zakupów, na szczęście pomyślnych, na popołudnie zostawiłam sobie jeszcze aptekę coby się w kosmetyki i inne akcesoria obkupić. Oczywiście zahaczyłam o targ i zakupiłam owoce-nareszcie malinki!! I troche się zdziwiłam bo jakaś pani w kolejce skomentowała, że w ciąży to się malin jeść nie powinno - słyszałyście cos o tym:confused::confused:

Do góry