reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ja tez z chęcia poczekam do końcówki ..... :tak:

a upały fakt, to nie najlepsza pora dla ciążówek, ale cóż, inne przeżyły to i nam sie uda :tak: a ja wybieram się na wieć pod koniec tygodnia, biorę małego i jediemy do moich rodziców, mały poszaleje w baseniku, na podwórku a ja posiedzę sobie z książką pod drzewkiem.............. czyste lenistwo :tak: i obiadek podany pod nosek ...................... :tak::-D:tak: a M zostanie w domku i pomaluje ostatni pokoik, kuchnie i przedpokój i juz będzie czyściutko, i mam nadzieję, że do końca sierpnia wszystko będzie gotowe czyli kącik dla maleństwa, bo chciałabym, aby we wrześniu wszystko było juz dopięte na ostatni guzik ............:tak:

a i w drodze do rodziców, mam zamiar obejrzeć wózeczek, wiec jeden z wiekszych zakupów, może będze juz za mną..... jak mi sie spodoba, bo kupuje cały komplet czyli gondola, spacerówka i fotelik ale uzywane ...........:tak: mam tylko nadzieję,że wejdzie mi to potem do windy, bo właśni ez winda i wózkiem mam największy problem, każdy wózeczek oglądam z miarka ................ bo winda jest starszego typu czyli nie za duża, czekamy na remont, ale kiedy to będzie ................:no: kto to wie

reklama
No dziewczynki ja wybieram się (samochodem z rodziną) 09.07 na wakacje do Łeby (2tyg), trochę się obawiam bo ode mnie jest to około 800km, także podróż napewno będzie męcząca ... mam nadzieję jednak, że wszystko będzie dobrze :)

Hej dziewczynki witam was po długiej nieobecności byłam 3 tygodnie w Polsce:-)Teraz postaram sie choć troche nadgonić z czytaniem postów ale napewno bedzie to trudne hihi tyle czytania:tak:Pozdrawiam was gorąco!!!!

kizi mam nadzieję, że pobyt udany! :tak::-D
paula jeśli bardzo martwi Ciebie ta mniejsza ruchliwość dzidziusia, to może faktycznie podjedź na jakieś usg... Ale jestem pewna, ze wszystko jest ok. W różnych kalendarzach ciąży można przeczytać, że z czasem dzidziuś ma coraz mniej miejsca i po prostu zaczyna coraz więcej spać... :tak:
jarzebinka mam nadzieję, że znajdziesz wózeczek, który będzie sliczny i jednocześnie będzie miał odpowiednie rozmiary :tak:
A co do czekania... Mogłabym urodzić tak pod koniec sierpnia... Dzidzius miałby cieplej, nie musiałabym się denerwować, że termin mija... :-D

iwona85cz ja miesiąc temu miałam podroż z Anglii do Polski 2000 km, (po 17 godzinach jazdy pojechaliśmy do hotelu) i dałam rade, wiec nie będzie tak źle, ale przygotuje się na częste zatrzymywanie do łazienki;-) tym bardziej ze teraz jest b. ciepło wiec będziesz dużo pic...

jagoooodka ja tez chciałabym urodzić pod koniec sierpnia, termin z USG mam na 25 sierpień, a słyszałam ze dziewczynki rodzą się przed terminem a chłopcy po terminie:tak:

a słyszałam ze dziewczynki rodzą się przed terminem a chłopcy po terminie:tak:
Kasia a ja słyszałam dokładnie odwrotnie:-D

A tak wogóle to cześć wszystkim w piękny poniedziałek :-)
My dziś mamy wizyte u gina. Już sie nie moge doczekać kiedy zobacze moje maleństwo i mam nadzieje ze wszystko będzie ok. No i że w końcu się coś konkretnego dowiem o mojej kruszynce.

Miłego dzionka. I trzymajcie za nas kciuki o 18 ;-)

ja też się dołaczam do tych ciężarówek co by chciały jeszcze w sierpniu urodzić :-D niestety u mnie termin wg OM 12 wrzesnia.. a wg USG 19 września, bo ciąża jest młodsza z powodu przesuniętej owulacji :-( a więc nie licze nawet na poród przed 12 września.. w pierwszej ciązy miałam termin wg OM na 26 września, wg USG na 12 września bo mały był wyrośnięty.. a urodziłam dopiero 3 października.. a więc tydzien po terminie wg OM :-(

gabis pochwal się potem, co tam u dzidziusia słychać ;-)

Ja termin mam na 8 września wg om, wg usg chyba na 10...
Raczej nie mam co liczyć na sierpień :huh:
ale jakby nie było to i tak zleci i ani się obejrzymy, a już będziemy chwalić się naszymi maleństwami :-D

reklama
Do góry