reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

I ja witam po przerwie:-) Z mojej Julii Oliwii zrobił się Julian Oliwier :-D:-D:-D:-D W Polsce się okazało, że to chłopczyk:-D No i siusiaka sama na własne oczy widziałam. Pozdrawiam Was ciężarówki:-D

reklama
A ja mam juz dwoje dzieci - jak niektore z was wiedza i jakos nie pamietam abym krzyczala czy darla sie przy porodzie :-), cos tam jeczalam sobie pod nosem i przy Julce jak pisalam kiedys powiedzialam pielegniarkom ze ja robie sobie przerwe bo sie zmeczylam , to sie smialy ze mnie ze troche na to za pozno -
Dziewczyny - porod to indywidualna sprawa - jedne znosza tak , drugie inaczej i nie ma co sluchac innych ani co ogladac filmikow czy cos tam , jak przyjdzie czas to same bedziecie wiedzialy co robic ;-):tak:
Wiola - ja tam czekam u Ciebie zeby zobaczyc gdzie sa lepsi specjalisci - w Polsce czy w Szwecji:-D, dobrze ze imiona masz wybrane:-D:happy2::-p

Hej
ja zapracowana i przemeczona juz-a ostani dzien w pracy dopiero 20 sierpnia!
chyba sie powtorze kolejny raz- ale nie moglam znalezc nic na temat torbydo szpitala- moze jetem przemeczona...dziewczyny gdzie znajde watek o tym co zabrac ze soba do szpitala-bo chce juz kupowac i kompletowac gadzety!
pozdrawiam

Witam!!
Moze zdam relacje z wczorajszego USG: Moja córeczka jest zdrowiutka i śliczna usta ma po mnie a nosek po tacie. Lekarz potwierdził 100% dziewczynkę, sama widziałam:-D na początku malutka zasłoniła twarz raczkami i nóżkami (chyba się wstydziła) ale później sie odslonila i mamy piekny film z calego USG. Wazy juz 1710g, grubasek moj. Lekarz bardzo dokladnie wszystko tlumaczyl, pomierzyl malutka.....
Kasiunia to super wieści:tak:Ale rzeczywiscia malutka spora jest;-)Ale najważniejsze że zdrowiutka:tak::-)
I ja witam po przerwie:-) Z mojej Julii Oliwii zrobił się Julian Oliwier :-D:-D:-D:-D W Polsce się okazało, że to chłopczyk:-D No i siusiaka sama na własne oczy widziałam. Pozdrawiam Was ciężarówki:-D
To jak juz widziałaś tego siusiaczka to już chyba się raczej nic nie zmieni i zostanie Julian Oliwier:tak::-)Ja niestety jeszcze nie widziałam dowodu męskości:-(Wczoraj jak mnie zobaczyła koleżanka pierwszy raz jak jestem w ciąży powiedziała że brzuszek mam ewidentnie na dziewczynke...ale ja tam juz nie wierze w takie tam wyglądy zewnetrzne..mam w brzusiu Adrianka i juz:tak:;-):-p

A tak wogole to jestem dzisiaj taka szcześliwa, w końcu przyjechał po nas mój mężus i zrobił nam niespodziankę, był o dzień wcześniej, nie możemy się z Oliczkiem nacieszyc, tatuś zaraz wział nas na zakupiki i kupił Olisiowi basen do ogrodu, a najsmieszniejsze jest to że kazał sobie go rozłożyć u babci w blokach:-D:-D:-Dpowiedzielismu mu że jest taki duży basenik że się zmieścić tylko w naszym ogrodzie:tak::-pteraz moi panowie śpią a ja juz nie moge się doczekać kiedy się obudza:tak:;-)

miłego popołudnia kobitki:-)

Karotka jestem dumna! :tak::-D:-D
agawa spora już Twoja dzidzia! :-D
moje maleństwo też chyba jakoś inaczej się ułożyło. Przez ostatnie dwie noce brzuch mnie bolał, ciągnął i wszystko naraz i dziś ma inny kształt - dziecię jakąś pozycję nową sobie wybrało chyba :confused:
Olgha bzdura z tym krzykiem jak nic. Bo jest on jedną z lepszych form oddychania, poza tym podczas krzyku m.in.endorfiny się wydzielają i trochę to zmniejsza ból... Jak się chce to można wrzeszczeć! :tak:
Kasiunia Twója córeczka też już wyrośnięta ładnie jest :-D
Oli w końcu z mężulkiem... Trochę tej rozłąki było..... ;-)

Hej
chyba sie powtorze kolejny raz- ale nie moglam znalezc nic na temat torbydo szpitala- moze jetem przemeczona...dziewczyny gdzie znajde watek o tym co zabrac ze soba do szpitala-bo chce juz kupowac i kompletowac gadzety!
pozdrawiam

tutaj szczegóły : https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2009-f278/torba-do-szpitala-co-w-niej-24213/

a ja jeszcze 4 dni, fakt ,że dość intensywne te dni będa w pracy, ale tylko 4 :tak::-D:tak: zrobiłam też wywiad co ijak ze zwolnieniem, macierzynskim , kiedy i jakie pisma wiec luzik ..... tylko wypoczywać ...... :tak:

Ja też mam tyłozgięcie- ale ból pleców wiązal się u mnie z kolką nerkową. Najlepiej zrobić badanie moczu i sprawdzic czy z nerkami wszystko w porządku. Lekarz prowadzący na pewno wszystko sprawdzi.

wiolawb rychło wczas się kapłam, że wróciłaś, ale twoje posty są takie tyci tyci :-D
Witam znów :-D ochłoń troszkę i wdrażaj się znów pełną parą bo brakowało Cię tu.. i kochana rozumiem jak się teraz czujesz... jak byłam w Irlandii to też musiałam ochłonąc po odwiedzinach w Polsce... Boże jak mi wtedy odbiło... kiedy tak gwałtownie i drastycznie szybko zmieniam otoczenie to zauważam, że zmieniam tez swoje zachowanie... nieraz mnie to drażni.. po czym przechodzę nad tym do pożądku dziennego... a kiedy zmieniam otoczenie kolejny raz, to znów to samo.. zawsze mam do siebie pretensje, że udaję kogoś kim nie jestem:baffled: i tak właśnie miałam... jak wyjechałam do Irl i poznawałam nowych ludzi, to była taka nowa Eli... jak pojechałam na urlop do PL, to była znów stara Eli... a jak wróciłam do Irl to znów ta stara NOWA Eli... ale to chyba normalne, ze w pewnych kręgach zachowujemy się tak a nie inaczej bo np nie wypada czy coś... chyba byłabym sobą pełną parą gdybym mieszkała w PL(bo mi się tu podoba wizualnie.. przyroda itp) wśród moich wspaniałych znajomków i rodziny, ale żeby mentalnośc ludzi była taka jak w Irl... czyli każdy ma z nosie jak wyglądasz, z kim wyglądasz i gdzie wyglądasz... a już najmniej ważne jest to co gdzie jak i z kim robisz... oj.... dałabym popis :-D

reklama
Hej
pozdrawiam

Jest osobny wątek we wrześnióweczkach o torbie do szpitala. Ale ja bym Ci proponowała raczej iść do szpitala, w którym będziesz rodzić (ew. do szkoły rodzenia), tam się dowiesz najdokładniej, bo każda porodówka ma inne wymagania. Najlepiej popytać położną, bo one wiedzą dokładnie co może Ci się przydać, a nie w każdym szpitalu jest tak samo. Ja się na przykład wczoraj dowiedziałam, że rzeczy na porodówkę u nas nie można przywieźć w torbie podróżnej, tylko muszą być w reklamówce (ze względów higienicznych). Nie wiem czy tak jest wszędzie, pewnie nie, ja się zdziwiłam, ale w sumie muszę przyznać rację.

Do góry