reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Witam Was Wszystkie Karotka może TY zbyt dużo czasu spędzasz sama? Na depresję najlepsze to zająć czymś głowę .... ja odkąd przygotowujemy całą wyprawkę, ciągle sięspotykam z innymi koleżankami ciężarówkami, staram się też dużo spacerować i jest coraz lepiej...a na początku też kiepsko bywało...

Co do wypłaty na L4, jeżeli zakład pracy zatrudnia więcej niż 20 osób to wypłatę płaci dalej Wam Wasza Firma- oni potem się z ZUSEM rozliczają- termin wyplaty się nie zmienia. Jeżli jest mały zakład pracy do 20 osób to faktycznie kasa idzie bezpośrednio z ZUSU i troszkę trzeba poczekać na pierwszą wypłatę, kolejne już idą zdecydowanie szybciej.

reklama
hej jestem już jakiś czas na L4 i jak na razie (odpukać) mam wypłacane bez opóźnień i oby tak zostało
od jutra będę pewnie zadziej do was zaglądać, jutro się przeprowadzamy do nowego mieszkania i musimy kupić bezprzewodowy net.będzie mi was brakowało bo się przyzwyczaiłam do codziennego czytania waszych postów.
miłego wieczoru wszystkim mamusiom

hej z tego co sie orientuje, przynajmniej tak jest w mojej firmie , ze jezli firma zatrudnia chyba powyzej 50 osób, to firma płaci chorobowe a potem zus zwraca jakos firmie, tak mi w kadrach tłumaczyli, ja mam co miesiac od 6 miesiecy na L4 placone przez moją firme.normalnie w terminie wypłaty kazdego 10 dnia miesiaca.

co do mojej diety cukrzycowej to chyba przesadzilam, balam sie co jesc i jadlam naprawde baaardzo dietetycznie i cukry mam strasznie niskie, hehe jutro pozwole sobie na wiecej zeby nie zaglodzic siebie i dzidzi.

A ja zupełnie z innej beczki:sorry2: Dziewczyny czy obserwujecie u siebie taką krochmalową wydzielinę-upławy:confused: Ja mam coś takiego, lecz zażywam luteinę i tym to sobie tłumaczę - ciekawam jak u Was, bo wizyta dopiero we wtorek, a po tym szpitalu to wszystko mnie schizuje:sorry2::sorry2:

Tak, już na pewno wiem że mój zakład mi nadal płaci kaskę ale to może faktycznie jest tak że jak dużo ludzików pracuje to zostaje bez zmian. A co do wydzieliny to też miałam coś takiego i dostałam jakieś leki do przyjmowania oddolnie, coś na M, dodatkowo kupiłam lactacyd i teraz jest już lepiej ale dostałam jeszcze Lactovaginal.

joan 81 to na bank po luteinie tez tak mialam, a poza tym prawidlowa wydzielina to taka biaława wodna. jak jest żółta to moze byc jakies zapalenie. ja wlasnie sobie zaaplikowalam clotrimazol bo od paru dni mam zółtawą.

Joan81... tez tak mam...Nie wiem jak to wyglada u Ciebie, ale u mnie od poczatku tych wydzielin jest za duzo i bralam na to leki... Teraz tez jest nie zbyt dobrze bo mam uplawy jakby bardziej wodniste i w wiekszych ilosciach... Lekarz mnie wczoraj zbadal i powiedzial ze na szczescie to nie sa wody plodowe, ale jednak nie powinno tak byc.. znow dostalam tabletki.. Ale wszystko inne jest w normie, wiec mnie uspokoil :) Takze jesli sie tym martwisz to lepiej skonsultowac z ginem sprawe... bo wiele objawow jest w ciazy, ktore moga sie wydawac wspolnymi u kazdej kobiety..ale trzeba pamietac ze kazdy organizm jest inny i troszke inaczej wszystko sie rozwija :)

A ja wczoraj bylam u mojego doktorka.. Posmialismy sie trochę (bo to taki lekarz co mozna z nim normalnie o wszystkim pogadac ) i powiedzial, ze moja dzidzia to grzeczniutka jest bo rozwija sie jak w ksiazce napisano.. A mowi ze nie zdarza sie tak by dzidzius mial odpowiedznia wage do wieku i wzrostu...zawsze jest ktorys parametr zachwiany... A moja corcia jest idealna :D no to byloo na tyle z jej grzecznosci bo potem sie obrazila i wypiela tylek do lekarza :D:D:D i dostala czkawki :-D

Dzięki dziewczyny, nie jest ani żółta, ani o niepokojącym zapachu, czasem jakieś grudki się tam pojawią, ale to resztki nierozpuszczonej luteiny pewnie:sorry2:
Ja wczoraj przeżyłam istne bombardowanie ze strony mojego maleństwa i powiem Wam, że się trochę wystraszyłam bo jak mi zapodał kopniaka w ujście, spojenie czy co my tam mamy to już myślałam że trzeba będzie nóżki na zewnątrz szukać:shocked2::shocked2: Też macie tak silne wrażenia tam na dole zwłaszcza? Mój skarb ułożony główką do góry więc nóżki ma chyba centralnie na pęcherz i szyjkę:sorry2:

Co do wypłaty na L4, jeżeli zakład pracy zatrudnia więcej niż 20 osób to wypłatę płaci dalej Wam Wasza Firma- oni potem się z ZUSEM rozliczają- termin wyplaty się nie zmienia. Jeżli jest mały zakład pracy do 20 osób to faktycznie kasa idzie bezpośrednio z ZUSU i troszkę trzeba poczekać na pierwszą wypłatę, kolejne już idą zdecydowanie szybciej.

to juz mi lżej, bo moja firma jednak do tych wiekszych się zalicza, wiec wszystko powinno byc ok i na chleb starczy :tak::-D:tak:

reklama
Jarzębinko moja firma też do tych dużych się zalicza i do tej pory nie było problemu z wypłacaniem pieniążków, aż tu nagle przestały wpływać. Okazało się że coś z systemem mają- że zmieniło się ze 180 dni na 270 kiedy kobieta może byż na zwolnieniu na ciąże. yrównali mi ale co ja się nadenerwowałam i ile na tel. wydałam:wściekła/y: Musisz zawsze pilnować pieniążków, bo wiesz jak się nie upomnisz to oni zadowoleni....

Do góry