reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

violusia fajny wózeczek a to jest wózek wielofunkcyjny??
widze że ciuszki też kupiłaś z tesco;-)też tam kupiłam bo za przystępną cene i dobra jakość:)

reklama
tak, miałam 75 g, a normy są takie "Cukrzycę rozpoznajemy jeżeli przynajmniej jedna wartość glikemii przekracza podane normy : 105 mg% na czczo, po obciążeniu 75g po jednej godzinie 180 mg% i po 2 godzinach - 140 mg %" z tym że ja wczoraj ciacho robiłam z truskawkami bardzo słodkie i to po 22 jadłam jeszcze no i w środę też piłam 75 g tej glukozy więc może wyniki są zafałszowane i tego się trzymajmy :tak:
aha a przy obciążeniu glukozą 50 g norma po godzinie jest 140 mg

szyszunka ja muszę poczekać do poniedziałku, zobaczymy co mi powie gin bo ta babka może mnie nastraszyła a może tak źle nie jest :tak: no i 3 raz wolałabym tego nie pić bo już jak widzę biały plastikowy kubeczek to mnie trzęsie :-D a ta kumpela skąd ten glukometr miała?

violusia fajny wózeczek a to jest wózek wielofunkcyjny??
widze że ciuszki też kupiłaś z tesco;-)też tam kupiłam bo za przystępną cene i dobra jakość:)

Mam pytanko co do ciuszków z tesco. Jakie są ceny ?? Bo ja mam do najbliższego tesco ponad 60 kilometrów i nie wiem czy mi bedzie sie opłacać jechać, a musze też jeszcze troszke dokupić :-)

Ewa87 nasza opinia jest taka że naprawdę warto jechać na zakupy do Tesco dla Dzidzi np.takie kompleciki (pakowane po 3 lub 5 sztuk)body lub śpioszków kosztuja 30-32 zł a w innych sklepach oglądalismy np. w Dino 1 para śpiochów kosztowała 42zł(jakas cena z kosmosu!)Więc warto.:-)

a ta kumpela skąd ten glukometr miała?

Ja mam glukometr z poradni diabetologicznej. Po obciążeniu 50g glukozy wyszło mi 170 i dostałam skierowanie do por. diab. No i tam dali mi skierowanie na 75g glukozy i moje wyniki 90/138/147. 3 wynik powinien być poniżej 140. Powyżej diagnozuje się już jako cukrzycę. Chodzę do gina prywatnie więc poszłam po skierowanie do diab. do swojego rodzinnego żeby nie płacić za wizyty. Muszę stosować dietę i kłuć się 4 razy dziennie. Choć przyznaję, że ostatnio mam z tym problem wielki.

Ja tez dzis na pierwszych zakupkach w koncu!! Kupilismy 3* body, kocyk, butelke :-D:-D:-D a reszte na nowa chatke i dla Natalki, ale obkupilismy sie dzis :rofl2:

eh ta dieta, a ja ostatnio pichcę i na słodko i na ostro, no ale jak będzie dietka no to trudno, trzeba będzie dać radę.
rezeda powiedz mi jeszcze czy powtarzałaś jeszcze glukozę czy tylko w dietkę musisz stosować i te kłucia?
Jak ja wytrzymam do poniedziałkowej wizyty z tą ciekawością ;-)

reklama
Nie powtarzałam. Od razu była decyzja, że dieta i kłucie. Przy 3 skokach powyżej 140 mam się udać na wcześniejszą wizytę do poradni. Kolejną mam 9 lipca. Mam nadzieję, że jak się znowu odważę nakłuć to wszystko będzie ok. Póki co mam schizy ku temu.

Do góry