reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

na szkole rodzenia pewien lekarz żartem wspomniał że najczęstsze bóle na jakie skarżą się mamy we wczesnej ciąży to bóle okolicy krzyżowo-lędźwiowej.... od ciągłego wypinania brzucha do przodu :-)

a u mnie widać... raz nic, a raz mam balonika jak w 5 m-cu :-)

post_ptaszyna nie będę tworzyła wątku, tylko co jakiś czas (zwłaszcza przed porodem) wklejała tutaj, żeby było widać która następna :-)

tak jak tu np.

jarzebinka -- jolic -- post_ptaszyna 01.09.2009 kasiunia123 02.09.2009 naftanalek 08.09.2009 cayoo 08.09.2009 Alex91 10.09.2009 Elunia1609 16.09.2009 sajonara 18.09.2009 louise 24.09.2009

(edit: wyszła z tego kaszanka a nie ładna tabelka... poćwiczę z tym za chwilę - generalnie chodziło mi tylko o nicka i datę porodu.)

widać po prostu kto i kiedy... reszty informacji nie powielam, nie ma sensu. no, może jeszcze później płeć.

Ostatnia edycja:
reklama
Zaokrąglony brzusio - hmmm a ja już się martwiłam, że tylko ja tak mam i że to na 100% ciąża bliźniacza, hehehe. Fajnie jest Was tu mieć kobietki. Człowiek zdaje sobie sprawę, że bez żadnego sensu sam sobie napędza stracha i wyolbrzymia wszystko. I ma wrażenie, że tak jak ja to nie ma na pewno nikt... Echhhh życie!

To prawda, ruch conajmniej jak na autostradzie, jeden dzień a tyle stron, no i nowe mamuśki, które witam:)
A jak tam Reniferku się czujesz?
Fajnie że usg już za niektórymi, widok dziecka chyba daje choć troszkę spokoju i wielką radosć, zwłaszcza bijące serduszko. Ja miałam się umówić na usg dziś albo za tydzień, ale zdecydowałam, że pójde 30.01 - tak jak Ty Imbir, będzie już więcej widać, wiec będe pewna czy wszystko w porządku.
Co do brzuszka, to niestety:) ale w miednicy zrobiło sie ciasno, wiec sdełko nie ma sie gdziemieścić i inne "wnętrzności" i u mnie brzuch już mocno uwypuklony (wieczorem to normalnie 5 miesąc), to moja druga ciaża, w poprzedniej brzuch miałam już na początku 4 miesiąca i to dość spory, w drugiej podobno widać bardzo szybko i wczoraj nawet jedna koleżanka pytałą sie czy czasem w ciaży nie jestem:) no a sadełko udawało mi sie ładnie wciągać a teraz już nie udaje sie więc..........chyba dzidziuś rośnie:)
Co do moich objawów to spanie spanie spanie i jeszcze te całodobowe mdłości z wieczornymi czasami wymiotami...nie wiem już co robić, cały dzień nic zjeść nie mogę dopiero coś wieczorem przegryzam....no i te bóle brzucha, czasem mocniejsze, czasem słabe, wczoraj dość mocne i żałuję że nie wzięłam nospy, ale to może ze stresu...dziś już ok.
w pracy sajgon nowe problemy wychowawcze z dzieciakami, więc nic nie odpoczywam....oj......
no i nie klepcie tyle:-)

dodam jeszcze jedno, najnowsza zachcianka WINOGRONO we wszelkiej ilości....

Ostatnia edycja:
Mi też brzusio urósł :baffled:. Początkowo myślałamże to sadełko, ale to jakoś nie wygląda na sadełko. Nie męczę brzucha i jak siedzę to rozpinam spodnie. Niech maluszek ma swobodę:tak:.

Co do USG, to ja już pierwsze mam za sobą (w środę) i jest to cudowna sprawa. Szkoda że nie wszyscy lekarze chcą je Wam robić. Ja chodzę na NFZ i nie ma problemu. Kolejne za 4 tygodnie.:-)

Witam z łóżka :zawstydzona/y:
Dołączam do choruszków. Przeziębienie mnie chwyta. Nie poszłam do pracy na wszelki wypadek, ale z wyrzutami sumienia. Na razie leczę się tylko herbatą z miodem i cytryną. Temperatura rośnie, apap czeka w pogotowiu. Zaraz idę robić syrop z cebuli. Poza tym koleżanka kazała zalać mi ciepłą wodą wyciśnięty ząbek czosnku, ma postać i trzeba to wypić:-p I i jeszcze zrobię napar z majeranku na kaszel :eek: Posłucham, bo tak samo się w ciąży leczyła i ma zdrową córeczkę :-) Nie wiem, jak to w siebie wleję, mdłości mi się nasilają.

Mi też trochę brzuch urósł, nie tylko do przodu, ale też wszerz ;-) Moim zdaniem wyglądam, jakbym po prostu przytyła. Ale koleżanka w pracy, tak się wczoraj rzuciła mi pomagać, jak coś z szafki wysoko wyciągałam, że mam wrażenie, że coś podejrzewa. Jak wrócę do pracy, to się chwalę - nie bedę dłużej ściemniać ;-)
zeberka masz termin w moje urodziny ;-)

Myślę, że to dobry pomysł, żeby nie tworzyć dodatkowych wątków. A jak powstanie lista z datami porodów i post_ptaszyna nie będzie miała nic przeciwko, to można by tę listę wkleić w pierwszym poście wątku "poznajmy się" - żeby łatwo było znaleźć.

Myślę, że to dobry pomysł, żeby nie tworzyć dodatkowych wątków. A jak powstanie lista z datami porodów i post_ptaszyna nie będzie miała nic przeciwko, to można by tę listę wkleić w pierwszym poście wątku "poznajmy się" - żeby łatwo było znaleźć.

i to jest całkiem dobry pomysł :tak: bo i tak tych watków jeszcze powstanie sporo więć jak sie da to mozna je polączyć :tak:

cayoo więc Ty stwórz listę z datami porodów i potem będziemy sukcesywnie dopisywac do niej płeć/ imię a post_ptaszyna wkleiła by ja na poczatek swojego wątku :tak:

cayoo i zapraszam na wątek regionalny dla Poznanianek .........

PS. a jeszcze chcialam się pochwalić, bo wczoraj moj M wrócil z pieskiem ze spacerku i mial dla mnie niespodzianę - otóż dostałam od swojego ślubnego piękny bukiecik 9 różyczek, po jednej na każdy miesiąc .......

Ostatnia edycja:
na szkole rodzenia pewien lekarz żartem wspomniał że najczęstsze bóle na jakie skarżą się mamy we wczesnej ciąży to bóle okolicy krzyżowo-lędźwiowej.... od ciągłego wypinania brzucha do przodu :-)

a u mnie widać... raz nic, a raz mam balonika jak w 5 m-cu :-)

post_ptaszyna nie będę tworzyła wątku, tylko co jakiś czas (zwłaszcza przed porodem) wklejała tutaj, żeby było widać która następna :-)

tak jak tu np.

jarzebinka -- jolic -- post_ptaszyna 01.09.2009 kasiunia123 02.09.2009 naftanalek 08.09.2009 cayoo 08.09.2009 Alex91 10.09.2009 Elunia1609 16.09.2009 sajonara 18.09.2009 louise 24.09.2009

(edit: wyszła z tego kaszanka a nie ładna tabelka... poćwiczę z tym za chwilę - generalnie chodziło mi tylko o nicka i datę porodu.)

widać po prostu kto i kiedy... reszty informacji nie powielam, nie ma sensu. no, może jeszcze później płeć.

jasne
już wklejam
wysyłajcie mi na priva daty to będę doisywać
oki????:-):-)

reklama
Witajcie Wrzesnióweczki :)))))
Boszeee juz wrzesien...ale to leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny buziaki dla Was i spokojnyvh 9 miesiecy!!!
Jarzebinko nawet nie wiesz jak sie ciesze ze i Ty tu jestes :))))))

Do góry