reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

na szkole rodzenia pewien lekarz żartem wspomniał że najczęstsze bóle na jakie skarżą się mamy we wczesnej ciąży to bóle okolicy krzyżowo-lędźwiowej.... od ciągłego wypinania brzucha do przodu :-)

a u mnie widać... raz nic, a raz mam balonika jak w 5 m-cu :-)

post_ptaszyna nie będę tworzyła wątku, tylko co jakiś czas (zwłaszcza przed porodem) wklejała tutaj, żeby było widać która następna :-)

tak jak tu np.

jarzebinka -- jolic -- post_ptaszyna 01.09.2009 kasiunia123 02.09.2009 naftanalek 08.09.2009 cayoo 08.09.2009 Alex91 10.09.2009 Elunia1609 16.09.2009 sajonara 18.09.2009 louise 24.09.2009

(edit: wyszła z tego kaszanka a nie ładna tabelka... poćwiczę z tym za chwilę - generalnie chodziło mi tylko o nicka i datę porodu.)

widać po prostu kto i kiedy... reszty informacji nie powielam, nie ma sensu. no, może jeszcze później płeć.

Ostatnia edycja:
reklama
Zaokrąglony brzusio - hmmm a ja już się martwiłam, że tylko ja tak mam i że to na 100% ciąża bliźniacza, hehehe. Fajnie jest Was tu mieć kobietki. Człowiek zdaje sobie sprawę, że bez żadnego sensu sam sobie napędza stracha i wyolbrzymia wszystko. I ma wrażenie, że tak jak ja to nie ma na pewno nikt... Echhhh życie!

To prawda, ruch conajmniej jak na autostradzie, jeden dzień a tyle stron, no i nowe mamuśki, które witam:)
A jak tam Reniferku się czujesz?
Fajnie że usg już za niektórymi, widok dziecka chyba daje choć troszkę spokoju i wielką radosć, zwłaszcza bijące serduszko. Ja miałam się umówić na usg dziś albo za tydzień, ale zdecydowałam, że pójde 30.01 - tak jak Ty Imbir, będzie już więcej widać, wiec będe pewna czy wszystko w porządku.
Co do brzuszka, to niestety:) ale w miednicy zrobiło sie ciasno, wiec sdełko nie ma sie gdziemieścić i inne "wnętrzności" i u mnie brzuch już mocno uwypuklony (wieczorem to normalnie 5 miesąc), to moja druga ciaża, w poprzedniej brzuch miałam już na początku 4 miesiąca i to dość spory, w drugiej podobno widać bardzo szybko i wczoraj nawet jedna koleżanka pytałą sie czy czasem w ciaży nie jestem:) no a sadełko udawało mi sie ładnie wciągać a teraz już nie udaje sie więc..........chyba dzidziuś rośnie:)
Co do moich objawów to spanie spanie spanie i jeszcze te całodobowe mdłości z wieczornymi czasami wymiotami...nie wiem już co robić, cały dzień nic zjeść nie mogę dopiero coś wieczorem przegryzam....no i te bóle brzucha, czasem mocniejsze, czasem słabe, wczoraj dość mocne i żałuję że nie wzięłam nospy, ale to może ze stresu...dziś już ok.
w pracy sajgon nowe problemy wychowawcze z dzieciakami, więc nic nie odpoczywam....oj......
no i nie klepcie tyle:-)

dodam jeszcze jedno, najnowsza zachcianka WINOGRONO we wszelkiej ilości....

Ostatnia edycja:
Mi też brzusio urósł :baffled:. Początkowo myślałamże to sadełko, ale to jakoś nie wygląda na sadełko. Nie męczę brzucha i jak siedzę to rozpinam spodnie. Niech maluszek ma swobodę:tak:.

Co do USG, to ja już pierwsze mam za sobą (w środę) i jest to cudowna sprawa. Szkoda że nie wszyscy lekarze chcą je Wam robić. Ja chodzę na NFZ i nie ma problemu. Kolejne za 4 tygodnie.:-)

Witam z łóżka :zawstydzona/y:
Dołączam do choruszków. Przeziębienie mnie chwyta. Nie poszłam do pracy na wszelki wypadek, ale z wyrzutami sumienia. Na razie leczę się tylko herbatą z miodem i cytryną. Temperatura rośnie, apap czeka w pogotowiu. Zaraz idę robić syrop z cebuli. Poza tym koleżanka kazała zalać mi ciepłą wodą wyciśnięty ząbek czosnku, ma postać i trzeba to wypić:-p I i jeszcze zrobię napar z majeranku na kaszel :eek: Posłucham, bo tak samo się w ciąży leczyła i ma zdrową córeczkę :-) Nie wiem, jak to w siebie wleję, mdłości mi się nasilają.

Mi też trochę brzuch urósł, nie tylko do przodu, ale też wszerz ;-) Moim zdaniem wyglądam, jakbym po prostu przytyła. Ale koleżanka w pracy, tak się wczoraj rzuciła mi pomagać, jak coś z szafki wysoko wyciągałam, że mam wrażenie, że coś podejrzewa. Jak wrócę do pracy, to się chwalę - nie bedę dłużej ściemniać ;-)
zeberka masz termin w moje urodziny ;-)

Myślę, że to dobry pomysł, żeby nie tworzyć dodatkowych wątków. A jak powstanie lista z datami porodów i post_ptaszyna nie będzie miała nic przeciwko, to można by tę listę wkleić w pierwszym poście wątku "poznajmy się" - żeby łatwo było znaleźć.

Myślę, że to dobry pomysł, żeby nie tworzyć dodatkowych wątków. A jak powstanie lista z datami porodów i post_ptaszyna nie będzie miała nic przeciwko, to można by tę listę wkleić w pierwszym poście wątku "poznajmy się" - żeby łatwo było znaleźć.

i to jest całkiem dobry pomysł :tak: bo i tak tych watków jeszcze powstanie sporo więć jak sie da to mozna je polączyć :tak:

cayoo więc Ty stwórz listę z datami porodów i potem będziemy sukcesywnie dopisywac do niej płeć/ imię a post_ptaszyna wkleiła by ja na poczatek swojego wątku :tak:

cayoo i zapraszam na wątek regionalny dla Poznanianek .........

PS. a jeszcze chcialam się pochwalić, bo wczoraj moj M wrócil z pieskiem ze spacerku i mial dla mnie niespodzianę - otóż dostałam od swojego ślubnego piękny bukiecik 9 różyczek, po jednej na każdy miesiąc .......

Ostatnia edycja:
na szkole rodzenia pewien lekarz żartem wspomniał że najczęstsze bóle na jakie skarżą się mamy we wczesnej ciąży to bóle okolicy krzyżowo-lędźwiowej.... od ciągłego wypinania brzucha do przodu :-)

a u mnie widać... raz nic, a raz mam balonika jak w 5 m-cu :-)

post_ptaszyna nie będę tworzyła wątku, tylko co jakiś czas (zwłaszcza przed porodem) wklejała tutaj, żeby było widać która następna :-)

tak jak tu np.

jarzebinka -- jolic -- post_ptaszyna 01.09.2009 kasiunia123 02.09.2009 naftanalek 08.09.2009 cayoo 08.09.2009 Alex91 10.09.2009 Elunia1609 16.09.2009 sajonara 18.09.2009 louise 24.09.2009

(edit: wyszła z tego kaszanka a nie ładna tabelka... poćwiczę z tym za chwilę - generalnie chodziło mi tylko o nicka i datę porodu.)

widać po prostu kto i kiedy... reszty informacji nie powielam, nie ma sensu. no, może jeszcze później płeć.

jasne
już wklejam
wysyłajcie mi na priva daty to będę doisywać
oki????:-):-)

reklama
Witajcie Wrzesnióweczki :)))))
Boszeee juz wrzesien...ale to leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny buziaki dla Was i spokojnyvh 9 miesiecy!!!
Jarzebinko nawet nie wiesz jak sie ciesze ze i Ty tu jestes :))))))

Do góry