reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

gabis na pewno wszystko bedzie dobrze. Mi moja gin powiedziala ze takie cos moze byc przez szybki wzrost macicy no ale tak jak napisala Padme nie wolno Ci tego lekcewazyc, wszystko bedzie dobrze uwazaj na siebie i pisz zaraz jak bedziesz mogla. powodzenia
gabis ale bym chciala isc juz tez na usg ale to tak jest w malym miescie kolejki kolejki kolejki i dwoch porzadnych lekarzy

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry dziewczynki!

gabis w okolicach spodziewanego okresu też miałam brązowe plamienia, przeszły zupełnie, ale ja wtedy nie pomyślałam jeszcze że mogę być w ciąży, więc się nie przejmowałam. jak wizytę masz dziś, to może przeleż grzecznie dzisiejszy dzień (tak na wszelki wypadek, nie zaszkodzi), a wieczorem będziesz już wszystko wiedziała :-)

co do skurczów i bóli jak na @ to przechodziłam je i w pierwszej ciąży i teraz - jak to określiła moja gin na początku to normalne, bo macica nie wie o co chodzi i próbuje się oczyszczać, jak co miesiąc. pomaga LEŻENIE, brak stresów, odpoczywanie, nie dźwigać, nie biegać itd itp. i to nie tak przez chwilę, kilka dni conajmniej.

są jeszcze bóle takie bardziej kłujące lub uczucie ciągnięcia, najczęściej po prawej lub lewej stronie brzucha (niektóre z nas mogą tego zupełnie nie odczuwać)- one są zupełnie NORMALNE i wręcz pożądane - to znaczy, że macica powiększa się, robi się miejsce dla dzidzi.

aa, popieram pomysł post_ptaszyny - wpisujcie się do wątku o nas, dopiszcie tylko przewidywaną datę porodu, zrobię z tego listę :-)

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam za pocieszenie. Naczytałam sie teraz na necie o plamieniach we wczesnej ciązy. No i raz konczy sie to dobrze, a raz zle :-( U mnie to nie jest niestety związane z czasem gdy miała pojawić sie @. A niestety przelezec nie moge, bo jestem w pracy, ale siedze spokojnie i tylko klepie w klawiature. Ciesze sie ze akurat dzis mam tą wizyte. Mam nadzieje ze lekarz mnie uspokoi...
Moltizerka wierze ze nie mozesz doczekac sie USG, bo sama siedze jak na szpilkach dzis. Ale nie martw się minie szybciutko i zobaczysz fasolke :tak: A z Twoim miastem jestem troche związana, bo mój mąż jest z Sanoka, wiec bywamy tam od czasu do czasu.

witam wszystkie przyszle mamy:)
dołaczam do was bo rowniez przewidywany termin porodu mam na wrzesien:) jestem w 6 tygodniu ciazy i mam straszne mdlosci macie jakies sprawdzone swoje sposoby??:p
pozdrawiam

jarzebinka ty to kochana jestes taki dobry duszek tutaj.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
bo musi byc dobrze, tyle sie naczekałyśmy na te nasze fasolki,że teraz będzie juz tylko lepiej 9 miesiecy minie i będziemy tuliły swoje kruszynki, więc teraz musimy sie wspierac i podnosic na duchu :tak: a wszystko będzie dobrze :tak: nie ma innej opcji :tak:

ja w pierwszej ciąży miałam brązowe plamnienia w 1 trymestrze w dniach, w których powinnam miec okres - tak się czasem zdarza... policz dobrze, czy czasem teraz nie masz tych dni...

a Ty jak sie dzisiaj czujesz słoneczko, i udało się załatwić wczesniej to USG :tak:

aa, popieram pomysł post_ptaszyny - wpisujcie się do wątku o nas, dopiszcie tylko przewidywaną datę porodu, zrobię z tego listę :-)

a czy ten watek nie jest juz namiastką listy i może wystaczy, żeby nie okazało sie,że mamy powielone wątki ????? :tak:

Dziekuje Wam za pocieszenie. Naczytałam sie teraz na necie o plamieniach we wczesnej ciązy. No i raz konczy sie to dobrze, a

i nie możesz myśleć inaczej jak tylko o tym że to nic poważnego i wszystko będzie dobrze :tak:

a ja dzisiaj siedzę w domku z małym bo ma 39 gorączki :baffled: i mam nadzieję,zę na tym sie skończy i nic sie z tego nie rozwinie :tak: i ja sie nie nabawie jakiegoś cholerst........ :tak: tymbardziej,że w pracy gonia terminy i wolne to nie byłby dobry pomysł :tak:

i wiecie co strasznie wysuszyła mi sie cera :baffled: i nie mam pojęcia teraz jakich kremów używać, ogólnie to ma cerę mieszaną i kremy wysuszajace teraz raczej mi nie pomogą :baffled: a nawilżajace ........ qurcze nie wiem ...........

Witam.
Nie było mnie tu na forum przez kilka dni, a tu widzę ruch jak na autostradzie. Wciąż nowe wrześniaczki dochodzą. Powitać powitać.
Co do samopoczucia to bóle w podbrzuszu ustępują, ale senność na maxa.
mam pytanko: jestem w 7 tyg ciąży czy to możliwe by brzuszek był już troszkę zaokrąglony? W pierwszej ciąży długo nie było nic widać. Jak jest u Was?

O rany jeden dzień mnie tu nie było i tyle stron do czytania.
Gratuluję Wszystkim nowym Mamom Wrześniowym!!

U mnie niestety nie najlepiej, wczoraj masakra po prostu - miałam taki ból głowy że normalnie myślałam o tym jakby ją uszkodzić żeby choć na moment przestała,
nie wiem skąd ten ból .... boję się że może hormony albo coś ....
Idę 27 do Ginekologa-endokrynologa - mam nadzieję ze wszystko się wyjaśni.
No i na USG zapisałam się (na 30/01) prywatnie wcześniej niż mi mój lekarz zaproponował, bo on chciał abym miała dopiero 5 marca - ale to dla mnie za długo czekania i zamartwiania się.
Po za tym tyle Was już było na tym USG - że ja też chcę ;-)
Pozdrawiam Wszystkie!
Super pomysł z tą listą!
Ps.
co do brzuszka, to mi się najpierw jakby powiększył, aż sobie nowe spodnie kupiłam bo wszystko mnie piło,
ale teraz jakby się uspokoił i nie jest taki duży ;-)
Za to piersi ;-) oooo

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry