reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Zmieniłabym lekarza ale w prawdzie mowiąc w łodzi mieszkam od niedawna i nie znam żadnego zaufanego jakby któraś z was dziewczynki miała jakiegoś to bardzo chętnie poproszę o namiar.:-)

może tutaj znajdziesz lekarza albo chociaz poprosisz o namiary :tak:
https://www.babyboom.pl/forum/zlota...arze-polozne-lodz-i-okolice-6589/index36.html

Mam pytanko ile razy miałyście już robione usg ? ja miałam 2 razy mam nadzieję że dzidzi to nie zaszkodzi ...

napewno nie zaszkodzi :tak: ja w pierwszej ciązy miałam robione USG tylko 4 razy :tak: ale siostra ponieważ miała ciążę zagrożona miała USG na każdej wizycie i mały jest zdrowiutki :tak::-D;-)

reklama
Witam,
dwa tygodnie temu zrobiłam test ciążowy i okazało się, że jestem w ciąży. To jest moja druga ciąża i dolegliwości dokładnie mam te same. Mój synek ma 14 misięcy i trochę się martwię jak to będzie kiedy urodzi się maleństwo a z drugiej strony jestem podekscytowana.
Droga Elunia1609 w pierwszej ciąży miałam robione USG przy każdej wizycie a syn urodził się całkowicie zdrowy. Moja Pani gin twierdzi, że nie udowodniono szkodliwości badania USG. A tak przyjemnie jest popatrzyć na maleństwo w brzuszku. Pozdrawiam wrześniówki :-)

(...)to przeokropny wstręt do mięsa pod każdą postacią! A nie jestem wegetarianką, hihihi. Żadnych dań mięsnych, żadnych wędlin, kompletnie nic mi pasuje, a nawet sam zapach mięsa przyprawia mnie o gęsią skórkę... i tu ogromnie żal mi mego męża - który jedząc obiady, śniadania i kolacje musi znajdować się w odpowiedniej odległości ode mnie, hehehe. (...)

Wiola! Jakbym o sobie czytała hehe :-D Ostatnio mam takie dziwne dolegliwości, nie umiem znieść zapachu mięsa smażonego, żaaadnych wędlin. Mąż jak je kanapki to go wyganiam do innego pokoju jak wędline ma na nich :laugh2: Ale dzielnie to znosi [[jak na razie]]. Poza tym temp już u mnie spadła do standardowej temp ciążowej czyli jest super :laugh2:

Aneczka;Co do bóli brzucha to może nie mam takich mocnych ale takie jak na @ co jakiś czas i dlatego nie wiem czy mam sie martwić?

Pozdrawiam wszystkie wrześniówki.
Jestem za spisaniem nas w jakąś listę , świetny:-) pomysł

witam! Ja też mam problem z ustaleniem tygodnia ciąży ostatni okres miałam 28 listopada cykle tak co 31 dni, a narazie do lekarza nie mam możliwości iść i się martwię czy nie jest za późno! czy może już powinnam iść do ginekologa
witam ja miałam ostatni okres 27 listopada i teraz jestem na początku 3 miesiąca- myślę że już najwyższa pora do lekarza

Hej Dziewczyny. Ja ide dzis na pierwszą wizyte do gina. Nie wiem jak wytrzymam nerwowo do popołudnia, bo od wczoraj wieczorem mam takie małe brązowawe plamienia :-( Co to może oznaczać. Boje się strasznie o naszą fasolke. Powiedzcie czy któraś z Was miała cos podobnego? Pocieszcie mnie ze to nic poważnego :-(

Hej Dziewczyny. Ja ide dzis na pierwszą wizyte do gina. Nie wiem jak wytrzymam nerwowo do popołudnia, bo od wczoraj wieczorem mam takie małe brązowawe plamienia :-( Co to może oznaczać. Boje się strasznie o naszą fasolke. Powiedzcie czy któraś z Was miała cos podobnego? Pocieszcie mnie ze to nic poważnego :-(
Niekoniecznie musi oznaczać to coś złego, ale nie wolno tego zlekceważyć. Idz do gina dzisiaj koniecznie. Przy takich objawach zalecają leżenie, może dadzą ci duphaston lub luteinę. Napisz też koniecznie jak wrócisz.

Aneczka, ja też od początku ciąży mam lekkie skurcze. Nie mam bóli ale jakby napięty brzuch. Wiem, że lepiej brać no spę jak takie rzeczy występują bo ona jest rozkurczająca. Teraz łykam nospę od początku ciąży 2 x dziennie. Jeśli twoje objawy ustąpią to faktycznie może nie ma sensu jej brać ale jeśli nie to się nie bój, nospa nie zaszkodzi.

Ostatnia edycja:
reklama

ja w pierwszej ciąży miałam brązowe plamnienia w 1 trymestrze w dniach, w których powinnam miec okres - tak się czasem zdarza... policz dobrze, czy czasem teraz nie masz tych dni...

Do góry