reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Jejku! Ja to się piekielnie boję o moją kruszynkę, ponieważ zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży - zdążyłam śmigać na solarium (przed sylwestrowym szaleństwem chciałam się opalić), poza tym na promie w drodze do Polski na święta balowaliśmy w jednym z barów (tam wódeczka i redbull), a na koniec jeszcze 2 tabletki gripexu (jest on niewskazany dla kobiet w ciąży) Nieźle dzidzia została przywitana, szok i teraz non stop wyrzuty sumienia! Mam nadzieję, że będzie wszystko ok...:szok:

reklama
Wiem że oscillococinum można brać w ciąży, no i domowe sposoby...

Oscilocośtam wlaśnie skończyłam brać i nic a domowe sposoby jakoś zawodzą. Poszperam może znajdę coś na temat Bioparoxu
Do lekarza lepiej nie iść bo są tam dzikie tłumy (grypa panuje na całego) i trzeba długo stać w kolejce a przy okazji można zarazić się od innych.

Chyba jednak można. znalazłam fajna stronkę:
http://twoja-ciaza.com.pl/odpowiedziw.html

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny, ja już dziś o niego lepiej się czuje, jeszcze jakiś sporadycznie kaszel mnie męczy ale nie jest źle.
Domowe sposoby pomogły, a oscilllo.... miałam ale nie brałam, więc mogę powiedzieć, że gorąca herbatka, sok malinowy itp domowe sposoby mojej mamy pomogły
:-)
Aktualnie czekam na księdza, do 15 sprzątałam bo od soboty się troszkę bałagan zrobił i teraz czekamy....

jarzebinka dziekuje Ci kochana za dopowiedz, no właśnie ja też do tej co chodze to ona w tym samy gabinecie przyjume prywatnie i do tej pory z wizyt i ze sprzetu byłam zadowolona więc i tym razem chyba też pójde na NFZ :-)

Kroptusia super, że już widziałaś woje cudo :-) Jak ja bym już chciała moje słoneczk zobaczyć.... kurcze :-)
Zdrówka kochana, bo ja dziś w porównaniu do wczoraj czuje się ok tylko mi zimno pod nosem wyskoczyło, ale nosek już czyściutki i kaszelku nie mam takiego więc pomogły herbatki z sokiem malinowym i inne naturalne mikstury mojej mamy :-) Zdrówka Kroptusia!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiolawb z tego co wiem to dzidzia zaczyna pobierac z krwi dopero w dwa tygodnie po zaplodnieniu ninonka jednak na nfz ? mysle ze sie nie zawiedziesz ja mialam ok w poprzedniej ciazy

MOŻE JA MAM JAKIEGOŚ ZRYPZNEGO TEGO LEKARZA BO MOJA PIERWSZA WIZYTA WYGĄDAŁ DOSYĆ DZIWNIE

to może jeżeli masz watpliwości to zmien lekarza, bo po co masz sie stresować każdą wizyta i zastanawiać sie czy wszystko OK :tak: a dlaczego USG dopiero w 3 miesiącu, to ja nie mam pojęcia, mi sie wydawało,że pierwsze USG po 6 tyg aby usłyszec serduszko to standard :tak:

Wiolawb z tego co wiem to dzidzia zaczyna pobierac z krwi dopero w dwa tygodnie po zaplodnieniu

ja też tak słyszałam, wiec powinno byc OK i nie stresuj sie tym :tak: ciesz sie każda chwila z malenstwem pod serduszkiem :tak:

to może jeżeli masz watpliwości to zmien lekarza, bo po co masz sie stresować każdą wizyta i zastanawiać sie czy wszystko ok :tak: A dlaczego usg dopiero w 3 miesiącu, to ja nie mam pojęcia, mi sie wydawało,że pierwsze usg po 6 tyg aby usłyszec serduszko to standard :tak:

Ja też tak słyszałam, wiec powinno byc ok i nie stresuj sie tym :tak: Ciesz sie każda chwila z malenstwem pod serduszkiem :tak:

powiedział mi że tak będzie najbezpiecznej dla mnie i dla dzidziusia, przecież ja zwariuje do 3miesiąca każda przyszła mama chce usłyszeć jak najszybciej bicie serduszka swojego szczęścia:-).
Zmieniłabym lekarza ale w prawdzie mowiąc w łodzi mieszkam od niedawna i nie znam żadnego zaufanego jakby któraś z was dziewczynki miała jakiegoś to bardzo chętnie poproszę o namiar.:-)u niego byłam 13stycznia i teraz kolejną wizytę mam na13 lutego mam zrobić badanie krwi, jaka mam grupę i jeszcze jedno ale teraz niepamietam nazwy.mam nadzieję że jak pujdę teraz to dowiem sie coś więcej.DZIĘKUJE ZA WSPARCIE BO MAM DZIWNE MYŚLI W GŁOWIE TO MOJA PIERWSZA CIĄŻA MOŻE DLATEGO TAK SIĘ PRZEJMUJE

Ostatnia edycja:
Jeżeli macie bóle podbrzusza to podzielę się z wami tym co powiedziała mi pani doktor..:) Jeżeli zacznie boleć intensywnie to trzeba sie położyć na 30minut, jeżeli po tym czasie nie przejdzie w ogóle to można zażyć jedną nospę...bo bóle spowodowane są skurczami macicy która się cały czas rozszerza...jeżeli po 30minutach bóle nie przejdą można spokojnie zacząć zbierać się do lekarza, bo to jest prawdopodobnie coś niedobrego...ja jak narazie staram sie zwalczać bóle bezlekowo ...;) zobaczymy jak długo to zniosę...a i na mdłości i w ogóle pierwsze tgodnie ciąży to koniecznie 3razy dziennie MagneB6 ;) bez recepty w każdej aptece...

Karola Łódź to duże miasto i lekarzy z pewnością w brud. Poszukaj jakiegoś regionalnego forum, albo wpisz jakies hasła w wyszukiwarkę. Na pewno znajdziesz kogoś lepszego. USG w 3 miesiącu, to śmiech na sali. Przecież nie wytrzymasz tyle:nerd:

Karola322- na Twoim miejscu zrobiłabym usg prywatnie u innego lekarza.
Ja wybrałam sobie podobno jednego z najlepszych gin. w Gdańsku . Jeszcze u niego nie byłam, bo najbliższy wolny termin ma 29.01 i dowiedziałam się ,że u niego standardowo robi się pierwsze USG w 10-11 tygodniu,ale jeżeli mam ochotę to mogę zrobić wcześniej. Już nie mogę się doczekać;-)

reklama
Mi lekarz zrobił USG przy pierwszej wizycie około 5 tyg, aby sprawdzić czy groszek jest i czy jest tam gdzie powinien być :) dziś też mi zrobił żeby rozwiać moje wątpliwości po wczorajszych bólach które też okazały się skurczami macicy ... u mnie się tyle ostatnio dzieje że już psychicznie nie wyrabiałam dlatego poszłam do ginekologa, i on po wyliczeniach stwierdził że to odpowiedni moment na zrobienie kolejnego Usg w celu ustalenia wymiarów dzidzi i terminu porodu ... i dla wewnętrznego spokoju ... bo jak to on powiedział u kobiety w ciąży jest on bardzo ważny i wszelkie wątpliwości trzeba od razu wyjaśniać a nie się zamartwiać ...

Mam pytanko ile razy miałyście już robione usg ? ja miałam 2 razy mam nadzieję że dzidzi to nie zaszkodzi ...

Do góry