reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
czesc
a ja mam pytanie mogla byś mi pomóc ustalić który to tydzień ciąży ja ostatni okres miałam 17grudnia a dni płodne zaczeły mi się od 24czerwca.proszę napiz który to tydzień bo nie mogę dojść sama z tym do ladu:)) DZIĘKUJĘ

Karola322 już Ci odpowiedziałysmy wcześniej jak pytałas...cofnij się kilka stronek.
A jesteś w 5 tyg i 1 dzien.

Gabis - pierwszy dzień ostatniego @ to 22 grudnia (cykle 27 dniowe) więc chyba jestem tu najpóźniejszą wrześniowiczką ;)
Jak myślicie, kiedy mogę iść na usg, żeby zobaczyć czy jest serduszko? kiedy ono powinno być napewno?? Czy ten tydzień 9-15 lutego byłoby widać na 100%? Czy mogę wcześniej ?

ja @ miałam 17.12 i do lekarza idę 2 lutego, więc myślę,że jak pójdziesz w tym tygodniu 9-15 to powinno serduszko już ładnie bić :tak::-D:tak: a w tym wcześniejszym to trudno powiedzieć :nerd:

czesc
a ja mam pytanie mogla byś mi pomóc ustalić który to tydzień ciąży ja ostatni okres miałam 17grudnia a dni płodne zaczeły mi się od 24czerwca.proszę napiz który to tydzień bo nie mogę dojść sama z tym do ladu:)) DZIĘKUJĘ

mi wychodzi 5 tydzień i 1 dzień :tak: o ile dobrze liczę ....... :tak:

Martwie się trochę bo do lekarza idę dopiero 13 lutego a do teg czasu jest jeszcze trochę ale mam nadzieję że wszystko będzie oki:))

i jeszcze taka moja mała uwaga techniczna : jeżeli piszecie posta i chcecie coś dopisać ( aby nie pisać posta pod postem) w prawym dolnym rogu wiadomości jest ikonka edytuj, naciskamy i możemy cos poprawić lub dopisać do swojej poprzedniej wiadomości, nie będą sie nam wtedy tworzyły niezliczone posty i forum ni będzie przybierało mega rozmiarów

a ikonka z + służy do cytowania we własnej odpowiedzi kilku postów jednocześnie

a ikonka cytuj do cytownia jednej wybranej wypowiedzi

z góry dziękuje ............... :tak:

PS. wiem,że wiele dziewczyn dopiero raczkuje na forum, dlatego delikatnie tylko proszę ..... :tak:

Ostatnia edycja:
Proszę a napisz mi jeszcze czemu lekarz chce mi zrobić usg dopiero w 3miesiącu czyli jakoś w marcu ja bym chciala jak pujde 13 lutego a nie w marcu jak mu tak powiedziałam to uznal że to jeszcze za wcześnie chciałabym wiedzieć czy wszystko jest dobrze z dzidziusiem:)).dobrze napewno będę tak robiła jak radzisz :))

MOŻE JA MAM JAKIEGOŚ ZRYPZNEGO TEGO LEKARZA BO MOJA PIERWSZA WIZYTA WYGĄDAŁ DOSYĆ DZIWNIE

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie! Kolejna wrześnióweczka z wstępnym terminem na 1 wpisuje się na listę!!!! Hmmmm, od dzisiaj zaczynamy z maleństwem 8 tydzień, ale jak tu tak sobie czytam w Szwecji wszystko jakoś tak inaczej wygląda - USG- robi się po raz pierwszy w 12 tygodniu i już szczerze mówiąc się doczekać nie mogę!!! Tu mi nikt nawet żadnych badań nie zrobił - pierwsza wizyta u "lekarza". Dostałam kolejny termin na 2 lutego i wtedy zbadają mi mocz, krew, a o USG pewnie mogę zapomnieć. :-( Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Nie przejmuj sie ja byłam na pierwszej wizycie i tez mi nic konkretnego nie powiedział usgmi zrobi dopiero w 3miesiącu i też jestem podłamana bo chciałabym wcześniej ale lekarz powiedział że to za wcześnie

Do góry