reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
czesc
a ja mam pytanie mogla byś mi pomóc ustalić który to tydzień ciąży ja ostatni okres miałam 17grudnia a dni płodne zaczeły mi się od 24czerwca.proszę napiz który to tydzień bo nie mogę dojść sama z tym do ladu:)) DZIĘKUJĘ

Karola322 już Ci odpowiedziałysmy wcześniej jak pytałas...cofnij się kilka stronek.
A jesteś w 5 tyg i 1 dzien.

Gabis - pierwszy dzień ostatniego @ to 22 grudnia (cykle 27 dniowe) więc chyba jestem tu najpóźniejszą wrześniowiczką ;)
Jak myślicie, kiedy mogę iść na usg, żeby zobaczyć czy jest serduszko? kiedy ono powinno być napewno?? Czy ten tydzień 9-15 lutego byłoby widać na 100%? Czy mogę wcześniej ?

ja @ miałam 17.12 i do lekarza idę 2 lutego, więc myślę,że jak pójdziesz w tym tygodniu 9-15 to powinno serduszko już ładnie bić :tak::-D:tak: a w tym wcześniejszym to trudno powiedzieć :nerd:

czesc
a ja mam pytanie mogla byś mi pomóc ustalić który to tydzień ciąży ja ostatni okres miałam 17grudnia a dni płodne zaczeły mi się od 24czerwca.proszę napiz który to tydzień bo nie mogę dojść sama z tym do ladu:)) DZIĘKUJĘ

mi wychodzi 5 tydzień i 1 dzień :tak: o ile dobrze liczę ....... :tak:

Martwie się trochę bo do lekarza idę dopiero 13 lutego a do teg czasu jest jeszcze trochę ale mam nadzieję że wszystko będzie oki:))

i jeszcze taka moja mała uwaga techniczna : jeżeli piszecie posta i chcecie coś dopisać ( aby nie pisać posta pod postem) w prawym dolnym rogu wiadomości jest ikonka edytuj, naciskamy i możemy cos poprawić lub dopisać do swojej poprzedniej wiadomości, nie będą sie nam wtedy tworzyły niezliczone posty i forum ni będzie przybierało mega rozmiarów

a ikonka z + służy do cytowania we własnej odpowiedzi kilku postów jednocześnie

a ikonka cytuj do cytownia jednej wybranej wypowiedzi

z góry dziękuje ............... :tak:

PS. wiem,że wiele dziewczyn dopiero raczkuje na forum, dlatego delikatnie tylko proszę ..... :tak:

Ostatnia edycja:
Proszę a napisz mi jeszcze czemu lekarz chce mi zrobić usg dopiero w 3miesiącu czyli jakoś w marcu ja bym chciala jak pujde 13 lutego a nie w marcu jak mu tak powiedziałam to uznal że to jeszcze za wcześnie chciałabym wiedzieć czy wszystko jest dobrze z dzidziusiem:)).dobrze napewno będę tak robiła jak radzisz :))

MOŻE JA MAM JAKIEGOŚ ZRYPZNEGO TEGO LEKARZA BO MOJA PIERWSZA WIZYTA WYGĄDAŁ DOSYĆ DZIWNIE

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie! Kolejna wrześnióweczka z wstępnym terminem na 1 wpisuje się na listę!!!! Hmmmm, od dzisiaj zaczynamy z maleństwem 8 tydzień, ale jak tu tak sobie czytam w Szwecji wszystko jakoś tak inaczej wygląda - USG- robi się po raz pierwszy w 12 tygodniu i już szczerze mówiąc się doczekać nie mogę!!! Tu mi nikt nawet żadnych badań nie zrobił - pierwsza wizyta u "lekarza". Dostałam kolejny termin na 2 lutego i wtedy zbadają mi mocz, krew, a o USG pewnie mogę zapomnieć. :-( Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Nie przejmuj sie ja byłam na pierwszej wizycie i tez mi nic konkretnego nie powiedział usgmi zrobi dopiero w 3miesiącu i też jestem podłamana bo chciałabym wcześniej ale lekarz powiedział że to za wcześnie

Do góry