reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

cześć kobity.
jakiego ja mam leeeeenia dzisiaj.... nie macie pojęcia. im więcej mam do zrobienia tym bardziej mi się nie chce :baffled::baffled:

reklama
Człowiek zdrowy wydala w moczu w ciągu doby od 1,5 do 4 milionów leukocytów, co przy rutynowym badaniu osadu moczu odpowiada obecności 1-5 leukocytów w polu widzenia pod mikroskopem. Stwierdzenie w polu widzenia 10 i więcej leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie.

Witam Was kochane

oj ja umieram z powodu tej alergii, rozsadza mi juz nos...:szok:

Piszecie ze sa juz nasze truskaweczki musze sie wybrac tj. moj M i kupic, bo jeszcze wtym roku nie jadlam:no:
Ja dla odmiany od Was test z glukoza mialam w 20 tygodniu:confused:

Syla czy badanie CRP robilas z krwi? i w ltórym tygodniu, jak często? Czy moze nie zrozumialam i robilas tylko te posiewy z szyjki??

No tak ja to mam krotką pamięc jak tylko cos mi sie przypomni to napisze normalnie mysli mi ulatuja:sorry2:

Widzę że nocka nie minęła wszystkim spokojnie :-(najgorszy jest stres i panika. I nadniernie pobudzona wyobraźnia. Ja miałam dotat tylko raz taką noc ale strachu się najadłam ogromnie.
Odebrałam dziś wyniki glukozy, na czczo 90,1 a po 1h 170,8 :eek:
W przyszłym tyg idę do gina więc dowiem się co dalej :sorry:
Moje wyniki: na czczo 85, po godzinie 160. gin powiedział że są złe i idę na wizytę - zobaczymy co dalej - czy to już cukrzyca czy skończy się tylko na dietce? Jestem w stanie zrezygnowac ze słodyczy które uwielbiam bo wiem że sa niezdrowe, herbaty nie słodzę ale ciekawe jak to jest z owocami - tak czekam na truskawki, wisienki i agreścik. Wczoraj ugotowałam kompot z rabarbaru z malutkim dodatkiem cukru - pycha.
co mozna przygotowac do jedzonka bo bedzie nas okl 10 osob, a nie chce gotowac obiadow itp tylko takie bankietowe przekaski, zebym sie nie narobila a zeby smakowalo wszystkim :) macie pomysl?
koreczki to podstawa, mozna tu tworzyc do woli, łosoś faszerowany jakąś pastą twarożkową, jajka faszerowane pieczarkami, szparagi (trzeba korzystać bo niedługo się skończą), sałatki.

CRP mozna zrobic w kazdej chwili, ja mialam tydzien temu w spzitalu, i ze 3 tygodnie temu tez, i wczesniej tez robilam. i pewnie z 2 tyg.znowu sobie powtórze sama dl swiętego spokoju.15 zl kosztuje i z krwi sie robi.

test glukozy robi powinnos ie rpbic pomiedzy 24 a 28 tygodniem, az sie boje wyniku jak widze ze u was takie kiepskie a ja taki obżartuch jestem:-( a test mam 1 czerwca to bedzie 26 tydz.+4 dni.

Ja się boje też o moje wyniki z moczu.. jestem pewna, że coś będzie nie tak.. nogi mam tak spuchnięte.. nie tylko nogi z resztą.. nawet twarz! Ostatnie badania wychodziły dobre, ale jak tylko dostane dzisiaj skierowanie to od razu jutro idę robić badanie, bo jestem przerażona :-(

eli 88 to koniecznie pędź na te badanka, nie ma zartów. ja w poprzedniej ciąży tez mialam obrzęki i nóg i rąk i twarzy.a jak z twoim ciśnieniem?

gosiacy, ja miałam 500 leukocytów miesiąc temu. I zalegające całe pole widzenia. Dostałam antybiotyk na to- Monural. To taka saszetka, którą trzeba wypić na noc. A jakieś bakterie Ci wykryło?
A ten antybiotyk pomógł, odebrałam wczoraj wyniki i jest ok. Leukocytow brak.
Ja w polu widzenia mam 2-5 więc chyba spoko. Dobrze, że wystarczy coś łyknąć i będzie ok :-) A o bakteriach nic nie piszą.

reklama
ja dzis odbieram glukoze, jak pisalam nie chcieli mi jej zrobic wiec zrobili sam cukier i mialam 97, teraz zobaczymy...

Syla - ja od poczatku slodycze i nie moge sie pochamowac :-( potrafie wstac w nocy o 3 i kostka czekolady ciasteczka na kolacje budyn bo nie zasne a w torebce jakis grzes czy cos...a jak urodzilam Wike to te ostatnich 6 lat prawie nie jadlam wcale bo nie lubie :-)

Do góry