reklama
syla28
Mama Aniołka 30.04.08
Człowiek zdrowy wydala w moczu w ciągu doby od 1,5 do 4 milionów leukocytów, co przy rutynowym badaniu osadu moczu odpowiada obecności 1-5 leukocytów w polu widzenia pod mikroskopem. Stwierdzenie w polu widzenia 10 i więcej leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie.
margaret333
Fanka BB :)
Witam Was kochane
oj ja umieram z powodu tej alergii, rozsadza mi juz nos...
Piszecie ze sa juz nasze truskaweczki musze sie wybrac tj. moj M i kupic, bo jeszcze wtym roku nie jadlam
Ja dla odmiany od Was test z glukoza mialam w 20 tygodniu
Syla czy badanie CRP robilas z krwi? i w ltórym tygodniu, jak często? Czy moze nie zrozumialam i robilas tylko te posiewy z szyjki??
No tak ja to mam krotką pamięc jak tylko cos mi sie przypomni to napisze normalnie mysli mi ulatuja
oj ja umieram z powodu tej alergii, rozsadza mi juz nos...
Piszecie ze sa juz nasze truskaweczki musze sie wybrac tj. moj M i kupic, bo jeszcze wtym roku nie jadlam
Ja dla odmiany od Was test z glukoza mialam w 20 tygodniu
Syla czy badanie CRP robilas z krwi? i w ltórym tygodniu, jak często? Czy moze nie zrozumialam i robilas tylko te posiewy z szyjki??
No tak ja to mam krotką pamięc jak tylko cos mi sie przypomni to napisze normalnie mysli mi ulatuja
Indygo
Widzę że nocka nie minęła wszystkim spokojnie :-(najgorszy jest stres i panika. I nadniernie pobudzona wyobraźnia. Ja miałam dotat tylko raz taką noc ale strachu się najadłam ogromnie.
Moje wyniki: na czczo 85, po godzinie 160. gin powiedział że są złe i idę na wizytę - zobaczymy co dalej - czy to już cukrzyca czy skończy się tylko na dietce? Jestem w stanie zrezygnowac ze słodyczy które uwielbiam bo wiem że sa niezdrowe, herbaty nie słodzę ale ciekawe jak to jest z owocami - tak czekam na truskawki, wisienki i agreścik. Wczoraj ugotowałam kompot z rabarbaru z malutkim dodatkiem cukru - pycha.Odebrałam dziś wyniki glukozy, na czczo 90,1 a po 1h 170,8
W przyszłym tyg idę do gina więc dowiem się co dalej
koreczki to podstawa, mozna tu tworzyc do woli, łosoś faszerowany jakąś pastą twarożkową, jajka faszerowane pieczarkami, szparagi (trzeba korzystać bo niedługo się skończą), sałatki.co mozna przygotowac do jedzonka bo bedzie nas okl 10 osob, a nie chce gotowac obiadow itp tylko takie bankietowe przekaski, zebym sie nie narobila a zeby smakowalo wszystkim macie pomysl?
eli88
Ja się boje też o moje wyniki z moczu.. jestem pewna, że coś będzie nie tak.. nogi mam tak spuchnięte.. nie tylko nogi z resztą.. nawet twarz! Ostatnie badania wychodziły dobre, ale jak tylko dostane dzisiaj skierowanie to od razu jutro idę robić badanie, bo jestem przerażona :-(
Ja w polu widzenia mam 2-5 więc chyba spoko. Dobrze, że wystarczy coś łyknąć i będzie ok :-) A o bakteriach nic nie piszą.gosiacy, ja miałam 500 leukocytów miesiąc temu. I zalegające całe pole widzenia. Dostałam antybiotyk na to- Monural. To taka saszetka, którą trzeba wypić na noc. A jakieś bakterie Ci wykryło?
A ten antybiotyk pomógł, odebrałam wczoraj wyniki i jest ok. Leukocytow brak.
reklama
ja dzis odbieram glukoze, jak pisalam nie chcieli mi jej zrobic wiec zrobili sam cukier i mialam 97, teraz zobaczymy...
Syla - ja od poczatku slodycze i nie moge sie pochamowac :-( potrafie wstac w nocy o 3 i kostka czekolady ciasteczka na kolacje budyn bo nie zasne a w torebce jakis grzes czy cos...a jak urodzilam Wike to te ostatnich 6 lat prawie nie jadlam wcale bo nie lubie :-)
Syla - ja od poczatku slodycze i nie moge sie pochamowac :-( potrafie wstac w nocy o 3 i kostka czekolady ciasteczka na kolacje budyn bo nie zasne a w torebce jakis grzes czy cos...a jak urodzilam Wike to te ostatnich 6 lat prawie nie jadlam wcale bo nie lubie :-)