Alex91
wrześniowa mama 2009
Mrozik trzymał w grudniu to wrześniówek będzie dużo. tak jak po zimie stulecia, też wzrósł przyrost naturalny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzieki kochana za odpowiedz. Czyli jak idziesz prywatnie to musisz płacić za wszystko dosłowanie. Ja w sumie cały czas chodziłam na ubezpieczenie i byłam zadowolona, ale teraz chciałam pójśc prywatnie żeby kurcze być pewną że gin. zgada tak jak się należy... a z kasą u nas też rewelacji nie ma bo tylko mąż pracuje... Jeszcze się zastanowie, jutro zadzwonie do mojej gin i się z nią dogadam, jak będzie miała wolny termin na ubezpieczenie na początek lutego to się zapisze a jak nie to też się zapisze ale prywatnie, bo termin pewnie będzie miała wolny każdy jak powiem, że chce prywatnie... ;-)ninonka ja tak jak napisalam szybciej to do ginekologa ide przez fundusz bo to dla mnie lepiej finansowo a jak zdecydujesz sie isc prywatnie to za kazde badanie na jakie wysle cie twoj lekarz prywatny ze skierowaniem bedziesz musiala zaplacic. Ja w drugiej ciazy poszlam do lekarza w przychodni ktory pracowal tez w szpitalu i mial swietna opinie troche sie nagimnastykowalam ale w rejestracji wtedy wcisneli mnie do kolejki, a teraz zadzwonic musze dopiero 2 lutego a terminy maja wolne na 16 luty takze ja bede wtedy w polowie 9 tygodnia i tak samo z druga ciaza tez bylam w 9 tyg pierwszy raz u ginekologa i juz wszystko ladnie widzialam.
Spokojnie, być może masz jeszcze małe stężenie hormonu który jest wykrywany przez test i dlatego słabo widać kreseczke, doczekasz się i zobaczysz mocne zobaczysz :-)ninonka, ale mocne masz już te krechy !! Ja robiłam dzisiaj 5 test i nadal leciutko widoczna (to jest 32 dc) - dzidzię robiliśmy 2,3 stycznia. Byłam dwa dni temu (poniedziałek) na badaniu HCG z krwi - wynik 151 oraz dzisiaj 245. Jestem troche przewrażliwiona, bo poprzednią ciążę straciłam pod koniec sierpnia w 8tyg. Teraz jestem na duphastonie i no-spa, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Robiłyście badanie z krwi? Jakie miałyście wyniki??
Nie dziwie Ci się że tak się czujesz obco, ale to kwestia jeszcze przyzwyczajenia, bo co to jest 5 m-cy tak naprawde.... Będzie dobrze, powodzenia w szukaniu ginaMogę powiedzieć! Od 5 miesięcy mieszkamy w Radomiu nie znam tu nikogo to miasto jest dla mnie obce- dlatego trudno mi tu znaleźć dobrego lekarza. Pochodzę z Kielc i to tam bardziej znam lekarzy a wiem, że bardzo ważny jest ginekolog. Ciąg dalszy mojej historii to taki, że na początku stycznia wyszła blada kreseczka prawie nie widoczna dlatego nie myśleliśmy o lekarzu dopiero dziś wyszły dwie piękne kreski i jutro zdobędę namiary na lekarza Skomplikowane to trochę Przepraszam za długą wyczerpującą odpowiedź
Gratulacje!!!Witam serdecznie wszystkie przyszłe wrześniowe mamusie. Jestem niedowiarkiem i zrobiłam w dniu oczekiwanej miesiączki 3 testy. Wszystkie pokazały upragnione-śliczne dwie kreski. Czekałam na ten widok prawie rok. Wprawdzie nie pierwszy raz zostanę mamą - ale każda ciąża jest inna i zapomina się te wszystkie objawy... Według kalkulatora to 5 tydzień... Do lekarza idę w piątek. Na razie tylko lekki ból brzucha - baaaaardzo obolałe piersi i lekkie mdłości.
Życzę wszystkim spokojnych 40 tygodni. I do najbliższego spotkania na forum... :-)
dziewczyny, Wy się bardziej znacie niż ja... po tym krwawieniu mam tyle wątpliwości... zastanawiam się czy ma sens zrobienie bety? wiem ze zarodek jest we mnie,ale nie biło mu serduszko - bądź biło a aparat usg tego nie pokazał /podobno był stary jak świat w tym szpitalu/ - czy beta wyjdzie wysoka równiez w przypadku, gdy dzidzia będzie już nieżywa?
sorry za takie pytania, ale ja nigdy nie robiłam tego badania, a nie wiem czy wytrzymam nerwowo do usg w następnym tygodniu... tak bardzo już bym chciala wiedzieć co jest grane...