reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Moltizerka ja uwazam tak samo, ale korzystając z kalkulatora babyboom wychodzi ze jest to 6 tydz i 1 dzien. Tak samo u mnie jest rozbieznosc jednego tygodnia. Tak jakby babyboom dodawał tydzien:crazy: i ja nie wiem o co to chodzi. Moze ktos bardziej rozeznany wyjasni :-)

a Nasz na 1000000% w Wigilię :tak:
U mnie od ostatniej miesiączki minęło 6 tyg. i 1 dzień , ale liczy się że zaczął się 7 tyg, na baby boom jest 7 tyg i 1 dzień ... też dodało tydzień :)

reklama
ninonka ja tak jak napisalam szybciej to do ginekologa ide przez fundusz bo to dla mnie lepiej finansowo a jak zdecydujesz sie isc prywatnie to za kazde badanie na jakie wysle cie twoj lekarz prywatny ze skierowaniem bedziesz musiala zaplacic. Ja w drugiej ciazy poszlam do lekarza w przychodni ktory pracowal tez w szpitalu i mial swietna opinie troche sie nagimnastykowalam ale w rejestracji wtedy wcisneli mnie do kolejki, a teraz zadzwonic musze dopiero 2 lutego a terminy maja wolne na 16 luty takze ja bede wtedy w polowie 9 tygodnia i tak samo z druga ciaza tez bylam w 9 tyg pierwszy raz u ginekologa i juz wszystko ladnie widzialam.

witam! Ja też mam problem z ustaleniem tygodnia ciąży ostatni okres miałam 28 listopada cykle tak co 31 dni, a narazie do lekarza nie mam możliwości iść i się martwię czy nie jest za późno! czy może już powinnam iść do ginekologa

ninonka, ale mocne masz już te krechy !! Ja robiłam dzisiaj 5 test i nadal leciutko widoczna (to jest 32 dc) - dzidzię robiliśmy 2,3 stycznia. Byłam dwa dni temu (poniedziałek) na badaniu HCG z krwi - wynik 151 oraz dzisiaj 245. Jestem troche przewrażliwiona, bo poprzednią ciążę straciłam pod koniec sierpnia w 8tyg. Teraz jestem na duphastonie i no-spa, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Robiłyście badanie z krwi? Jakie miałyście wyniki??

witam! Ja też mam problem z ustaleniem tygodnia ciąży ostatni okres miałam 28 listopada cykle tak co 31 dni, a narazie do lekarza nie mam możliwości iść i się martwię czy nie jest za późno! czy może już powinnam iść do ginekologa

No tak w sumie to moglabys sie szykowac na wizyte u gin ale czemu nie mozesz ? (jesli moge wiedziec oczywiscie ?)

Kurcze dziewczyny a ja sie nie moge pochwalic kiedy dokladnie nasza dzidke poczelismy bo teraz mielismy doslownie ostatni cykl wolny przed wyjazdem meza do pracy w dani takze starania trwaly na okraglo haha takze z moich obliczen gdzies miedzy 27 grudnia a 3 styczen

Mogę powiedzieć! Od 5 miesięcy mieszkamy w Radomiu nie znam tu nikogo to miasto jest dla mnie obce- dlatego trudno mi tu znaleźć dobrego lekarza. Pochodzę z Kielc i to tam bardziej znam lekarzy a wiem, że bardzo ważny jest ginekolog. Ciąg dalszy mojej historii to taki, że na początku stycznia wyszła blada kreseczka prawie nie widoczna dlatego nie myśleliśmy o lekarzu dopiero dziś wyszły dwie piękne kreski i jutro zdobędę namiary na lekarza Skomplikowane to trochę Przepraszam za długą wyczerpującą odpowiedź

Witam serdecznie wszystkie przyszłe wrześniowe mamusie. Jestem niedowiarkiem i zrobiłam w dniu oczekiwanej miesiączki 3 testy. Wszystkie pokazały upragnione-śliczne dwie kreski. Czekałam na ten widok prawie rok. Wprawdzie nie pierwszy raz zostanę mamą - ale każda ciąża jest inna i zapomina się te wszystkie objawy... Według kalkulatora to 5 tydzień... Do lekarza idę w piątek. Na razie tylko lekki ból brzucha - baaaaardzo obolałe piersi i lekkie mdłości.
Życzę wszystkim spokojnych 40 tygodni. I do najbliższego spotkania na forum... :-)

reklama
Do góry