reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

heloł

jarzębinka -witaj!! podglądałam staraczki bo przez pewien czas chciałam się do Was zapisać... potem jednak trafiliśmy z mężem za pierwszym razem i doszłam do wniosku ze nie jestem juz starajaca... cieszę się ze nie czekałaś z tym testem i bardzo mocno GRATULUJĘ! :tak:

kobietki
bierzecie sam folik czy dodatkowo jeszcze jakies witaminki? moze jowitko przydałby Ci się feminatal albo coś w tym stylu...

ja dziś oficjalnie pożegnałam wszystkie moje spodnie...chciałam dopiero to zrobić po pierwszej wizycie u gina, by nie zapeszać, ale prawde mówiąc w nic się nie mieszcze... :sorry::eek:

reklama
No to mamusie...dołączam do was :) Przybliżony termin porodu to 17 września...uhh zaczynam odczuwac, że coś w moim organizmie się zmienia...;)

a ja patrzę na swój brzuszek i się napatrzeć nie mogę :) już się nie mogę doczekać aż będzie jeszcze większy :) do lekarza idę 3 lutego... początek 9 tyg. czy już wtedy usłyszę serduszko ?

mam ciężki okres, bliska mi osoba umiera ... płacze często :( ... tylko ta dzidzia pomaga mi się uspokoić...

Witamy serdecznie i goraco :))) Nie jestem pewna ale bylas moze na staraczkach 2008 albo 2009 bo silnie kojarze Twojego synka a nicku nie :))...Gratuluje i spokojnych dziewieciu miesiecy...Hhihi moj pre test i pare z innych firm do tej pory lezy na poleczce :))

byłam na staraczkach 2008 na 2009 tylko sie przywitałam, bo juz czasu brakowało aby to wszystko ogarnąć :tak:

kobietki
bierzecie sam folik czy dodatkowo jeszcze jakies witaminki?

ja na razie tylko folik, a witaminy dopiero po wizycie u lekarza, chcciaż nie wiem, czy nie dopiero w 2 trymestrze ????

do lekarza idę 3 lutego... początek 9 tyg. czy już wtedy usłyszę serduszko ?

mam ciężki okres, bliska mi osoba umiera ... płacze często :( ... tylko ta dzidzia pomaga mi się uspokoić...

serduszko juz będzie pięknie biło na pewno :tak:

i w tym ciężkim okresie .................... trzymaj sie :tak:

Elunia1609 : Ja mam wrażenie że mi moje lenistwo już w boczki poszło, a brzuszek jeśli już to z tłuszczyku :wściekła/y:
Koniec z tym muszę być bardziej aktywna bo nic tylko siedze albo śpie i jem. :dry:
No, ale od poniedziałku szoruję na basen i mam postanowienie, że choc raz w tygodniu będe chodzic na pływanie.:tak:

witam serdecznie weekendowo :tak: chciałam się przywitam i nieśmiało wpisac na wrzesień :tak: nieśmiało, bo jeszcze nie byłam u gina, na chwilę obecna mam tylko test z II kreseczkami z dnia dzisiejszego:

PS. witam wszystkie wrześniowe mamusie ale Ciebie Kasia_2005 tak jakoś szczególnie .....
Jarzębinko ja też Cię szczególnie tu witam :) Ale superancko, i pozostałe przyszłe nowe mamusie również

ps.dziewczyny, z poprzedniej ciąży wiadomo mi że w pierwszym trymestrze z witamin tylko FOLIK, chyba że lekarz zaleci inaczej patrząc na wyniki badań (gdy jakiegoś czynnika jest za mało) w pierwszym trymestrze nadmiar witamin źle wpływa na rozwój maluszków. Więc nie śpieszcie się z dodatkowymi witaminkami (no chyba że witamina C na przyziębienie)

Witam wszystkie zadomowione i nowe mamusie wrześniowe:)

Co do tych wszystkich wątpliwości o których wspominacie, to też to mam, bo to pierwsza ciąża. Jak chce coś konkretnego znaleźć w sieci to się nie da, bo same rzeczy takie że strach się bać. Nie wiem czemu, ale wieczorem koło 20, 21 :00 padam, kłade się, odpoczywam i spanie przechodzi
może to przez te 'myślenice': czy dobrze się odżywiam, czy możemy się kochać normalnie. A wizyta u gina dopiero w środę... Może będe spokojniejsza po USG. I cały czas sobie wmawiam że każda z nas jest inna i niczego nie da się przewidzieć. Ja miewam jakby skurcze, bezbolesne, więc myślę że to macica się rozciąga ( mam tyłozgięcie, więc podejrzewam że tym bardziej teraz jakby robi jakies akrobacje żeby ułożyć się prawidłowo ) . Plamień nie mam, mdłości też, tylko niezły apetyt:) Ale to dopiero 5 tydzień, więc myślę że wszystko jeszcze przede mną. Ale tak jak pisałyscie o tych spodniach, to też jestem zdziwiona, ale w jeansy po niedzieli to chyba żadne się nie wcisnę, i będzie trzeba o zakupach małych pomyśleć. Bo te rewolucje brzuszno - biodrowe u mnie się posuwają cały czas, no i piersi się powiększyły - ku uciesze mojego M.;)

ZEBERKA - a co masz nietak z tarczycą? bo ja miałam ostrą nadczynność ok. 7-9 lat temu ( długie leczenie), chorobę Gravesa- Basedowa, i leczenie radiojodem 7 lat temu. W śr. robiłam TSH i FT4, w pon.idę do lekarki, zobaczymy czy ujawnia się jakas niedoczynność - bo taka właśnie możliwość u mnie jest, zwłaszcza w ciąży - to kwestai czasu: ujawnia się wcześniej lub później.

3mam za nas kciuki, i też będę temu Świętemu od porodów o nas codziennie wspominać:)

Będzie dobrze, a przede wszystkim my musimy być DOBRE dla naszcyh MALUSZKÓW!!!!:-) więc starajmy się ze wszystkich sił w rozsądnych granicach:)

życzę dobrej nocki,
odezwę się pewnie w pon. po wizycie u endokrynologa!!

reklama
Do góry