reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

przepraszam ze sie wcinam... chcialam tylko kilka slow do Kroptusi napisac.... kochana nie zadreczaj sie bo moja siostra jak byla w ciazy przez cale 9 miesiecy nie miala zadnych objawow..no moze pod koniec zgaga ja troche meczyla ale to zaledwie przez 2 tyg..poza tym to gdyby nie brzuch i brak okresu to nigdy nie pomyslalaby ze ejst w ciazy, czula sie wrecz znakomicie - urodzila chlopca. Ja dwie ciaze przechodzilam zupelnie inaczej..kazda inna...w ciazy z synem mozna powiedziec ze prawie od samego poczecia mialam takie mdlosci ze szkoda gadac..ale gdy ustaly z 3 miesiacem tez zadnych dolegliwosci, no moze troche senna bardziej bylam ale tez nic wiecej. Z corka za to zadnych mdlosci na poczatku ale pozniej to jedna wielka masakra. Wiec widzisz ze kazda ciaza jest inna i na twoim miejscu to bym sie cieszyla nie majac zadnych objawow...:tak: no ale rozumiem ze po pierwszej mozesz czuc sie niespokojna..grunt to pozytyne myslenie! Trzymaj sie i nie zamartwiaj na zapas bo szkodzi to malenstwu. Bedzie dobrze bo musi byc dobrze! Pozdrawiam - wrzesniowa mamusia 2008 :tak::-)

reklama
no to gratuluję :)

Dziewczyny jak to z waszymi brzuszkami ? już coś widać ? bo ja to mam brzuszka ale sobie wymyśliłam że to nie możliwe żeby ciąża była już widoczna :)
mój się też trochę powiększył-troche jestem zdziwiona, bo to dopiero 8 tydzień a w pierwszej ciąży długo nic nie było widac- a moze nie pamietam w koncu to było 11 lat temu

witam serdecznie weekendowo :tak: chciałam się przywitam i nieśmiało wpisac na wrzesień :tak: nieśmiało, bo jeszcze nie byłam u gina, na chwilę obecna mam tylko test z II kreseczkami z dnia dzisiejszego:

Zobacz załącznik 109875

test miałam zrobić 19, a termin @ byl na 18 ale cierpliwośc nie jest mocna strona oczekujących, więc zrobiłam dziś :tak::-D:tak: wg kalkulatora na BB wychodzi 5 tydzien 4 dzień ciąży i termin na 23 września ................... więc jestem i witam wszystkie wrzesniowe mamusie i życzę szczęśliwych tych kolejnych miesięcy

Kroptusia, troszke poczytałam o Twoich obawach, ale nie szukaj problemów na silę, prosze Cię bardzo :tak: moja pierwsza ciąża też przeszła bezboleśnie, bez żadnych ciążowych dolegliwości gdyby nie to ,że @ nie było a pojawiał sie brzuszek nie powiedziałabym, że jestem w ciązy :tak: z tego co doczytałam w środe idziesz do gina, i zobaczysz ujrzysz pięknie bijące serduszko :tak::-D:tak:

PS. witam wszystkie wrześniowe mamusie ale Ciebie Kasia_2005 tak jakoś szczególnie .....

witam serdecznie weekendowo :tak: chciałam się przywitam i nieśmiało wpisac na wrzesień :tak: nieśmiało, bo jeszcze nie byłam u gina, na chwilę obecna mam tylko test z II kreseczkami z dnia dzisiejszego:

Zobacz załącznik 109875

test miałam zrobić 19, a termin @ byl na 18 ale cierpliwośc nie jest mocna strona oczekujących, więc zrobiłam dziś :tak::-D:tak: wg kalkulatora na BB wychodzi 5 tydzien 4 dzień ciąży i termin na 23 września ................... więc jestem i witam wszystkie wrzesniowe mamusie i życzę szczęśliwych tych kolejnych miesięcy

Kroptusia, troszke poczytałam o Twoich obawach, ale nie szukaj problemów na silę, prosze Cię bardzo :tak: moja pierwsza ciąża też przeszła bezboleśnie, bez żadnych ciążowych dolegliwości gdyby nie to ,że @ nie było a pojawiał sie brzuszek nie powiedziałabym, że jestem w ciązy :tak: z tego co doczytałam w środe idziesz do gina, i zobaczysz ujrzysz pięknie bijące serduszko :tak::-D:tak:

PS. witam wszystkie wrześniowe mamusie ale Ciebie Kasia_2005 tak jakoś szczególnie .....

Witamy serdecznie i goraco :))) Nie jestem pewna ale bylas moze na staraczkach 2008 albo 2009 bo silnie kojarze Twojego synka a nicku nie :))...Gratuluje i spokojnych dziewieciu miesiecy...Hhihi moj pre test i pare z innych firm do tej pory lezy na poleczce :))

Dziewczynki,

Dziekuje Wam bardzo za wsparcie....i tym co rozumieja ze 1 ciezka ciaza moze siac zwatpienie i niepewnosc i tym ze czlowiek czasem sie nakreca bo cos przeczyta czy jak nie ma problemow wynajdjuje...Moze i cos w tym jest bo moja kuzynka na poczatku nie miala objawow i plakala ze cos nie tak bo nie ma po czym tak zygala jak kot, odwadniala sie to stwierdzila ze za mocno zyga, za mocne mdlosci i cos nie tak...

O 13 zjadlam gulasz z kromkami chleba z dzemem bylo wszystko pycha wiec zasnelam i wstalam dopiero teraz i dalej chce mi sie spac ale cora trzeba troche sie zajac...Sen mi pomogl, czuje sie spokojniejsza...Obudzilam sie z mega "kacem" ktorego nie wiem czesto mam i marze o PICIU w jakiejkolwiek formie :-)

Przypomnialo mi sie tez ze w 1 ciazy wciagnelo mnie forum ale takie ze naczytalam sie o stratach, poronieniach i mama powiedziala ze albo mi zabiera kompa albo mam przestac to czytac bo stres szkodzi dzidziusiowi i nerwy wiec od dzis staram sie juz myslec spokojnie, a na wizycie wszystko sie dowiem :-)

Caluje Was i ide sie cos napic bo zwariuje chyba ;-)

Witam. Nie było mnie parę dni, ale musiałam sobie poukładać parę spraw. Nie było to łatwe, ale chyba wszystko już jest na dobrej drodze.
Co do samopoczucia to ja się czuję okropnie. Mdli mnie i jestem bezsilna, słaba. A na dodatek nerwowa. Wszystko mnie denerwuje. A głowa to mi chce pęc. I normalnie mam dość. Pierwszą ciążę przeszłam bez żadnych dolegliwości, a teraz chyba muszę odpokutować.

reklama
Do góry