reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

ja jestem po wizycie :-)
dziś słuchaliśmy serduszka ... cudowne uczucie :tak:

ale Tobie zazdroszczę .... ja jeszcze nie slyszalam bicia serduszka mojego maleństwa. I nawet nie wiem czy moja ginka daje taką możliwość.

Ciania ja uzywam oliwki w zelu penatena

ja chyba też kupię w żelu - jakos wydaje mnie się że w żelu to wygodniej ;)

Ja juz po sniadanku, mala kawke dopijam

ja akurat za kawą ani w ciąży ani przed ciążą nie przepadalam, ale uwielbiam za to herbaty ... czerwoną, zieloną, earl grey ... mialam się wczorej zapytać gince czy mogę je pic i zapomnialam. Może wy cos wiecie na ten temat.

Nie moge cos dzisiaj spac, nie wiem czy to wina zblizajacej sie przeprowadzki czy katarku Nie moge oddychac, grypsko mnie lapie

Oli uważaj na siebie ja waśnie jestem w trakcie przeziębienia - i stwierdzam że w ciązy przechodze je fatalnie ... pewnie dlatego że normalnie najadlabym się już Gripexu,febrisanu i innych specyfików, a tak musialam sobie przypomnieć babcine sposoby na walkę z choróbskiem. I nawet na sok z cebuli się skusilam, byle tylko przespać chocby jedną noc.

reklama
Dzień dobry z rana:-)
U nas pogoda pod psem, od rana leje, jest zimno i wieje- więc nici z mycia okien i samochodu:wściekła/y: Za to zabieram się niebawem, za posprzątanie w środku... chociaż chyba straciłam wczorajszy zapał:dry:. Za to nabrałam chęci do wyciągnięcia i przygotowywania rzeczy dla maluszka- wiem że za wcześnie, więc się siłą powstrzymuję... ale bardzo bym już chciała:zawstydzona/y:
Córcia ogląda bajkę, więc mam moment dla siebie i BB :-p

Zofcia- u mnie też była już dzisiaj kawka z ciasteczkiem domowej roboty, wcześniej śniadanko, a ja już się zastanawiam co na obiad:-D:-D
Oli- kuruj się i nie daj sie wirusom
Reenifer- ja jeszcze nie czuję wcale:-( ale czekam niecierpliwie... moze już w tym lub następnym tygodniu?... czasem mi tylko bulgocze w brzuchu i rusza się- ale wiem, że to jelita tylko:baffled:
Wiola- ciesz się, że facet chce cię wyręczać:-D Jak będzie już bobas z wami, to każda wolna chwila będzie na wagę złota:-D A ja też remont robiłam w poprzedniej ciąży... chyba nawet poszukam foty i wrzucę, bo zdjęcie jest dokumentalne:-D
Co do rozstępów - to podobnie jak jarzebinka- w poprzedniej ciąży nic, a niczym się nie smarowałam, może czasmi zwykłym balsamem, a teraz póki co smaruję się oliwką, bo mam strasznie suchą skóre, a poza tym w końcu jestem 3 lata starsza, więc może skóra już nie ta?:baffled::confused2::unsure:
Alex- pomyśl sobie, że jakbyś została z rodzicami to już za parę miesięcy będzie słodka zemsta, jak twój bobas będzie tę kobietę od schabowych budził o 3 w nocy:-D:evil:;-)
Elunia, to niesamowite jak to malutkie serduszko bije w tobie prawda? Ja marzę, żeby moje maleństwo znów zobaczyć/usłyszeć... zostaje poczekać:sorry2:

ale Tobie zazdroszczę .... ja jeszcze nie slyszalam bicia serduszka mojego maleństwa. I nawet nie wiem czy moja ginka daje taką możliwość.

ja też po raz pierwszy słyszałam serduszko swojego dzieciątka :-) po prostu powiedziałam lekarzowi że będę czuła się spokojniej jak je usłyszę ... :-D i usłyszałam ...:tak:

jagolek rzeczywiście jest to niesamowite ... dzisiaj jak słyszałam te serduszko to nie wierzyłam ... jakoś chyba w pełni dotarło do mnie że tak mieszka malutka istotka... no i wzięłam się popłakałam :tak:

Cześć dziewczyny jestem tu nowa więc się przedstawię. Mam na imię Kasia i jestem w 14 tygodniu ciąży.Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa.O dziwo czuję się bardzo dobrze, nie mam porannych mdłości tylko dużo śpię i czesto chodze do ubikacji :-)
Termin mam na koniec września 2009.Nie mogę doczekać się już kiedy poznam płeć dziecka.Byłam już na badaniach prenatalnych i wtedy zobaczyłam moją kruszynkę, skakała i szalała a o dziwo ja tego wogóle nie czuję.Mieszcze się jeszcze we wszystkie moje ciuszki, ale nie mogę sie doczekać kiedy będe miała brzuszek :-) Chodzę jeszcze do pracy bo w domku nie lubię siedzieć.Napiszcie co u Was, jak się czujecie i jakie witaminki zazywacie.
Pozdrawiam Was serdecznie

Kasia

Hey dziewczynki :-D
Ja troche zmeczona od rana, ale jeszcze tylko dzis do pracy i znow dwa dni wolne :tak:
ja akurat za kawą ani w ciąży ani przed ciążą nie przepadalam, ale uwielbiam za to herbaty ... czerwoną, zieloną, earl grey ... mialam się wczorej zapytać gince czy mogę je pic i zapomnialam. Może wy cos wiecie na ten temat.
Ja slyszlam i czytalam ,ze mozna, sama pije zielona herbate :tak: Slyszalam i czytalam,ze ziolowych nie mozna za bardzo.Poza tym, tez pytalam moja gin w tamtej ciazy o herbate, bo sama tez bardzo ja lubie i powiedziala,ze moge, ale starac sie ograniczyc :-)

A co do smarowania brzuszkow, to kupilam sobie taki krem Aventa na rozciaganie skory, co by nie bylo tych rozstepow. W pierwszej ciazy nie uzywalam kompletnie nic poza balsamem i nie mam nawet pol rozstepa. Teraz jednak brzuszek rosnie mi szybciej, wole dmuchac na zimne :-D

Super tak posluchac serduszka dzieciatka co ? Ja jeszce nie mialam takiej okazji.. :-( Jeszce 3 tyg! :-D:-D:-D

Chyba bym się też popłakała:tak:... A jak mi pokazali moją córeczkę przy porodzie, to tak ryczałam, że się uspokoić nie mogłam i powiedzieć też nic a nic:-D:-D:-D

Ja podobnie jak dziewczyny mieszkające w UK - niestety jeśli wszystko będzie szło pomyślnie - będę miała jeszcze tylko jedno badanie USG - połówkowe - w 18 tyg - czyli już niedługo:-):-):-). Natomiast później już tylko słuchanie serduszka - moje wizyty odbywają się tylko i wyłącznie u położnej - lekarza spotkałam tylko raz - i tylko z tytułu kontroli - ile to fasolek się brzuszku rozwija - w normalnym przypadku - jeśli kobieta rodzi pierwszy raz - spotyka lekarza przy jednej z pierwszych wizyt - jeśli jest to kolejna ciąża - a wcześniejsze były prawidłowo rozwijające się i bez komplikacji - wówczas w ogóle nie spotyka się lekarza. No i te max 2 USG - :-:)-:)-:)-(Ale niestety nic na to nie poradzę Ja bym mogła te urządzonko mieć w posiadaniu własnym - w łazience - na codzienne podglądanie, ale niestety tak się nie da:-D
Hehe ale zawsze mozesz kupic sobie takie urzadzonko do sluchania serduszka, tylko to dziala od 20 tyg i nie jest drogie :tak:
Princi a nie masz możliwości iść gdzieś prywatnie i sie zabadać?Ja przy samej angielskiej opiece chyba bym oszalała.Moja polska gin tez nie jest taka jak bym chciala ale lepsze to niż nic.
.
No niestety nie mam namiarow na prywatnego ginek, nawet w ksiazce telefonicznej nie moglam znalesc :dry: Pociesza mnie mysl,ze jeszce 3 tyg i lece do Polski, to wszystkie sobie badania zrobie! :-)

Jagolek ja podczas porodu tak plakac chcialam, ale nie moglam!!! :crazy: To byl taki bol, ze jakbym sie wyplakala to by chyba wszystko przeszlo, a tymczasem nic :szok: A jak dali mi moja wymarzona coreczke to tez mialam taka ochote ryknac placzem, ze tak napisze.. ale nie moglam, nie wiem czy to takie emocje czy co.. Siostra mowi,ze lza plynela mi po policzku, a ja jej nawet nie czulam:rofl2: Pozniej nadrobilam za to.. Plakalam prawie codziennie jak na nia patrzylam, spiewalam kolysanke.. :-D

Z tym bede madrzejsza hahahaaa :rofl2:;-)

Ja już na nogach mimo że mam wolne i chciałam pospać.:baffled:
Alex - no to nieźle - żeby od 8 obiad gotować:wściekła/y: Szok! A mnie dziś znowu słoneczko obudziło - ale zaraz po tym przeżyłam szok - wyglądam przez okno - a tam bialusieńko - :szok: Słonecznie, ale zimowo - a tak fajnie z tym wstępem wisennym było...

Wiola moj M wczoraj rewolucje w garazu robil i tez nic mi nie dal dotknac, wypedzil mnie wiec nawet nie wiem co tam powyrzucal.:szok: ale za to z garderoba sie uporalalam :-D
Z tym wyrzucaniem hehehe - to ja jestem ekspertem - ja wyrzucam wszystko - to co jest niepotrzebne i potrzebne - a M z kolei straszny kolekcjoner wszystkich rupieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak zaglądam do piwnicy - a rzadko się to zdarza - to mnie krew zalewa jak widzę te nagromadzone przez niego rzeczy. On np ma może ze 100kg narzędzi do wszystkiego - a jak trzeba coś drobnego w domu zrobić - to się okazuje, że tego akurat nie ma no i trzeba kupić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja jestem po wizycie :-)
dziś słuchaliśmy serduszka ... cudowne uczucie :tak:
Elunia - świetnie, że wizyta poszła znakomicie:-)
Wiola- ciesz się, że facet chce cię wyręczać:-D Jak będzie już bobas z wami, to każda wolna chwila będzie na wagę złota:-D A ja też remont robiłam w poprzedniej ciąży... chyba nawet poszukam foty i wrzucę, bo zdjęcie jest dokumentalne
Jagolek - ale ja jestem typowym centrum zamieszania - wciąż mi się wydaje, że jak sama czegoś nie zrobię - chociażby nie dotknę - to, że to będzie źle:-D:-D:-D - ale dzisiaj już tapetowanko - więc i ja się będę udzielać:tak:

Cześć dziewczyny jestem tu nowa więc się przedstawię. Mam na imię Kasia i jestem w 14 tygodniu ciąży.Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa
Witam i serdecznie gratuluję!!!

Hey dziewczynki :-D
Ja troche zmeczona od rana, ale jeszcze tylko dzis do pracy i znow dwa dni wolne :tak:
Princi - życzę więc dużo siłek na dzisiejszy dzień!!! A te dwudniowe przerwy - to najlepsze co może być - też pracuję wg takiego grafiku:-)

reklama
Witam, klepiecie i klepiecie, że pół godziny nadrabiania.
Oli nie daj sie grypsku, do łóżeczka jak możesz, domowe sposoby i odpoczynek.
Co do ruchów, to czasem jakby ustawały, i nie czuję cały dzień nic, tłumacze sobie, że moze dzidziuś się jakoś dalej przemieścił, ale czasem smyra w brzuch, wiec to raczej to , no i to już chyba czas u mnie na ruchy, wiec wsłu****ę się mocno.
Co do rozstępów, to u mnie niestety to rodzinne, mogłam tony balsamów, kremów fissanów użyć, a rozstępy są, i teraz tez pewnie będą, bo brzuch rośnie niesamowicie duży.
Co do badania, to jesli się umawiam na usg (a mój lekarz też preferuje jedno z początkiem ciaży, ale że nie za wiele mógł pomierzyć,bo dzidziuś był ciut mniejszy, to drugie miałąm w 12 tyg, potem połówkowe ok 20-22 tyg i potem ok 32 tyg ew przed porodem, wiecej nie robi, chyba ze sobie bym zażyczyła, ale nie wiem raczej nie)to nie bada mnie juz wcale, ale tak to za każdą wizytą bada przez pochwę.
A bicie serduszka dziecka to naprawdę rewelacja.......
Ja dziś na 14 do pracy, o jak mi sie nie chce...........
Buziaki

Do góry