reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
naftanalek: Co do bóli kręgosłupa w jego dolnych partiach to o tak, wiem co to znaczy. :wściekła/y::zawstydzona/y: Problemy z kręgosłupem męczą mnie od jakiś 5lat. To znaczy od kąd zaczęłam mies problemy z anoreksją. Co prawda nic groźnego, skolioza. Dostałam od lekarza "nakaz" chodzenia na gimnastykę lub basen. No i chodziłam w miare regularnie na areobik. Teraz ze względu na ciązę został mi tylko basen, ale kręgosłup znów sie buntuje.:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Kiedy dłużej siędze przy komputerze, albo po całym dniu w szkole w pozycji siedzącej musze wstawać jak "stara babcia"- powoli. :zawstydzona/y: Liczę na to że dużo nie przytyję, bo mój kręgosłup nie wyrobi.
Ja na ból głowy biorę Paractamol. Lekarz powiedział że można.

Ostatnia edycja:
Witam :tak:.Też musiałam kilka stron nadrobić od wczoraj.
Na ból glowy i wszystkie inne bóle tylko tabletki z paracetamolu czyli panadol ,apap i tylko jak naprawde boli.Na mnie paracetamol i tak nie działa :no:.
Co do ruchów dzidzi to z tego co wiem w 1 ciąży czuje się w 18tyg a wkolejnych w 16tyg.Ja dopiero jestem w 14 więc jeszcze troche poczekam.
Prawie Wam zazdroszczę tych dolegliwości bo mi nic od początku nie dolega.Każdy pyta jak się czujesz itp a ja nie mam nic do powiedzenia.
Tak mnie nakręciłyście na ten spacerek ze tez się gdzies wybiorę bo u mnie piękna pogoda a ja jeszcze w piżamie siedzę :zawstydzona/y:.Buziaczki :-)

Jeszcze mi się o tym znieczuleniu przypomniało.
Moja siostra korzystała i bardzo chwali!Ja tez biore na bank!Mam szczęście bo w tej niedobrej anglii wszystkie opcje za darmo.Myśle jeszcze o porodzie w wodzie.
Moje szwagierki natomiast wszystkie rodzily bez znieczulenia i patrza na mnie jak na wariatke.Jedna prawie gryzla kafelki z bólu przez 14 godz poczym miala cesarke i dostała wlaśnie znieczulenie zewnatrzoponowe,przy drugiej dzidzi też.Teraz mnie jednak przestrzega żebym tego nie brała bo mnie moze sparaliżowac:happy: masakra.Nie ma co cierpić jak sobie można ulżyć.

Jagoooodka - a jak :-D:-D:-D Ćmi mi troszkę w tej głowie - ale nie jest źle ;-) No i się dotleniam kochana! Godzinny spacer - uważam za sukces, hehehe. A bajka pt. "królewskie echo" :-D

Bardzo się cieszę, że w końcu troszkę się polepszyło :-D O bajce nie słyszałam, ale nadrobię zaległości ;-)

Spacerek to podstawa.......
No to ja ide poszukac tej bajeczki , a chyba nie musze pisac jaka jest moja ulubiona bajeczka?!

hmmmm.... niech zgadnę... Alibaba i 40 rozbójników?? :-D:rofl2::-D:-):rofl2:
A spacerki będę uskuteczniać po anginie :tak:

A jeśli chodzi o dentystę, to mam straaaaaszny uraz od lat do stomatologów i chodzę dopiero wtedy kiedy naprawdę muszę. Wiem,że to głupie i nieodpowiedzialne,ale nie mogę się przełamać; to nie chodzi o jeden incydent, ale i w dzieciństwie, i w późniejszych latach bardzo dużo wycierpiałam z powodu niekompetencji dentystów, w związku z czym gdybym miała do wyboru skok z okna zakończony złamaną nogą albo wizytę u dent., to chyba bym skoczyła. :dry:
Zawsze panicznie bałam się dentysty i chodziłam dopiero wtedy kiedy ból zęba nie dawał mi żyć. Wszystko zmieniło się po porodzie - przekonałam się czym jest prawdziwy ból i teraz do dentysty śmigam regularnie i bez większego strachu :-D
Moje szwagierki natomiast wszystkie rodzily bez znieczulenia i patrza na mnie jak na wariatke.Jedna prawie gryzla kafelki z bólu przez 14 godz poczym miala cesarke i dostała wlaśnie znieczulenie zewnatrzoponowe,przy drugiej dzidzi też.Teraz mnie jednak przestrzega żebym tego nie brała bo mnie moze sparaliżowac:happy: masakra.Nie ma co cierpić jak sobie można ulżyć.
Gdybym miała cesarkę to chyba wybrałabym znieczulenie ogólne. Miałabym pewność że nie poczuję jak mnie kroją. Chociaz po ogólnym trochę dłużej dochodzi się do siebie.

Jarzębinko nie wiem co doradzić bo (wstyd się przyznać) ale nigdy jeszcze nie byłam u kosmetyczki chociaż też miewam problemy z cerą. Najlepiej zapytać kosmetyczkę ona na pewno będzie wiedziała czy w ciąży można korzystać z tych usług :tak:

Czy u Was też wróciła zima? U mnie zasypało całe miasto, zaspy po pachy :szok:

Taaak, niestety u nas też dzisiaj zimno i śnieg w sumie sypał,ale nie aż tak,żeby "zabielić" otoczenie ;-) A ja zmarzluch jestem i coraz bardziej niecierpliwię się na przyjście wiosny.
post ptaszyna akurat na Ujastku byłam, ale nie wiedziałam,że w Siemiradzkim też mają za darmo...
Poza tym,to też mam czasami zawroty głowy i muszę szybko się położyć,żeby nie zemdleć. Ale ogólnie jest w porządku,więc nie narzekam.

Jak to dobrze przyjśc z pracy i zobaczyc co tam u Was. Mi juz humor sie poprawił dzięki za wsparcie. Myślę że na bół głowy jak najbardziej spacerek. Fajnie że przypominacie sobie najfajniesze bajeczki, bedziecie opowiadały swoim maluszkom. Widzę, że większośc rodzi ze znieczuleniem, no ja bym chciała, ale to zalezy od kosztó. Jak będzie za drogo, wezmę deskę w usta i będe znosiła te wszytskie skurcze parcia. W sumei ja dziś zaczęłam mam nadzieję że nie pechowy 13 tydzien więc może by różnie, jestem szczupła słyszałam ze niektóre nir mają predyspozycji do rodzenia własnymi siłami i zostaje cesarka. A ja zawsze ciepriałam na zanik bioder i pupci.

reklama
Dziewczyny ja dziś lenia mam, ani strony pracy nie napisałam.... :szok: jutro nadrobie....
U mnie pogoda to już nie wiadomo jaka, raz śnieg, raz deszcz raz słońce raz.... już nie wiem co i w tym wszystkim straszny wiatr - tak jak chyba w całej POLSCE....
Co do tabletek na ból to też słyszałam że APAP jest najbezpieczniejszy, i na te dolne bóle to NOSPA, ale wiecie jak jest z tabletkami - sama chemia jak już brać to w konieczności.
A co do kręgosłupa to nie jest tak że boli całe czas ale raz dziennie conajmniej się zdarzy.... czyżyby chłopiec... hehhee:-)

A właśnie Iwona się dawno nie odzywała...... ciekawe co u niej...??? Mam nadzieje że wszystko gra.

Witam
Wczorj wieczorem byłam u dentystki i okazało się że mam parę małych ubytków. Pani dr. powiedziała że to trzeba zrobić bo dzidziuś sobie stamtąd wszystkie bakterie zabiera:-( Mimo mojej niechęci muszę to nareperować.(...)

Uuuupssss! To musze iść też do dentysty.... brrrrr jak pomyślę to mnie aż dreszcze biorą! :no:

Do góry