reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczynki a bylyscie tu? :
Artykuł

Polecam ;-) To dla tych co sie wachaja zeby wejsc:-D

3. miesiąc - tato, mamo, to ja!
Mama już wie. Postarałem się o to. Wykorzystałem cały wachlarz możliwości: mdłości, huśtawkę nastrojów, senność, wrażliwość na zapachy, trądzik, zachcianki... W końcu cel uświęca środki, prawda? OK, może trochę przesadziłem, ale trzeba dziewczynę przywołać do porządku. W końcu będzie moją mamą. Musi o siebie dbać. Moja strategia przyniosła efekty. Mama już nie pali i dużo wypoczywa. Przestała wysiadywać po nocach przed komputerem. Ulżyło mi. Godzinami byłem ściśnięty jak sardynka. Kobieto! Ja mam już prawie sześć centymetrów i potrzebuję przestrzeni! Zaczynam przypominać człowieka. Mam już wszystko, co trzeba. Nawet powieki i paznokcie. Tylko głowa jakaś taka za duża. Za to twarz – poezja. Wyraźna szczęka, podbródek, całkiem fajna górna warga. Nosa jeszcze brak, są tylko dziurki. Ale ze mnie przystojniak. Mama jeszcze nie wie, ale wam zdradzę już ten sekret: jestem chłopcem. Wyrosły mi jądra i malutki penis (co jak co, ale ten to na pewno jeszcze urośnie!).

reklama
Ewelin a powiedz mi czy można stosowac znieczulenie w czasie ciąży u dentysty?

Ja mam małe ubytki więc obyło się bez znieczulenia i naprawdę nic nie bolało. Pani dr. powiedziała że jak trzeba to ona daje znieczulenie, tylko jakieś specjalne. A i dodała że w pierwszym trymestrze ona nie leczy zębów bo zwyczajnie się boi że coś się może stać, ale w drugim to już bez obaw.

Princi super to jest:-D

A ja właśnie niedawno wróciłam ze spaceru - dziś jest tak słonecznie, że aż normalnie trudno w to uwierzyć i tak ciepło na słońcu!!! Chociaż w cieniu nie jest już tak rewelacyjnie...ale mamy w końcu marzec. Mam nadzieję, że taka właśnie będzie pogoda między 10 a 20 kwietnia - wtedy to przyjeżdżają do Nas w odwiedziny Brat z Bratową - już się doczekać nie mogę!!!

ja byłam u dentysty od 4 miesiąca znieczulenie jest bezpieczne.A tak w ogóle nie potrafię zalogować się do wrześniówek.proszę o pomoc.

Jejjjku ja dziwaczeję hehehe Dzisiaj przez przypadek (w trakcie spacerku) przypomniałam sobie pewną bajkę, którą jako dziecko uwielbiałam słuchać (takie magnetofonowe nagranie) i tak mi wlazło w główkę - kaseta dawno dawno temu gdzieś zaginęła - a ja postanowiłam tej bajki poszukać w internecie - i znalazłam - jejjjjjku i słuchałam jak malutka dziewczynka i poczułam się jak sprzed 20 lat, OMG jakie to było fajne uczucie!!! :-D:-D:-D

ja byłam u dentysty od 4 miesiąca znieczulenie jest bezpieczne.A tak w ogóle nie potrafię zalogować się do wrześniówek.proszę o pomoc.
toja - witaj na wrześniówkowym forum!!!

hej dziewczyny co mozna brac na bol glowy??:-(
dranius - nie chcę tutaj mieszać, bo się teraz bardziej w szwedzkich lekach orientuję - ale prawdopodobnie podobnie jest w Polsce - Panodil nazywa się w Szwecji i podejrzewam, że polskim odpowiednikiem jest chyba panadol - ale spróbuj najpierw z amolem, którym powinnaś posmarować sobie skronie - widać, że niektórym pomaga, a jest w 100% mniej "inwazyjny" niż jakiekolwiek tabletki.

Jejjjku ja dziwaczeję hehehe Dzisiaj przez przypadek (w trakcie spacerku) przypomniałam sobie pewną bajkę, którą jako dziecko uwielbiałam słuchać (takie magnetofonowe nagranie) i tak mi wlazło w główkę - kaseta dawno dawno temu gdzieś zaginęła - a ja postanowiłam tej bajki poszukać w internecie - i znalazłam - jejjjjjku i słuchałam jak malutka dziewczynka i poczułam się jak sprzed 20 lat, OMG jakie to było fajne uczucie!!! :-D:-D:-D
tak to juz jest czasem a potem ta baje bedziesz swojemu dziecku puszczała:-)

reklama
Do góry