reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

cesarke mozna zrobic szybciej...do niej zawsze sa jakies przeciwskazania...wiec lekarze wiedzą juz juz kiedy odpowiedni jest czas...

Kochana mały rano wstał i wszystko było ok. Po 12-tej tesciowa do mnie dzwoni, ze mały wyje z bólu i boli go brzuszek. Wiec ja szybko z pracy wyszłam i pojechałam do domu. Gdy go rozebralam z majtasów, okazalo sie ze ma wielka bólwę przy jaderkach. Zapakowałam małego i do szpitala pojechałam. To była 15-ta...do godziny 20-tej byłam w szpitalu jeszcze 3 razy gdyz twierdzono, że to przepuklina...w koncu była zmiana lekarza i przyszedł nasz wybawca...zabrala mi małego i zobaczyłam go dopiero po 20 minutach ale już nieprzytomnego pod narkoza i tylko usłyszała, ze trzeba ratowac jaderka bo martwica wchodzi...
okazało sie ze miał cos co ma kazdy chłopie i do 2 lat musi sie samoistnie wchłonac a jak nie to wymaga zabiegu...jedank ja o tym nie słyszałam nigdy a synek ju prawie 3 latka miał...acha"podwrózek jadra" tak sie to nazywa jakos...operacja trwała 3 godziny..to były najczarniejsze 3 godziny w naszym zyciu...

reklama
Ja się tak właśnie zastanawiałam jak to jest z weganami w ciąży... Ja pracuję w dziale turystycznym i często nam się trafiają klienci - weganie - szczerze przyznam, że w pewien sposób jest mi ich zawsze szkoda, że ich jedzonko jest tak mało urozmaicone...

Wiolab - tych rybek to ja ci zazdroszcze jak nie wiem co - za mna chodzi stockfisk albo jeszcze lepiej rakkfisk - taki z pozadna porcja romme flötte (nie mam niestety odpowiednich trzcionek) no i oczywiscie flo brod - jejciu - ale mi slinka naplynela!!!

co zas sie tyczy wrozb niektore szczesciary juz od 13tc moga wiedziec co i jak wiec nam pewnie takie wrpzby tez niedlugo wyjda z glowy ;o)
Z drugiej strony medalu moja siostra do 35 tc byla swiecie przekonana ze to bedzie dziewczynka - potem lekarze zaczeli sie rozmyslac i 2 godz przed porodem polozna oswiecila ja ze to jednak bedzie chlopak :o) ja naleze do tej grupy ktore mowia "nie wazne co bedzie"

Kochana mały rano wstał i wszystko było ok. Po 12-tej tesciowa do mnie dzwoni, ze mały wyje z bólu i boli go brzuszek. Wiec ja szybko z pracy wyszłam i pojechałam do domu. Gdy go rozebralam z majtasów, okazalo sie ze ma wielka bólwę przy jaderkach. Zapakowałam małego i do szpitala pojechałam. To była 15-ta...do godziny 20-tej byłam w szpitalu jeszcze 3 razy gdyz twierdzono, że to przepuklina...w koncu była zmiana lekarza i przyszedł nasz wybawca...zabrala mi małego i zobaczyłam go dopiero po 20 minutach ale już nieprzytomnego pod narkoza i tylko usłyszała, ze trzeba ratowac jaderka bo martwica wchodzi...
okazało sie ze miał cos co ma kazdy chłopie i do 2 lat musi sie samoistnie wchłonac a jak nie to wymaga zabiegu...jedank ja o tym nie słyszałam nigdy a synek ju prawie 3 latka miał...acha"podwrózek jadra" tak sie to nazywa jakos...operacja trwała 3 godziny..to były najczarniejsze 3 godziny w naszym zyciu...
O Boże... Ale wszystko się dobrze skończyło, prawda?

Karolinka :-( ale przeszliscie dużo, jesteś twardą babką. Nigdy o czymś takim nie słyszałam :confused::no: Dobrze, ze w porę wszystko zostało zoperowane.

Olgha a ja zawsze zazdrosciłam dziewczynom, które mają córeczki :-):-D:rofl2:

co do cesarki..pierwszą miałam w dniu 40 tyg ciąży i nie było akcji porodowej a teraz czytam na necie, ze lekarz robi wcześniej bo w razie czego jakby akcja porodowa się zaczęła to nie chcą ryzykowac. Wszystko dopytam się za tydzień podczas wizyty u gin. Tylko, ze jak będe mieć wcześniej to ominie mnie magiczna data 09.09.09 :tak:

Całe szczęście, że się wszystko dobrze skończyło. :wściekła/y: szkoda tylko, że nikt nie informuje matek, że takie coś trzeba kontrolować - bo jak widać z tym samoczynnym wchłonięciem - nie zawsze jest jak ma być.

Wakacje - ja już się czerwca nie mogę doczekać - wtedy spędzę swoje wakacje w Polsce!!! I siłą rzeczy - dziwne jest to wszystko - jak mieszkałam w Polsce - zawsze marzyły mi się wakacje zagranicą - teraz nie wyobrażam sobie wakacji nigdzie indziej niż w Polsce :-D:-D:-D A wyjazdy do egzotycznych krajów - to najlepiej zimą - na jakiś tydzień czy dwa zmykać z tej zimnej Szwecji...

reklama
Hej dziewuszki
Jestemjuz z Wami, troszke mi zajelo zanim przebrnelam przez posty
Iwona - trzymaj sie dziewczyno, badz dobrej mysli i daj znac jak tylko cos sie dowiesz...

Co do wrozby chinskiej to wyszlo mi ze bedzie czlopczyk, zobaczymy - moj malzonek tez twierdzi ze chlopak bedzie bo wcinam tylko wedlinke , mieso i ogorki kiszone tak jak z Adamem , z corcia za to uwielbialam truskawki i wszystko co truskawkowe , lody , kremy a i czekolada byla pycha - ale zobaczymym we wrzesniu bo ja nie chce wiedziec wczesniej , lubie niespodzianki

Tutaj w stanach wszystkie kobiety maja robiony test prenatelny , na wykrycie wad genetycznych niezaleznie od wieku . Wiec nikt sie o niego nie pyta i tylko jak sa wyniki to lekarz mowi czy jest Ok czy nie ( bo tutaj normalnie nie dostajesz wynikow do reki chba ze poprosisz o nie to trzeba podpisac dokument ze takie wyniki zostaly Ci wydane )
:blink:

Do góry