reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Kurcze a ja sobie nie robiłam tej wrózby jeszcze. A która to z Was opisywała jak to sie robi? Moge prosic jeszcze raz? A podobno mowi sie tez tak, ze jak sie wymiotuje w ciązy to bedzie dziewczyna, a jak nie to chłopak. Sprawdziło sie tak u Was?

Z tym zwracaniem to u mnie np sie nie sprawdzilo przy pierwszej ciazy bardzo zwracalam i mamy synka:-)

Oto ta wrozba:
Przygotujcie sobie nitke, obraczke swoja, i miarke krawiecka!!!

Zawiescie obraczke na nitce i nad miarka trzymajcie ja, i tak jedzcie zaczynajac od 18 cm i dalej, jesli obraczka zacznie sie krecic np nad 24 to znaczy ze w wieku 24 lat zajdziesz w ciaze!!!! Jesli sie kreci w kolko to bedzie dziewczynka
smile.gif
Jesli wahadlowo to chlopczyk!!!!!

Daj znac co jaka plec Tobie wyszla:tak::tak::tak:

ja robiła ciut inaczej.

zawieszałam obrączkę na włosie. Prawą ręką puszczałam nitkę między kciukiem a palcem wskazującym w lewej ręce, 3 razy i później nad lewą reką puszczałam obrączkę, najpierw ruszała się wahadłowo i ma chłopczyka, za drugim razem w kółeczko a za trzecim razem wahadełko znowu, za czwartym razem stanęła już nieruchomo.

Tą wróżbe robi się też nad brzuszkiem, mnie się kręci w kółko bardzo mocno

Karolina imię Oliwier jest bardzo ładne :tak::-) a ile jest ładnych zdrobnień : Oli, Olinek, Oluś, Oliwierek, Oliś.... ;-)

Dzięki Oli. Jak tylko wroce do domu to powroze, bo w pracy cięzko z miarką krawiecką ;-)
A ja nie wymiotuje, wiec z tego by wychodzilo ze niby chłopak, ale we wrzesniu okaze sie czy sie sprawdziło ;-)

Bershka - witamy na pokładzie :-D
A ja się dzisiaj czuję troszkę lepiej i już wiem, że to wina tej pogody. Dziś od rana świeci słonko i jest tak optymistycznie:-) Co nie zmienia faktu, że moja głupota nie zna granic - postanowiłam sobie dzisiaj kupić jeansy ciążowe, a że nie mała i drobna ze mnie istotka - więc oglądałam spodnie w rozmiarze L - myślę sobie, że będą dobre, hehhe - nie mierzyłam - przyjeżdżam do domku i :no::no::no: za duże i to nie tyle, że w brzuszku - co w nogach - wiszą na mnie jak na wieszaku.:-D:-D:-D Ale niech sobie leżą i czekają, aż "urosnę" wystarczająco... :-D:-D

...no Oliwier ładne imie, mam nadzieję że jednak dziewuszka bedzie...bo niby w pierwszej ciazy tez wymiotowała, ale teraz to jest masakra...a o zakupach w miesnych to juz nie wspomne góra 5 minut w kolejce moge stać:no:
z kilka tygodni sie okaże czy słuszne były te nasze przypuszczenia;-)

Karolina Tinetina - a mi już całkowicie obrzydzenie do mięsa minęło. Ale przez 2,5 miesiąca - reagowałam na ten typ jedzonka podobnie. :-)
Co do wróżby chińskiej - mogę poprosić o jakieś instrukcje - ponieważ jakoś nie w temacie jestem...

Karolina a pamiętasz ile dni przed owu współżyłaś ? Podobno to zwiększa szanse na dziewczynkę, U mnie było ok 3 dni ale też na dwoje babka wróżyła ;-)

Wiola dzięki za przywitanie

reklama
Bershka - witamy na pokładzie :-D
A ja się dzisiaj czuję troszkę lepiej i już wiem, że to wina tej pogody. Dziś od rana świeci słonko i jest tak optymistycznie:-) Co nie zmienia faktu, że moja głupota nie zna granic - postanowiłam sobie dzisiaj kupić jeansy ciążowe, a że nie mała i drobna ze mnie istotka - więc oglądałam spodnie w rozmiarze L - myślę sobie, że będą dobre, hehhe - nie mierzyłam - przyjeżdżam do domku i :no::no::no: za duże i to nie tyle, że w brzuszku - co w nogach - wiszą na mnie jak na wieszaku.:-D:-D:-D Ale niech sobie leżą i czekają, aż "urosnę" wystarczająco... :-D:-D
to ja ci napiszę co odwaliłam...
skoro zawsze nosiłam 38/40 po pierwszej ciazy, to mówie teraz pewno z 40/42 musze kupić...jak sie okazało jeansy które zamówilam na allegro musiałam wybrac rozmiar 36...a jedne dostałam od kolezanki h&mmama rozm.38 i sa luzne...
teraz tez chce spodnie, ale jakies dresowe żeby mi w domku było wygodnie

Do góry