reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam :-)
Ja dzsiaj na 17.15 do gin. Pewnie nie dowiem się za wiele, bo chyba USG nie będzie. Zdecydowałam się ciągnąć zwolnienie - po prostu teraz tak mi dobrze, że nie potrafię z tego zrezygnować :zawstydzona/y: Rozkoszuję się każdą minutą luzu :sorry2: A że gin sama mi zwolnienie doradza, to co się mam dalej zastanawiać.
Bershka, Karolina ja też chciałabym dziewczynkę i też ze strony męża sami chłopcy, w dodatku gin już mi też chłopaka wywróżyła ;-)
Bershka witaj :-) Mi lekarka nic nie wspominała o teście potrójnym.
iwona mam nadzieję, że plamienie o niczym groźnym nie świadczyło, trzymajcie się ty i twoja fasolka dzielnie
post_ptaszyna lepszego samopoczucia życzę :-)
inka nie zazdroszczę przepraw z teściową - dobrze, że umiesz walczyć o swoje, tylko szkoda twoich nerwów :-(
U mnie dzisiaj gołąbki - od teściowej :-p Moja też była wtrącalska, ale trochę jej przeszło i teraz duużo pomaga. Może i u ciebie tak będzie ;-)

reklama
-inka - i to ze jesetes zmeczona i to ze marzniesz - to calkiem normalne :o)
ja juz wprawdzie najwieksze napady zmeczenia mam za soba ale za to marzne nawet jak w kominku napale i w pokoju jest 26 stopni - to typowa anemia ciazowa ;o) no i ciagle wzrastajaca ilosc krwi w organizmie ;o) - nie masz sie czym martwic - a co do nerwow - ja w ciagu 5 sek potrafie skoczyc na 200 ;o) i zazar potem sie tak samo szybko uspokoic - to tez norma :o) uszka do gory i nie martw sie bez potrzeby ;o)

Inka ja dla teściowej tez jestem wrogiem no1 :-D mieszkałam z nią od czasu ciaży do jego roczku i szlaq mnie trafiał codziennie. Po mojej cesarce i w dniu przyjazdu mojego do szpitala zrobiła super impreze i zaprosiła rodzinę która spała na poddaszu wieć musiała pzrechodzic codziennie przez nasze piętro w domu :crazy::no::wściekła/y:
ech...alboprzykład najlepszy, jak byłam w 7 m-cu ciązy zabrakło nam wody, przyjechał beczkowóz i teściowa z tesciem krzyczą z dołu, ze mam sobie wziąść dwa wiadra i przynieść wodę do domu :szok::szok::szok::-D:-D:-D

ale ponarzekałam sobie :-):-):-)

a ztym sikaniem też tak mam, że co chwilę i po trochu

empolan, nie wierz ginkowi zaufaj intuicji ;-);-);-) moja mi podpowiada, ze jednak dziewczynka będzie a i moze to głupie ale jakoś wierzę w tą wróżbę z obrączką bo z synem też mi się sprawdziła i synka czułam od początku jak zaszłam w ciażę.

;-)
WitamMogę się dołączyć ? dzisiaj kończę 14 tydzień i zastanawiam się jakiej płci będę mieć dziecko. Mam już 3,5 letniego chłopczyka i teraz z tych wróżb wychodzi mi, że dziewczynka ;-) z obrączki ;-) wychodzi mi, ze 3 dziecko też chłopczyk :-) mnie wystarczy dwójka ;)
Witamy serdecznie w naszym gronie:tak::-)

Mam podobno sytuacje co Ty, rowniez mam synka, :tak:i rowniez z tych wrozb wychodzi mi ze bedzie dziwczynka:tak:i rowniez wychodzi mi ze trzecie dziecko to tez chlopczyk:-D:-D:-D ciekawe jak bedzie bo trojki nie planujemy ;-)

Oli niesamowite :-) masz identycznie jak u mnie :-)
mój synek to Oliwier wiec w skrócie Oli :-)

najciekawsze w tej wróżbie jest to,że za każdym razem jak ją się robi wychodzi tak samo, chyba, że sami chcemy żeby tak było ;-)

Oli niesamowite :-) masz identycznie jak u mnie :-)

mój synek to Oliwier wiec w skrócie Oli :-)

najciekawsze w tej wróżbie jest to,że za każdym razem jak ją się robi wychodzi tak samo, chyba, że sami chcemy żeby tak było ;-)

Nie mow mi ze Twoj synek tez ma na imie tak jak moj
Olivier??:-D:-D:-D

Zwariowalam teraz no ;-)A co do wrozb to mi tez wychodzi tak samo caly czas, a na dodatek M tez prosilam zeby zrobil(nie mowiac mu co mi wyszlo) i wyszlo dokladnie to samo:tak:;-):-)ranyyy ale fajnie ...

Witamy witamy nowa mamusię.
Co do zmeczenia, to u mnie to samo, nic mi sie nie chce, sił brak, ze względu na wadę postawy (miednica przesunieta do tyłu i lordoza) brzuch mam nisko i mozecie sie smiac, ale strasznie mi cieżko, co najmniej jak w 5 mies. a niby brzuch jeszcze nie taki ogromny. Do tego dzis zatkany całkiem nos, oddycha mi sie kiepsko, oj.

Co do testu potrójnego to uważam, że nie chciałabym denerwować sie w ciąży, i tak co ma być to będzie, a jeśli rzeczywiście są jakieś choroby w rodzinie, czy wiek to warto zrobić, jeśli jest sie pewnym, ze chce sie wiedzieć. Moja kolezanka miała robiony test PAPP-A w związku z wysoką przeziernością, nastresowała sie całą ciąze a dzidziuś zdrowy. Co ma być to bedzie, choć nie mówie, ze to xle, jak ktoś chce zrobić ot tak.

Zestawienie pokazuje wiek i szansę wystąpienia ciąży z zespołem Downa:
20 lat – 1/1667 ciąż
22 lata – 1/1429 ciąż
24 lata – 1/1250 ciąż
26 lat – 1/1176 ciąż
28 lat – 1/1111 ciąż
30 lat – 1/952 ciąże
31 lat – 1/909 ciąż

Ja wierzę lekarzowi, jak mówi, że wszystko jest ok, to jest, inaczej bym zgłupiała.
Aha, no i jestem po ped. specjalnej, i większość wszelkich upośledzeń to urazy okołoporodowe, wady genetyczne to nie taki wielki odsetek, no i musi być w rodzinie, wiec kochane trzeba być dobrej myśłi, za te pół roku wszystkie urodzimy zdrowe śliczne córeczki i synków!!!!

Oli też się z tego śmiałam :-D wszystko się zgadza. Oliwierek to imię mojego synka tylko, ze jest starszy od Twojego, ma 3,5 latka :-)

Szyszunka co do zespołu downa to chyba też miałyscie robioną przeziernosć karkową i mi wyszła 1,1 wiec dziecko mam zdrowe

Kurcze a ja sobie nie robiłam tej wrózby jeszcze. A która to z Was opisywała jak to sie robi? Moge prosic jeszcze raz? Bo wiem ze było już ale dobrych kilkanascie stron w tył.
A u mnie w pracy kolezanki mowią ze bedzie chlopczyk (jedna mowi ze dziewczyna). A podobno mowi sie tez tak, ze jak sie wymiotuje w ciązy to bedzie dziewczyna, a jak nie to chłopak. Sprawdziło sie tak u Was?

reklama
Do góry