reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Witam serdecznie przyszłe Mamusie
Ponieważ od pewnego czasu śledzę Forum postanowiłam się wreszcie przedstawić:)

Otóż nazywam się Dorota mam 24 lata i jestem w 10hbd, termin porodu wypada więc na wrzesień:)
Na codzień jestem przykładną studentką 5 roku wydziału lekarskiego, a już wkrótce (2 maja) będę nie mniej przykładną żoną Najcudowniejszego Mężczyzny na Świecie

W związku z moją ciążą i zaintersowaniami medycznymi postanowiłam napisać pracę badawczą a co... i tu liczę na pomoc i wsparcie Wasze:)

Praca dotyczy stosowania preparatów kwasu foliowego w profilaktyce wad cewy nerwowej u noworodków. Jednym słowem czy faktycznie dzięki temu, że przyjmujemy kwas ta ilośc wad jest mniejsza.

Ankieta jest krótka ma 6 pytań i byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. Wyniki będą przedstawione w maju na stronie internetowej www.neonatologia.ovh.org a także na Konferencji Studenckich Towarzystw Naukowych

oto link http://www.dzwigopol.pl/ankieta_stn.php

pozdrawiam gorąco, w razie wątpliwości postaram się odpowiedzieć na pytania
Dorota Zasina

No dziewczynki już po porządkach:p a ja czekam do poniedziałku na 16 mam założenie karty ciąży:) Ja ostatnią @ miałam 23 grudnia ,a 22 stycznia zrobiłam test i wyszły wyraźne 2 kreski co doprowadziło mnie do łez szczęścia:p Zarejstrowałam się do gina na 6 lutego i już wtedy powiedział,że ciąża na pewno jest i pokazał serduszko i kazał przyjść za tydzień bo powiedział,że lepiej będzie widać:) No i 13 znów pokazał serduszko jak bije i się pyta czy na pewno widze hihi:p Dostałam zdjęcie gdzie wyraźnie widać małego bąbelka ale nie mam skanera by wrzucić:( Byłam w zeszłym tyg na pobraniu krwi i zanieść mocz i właśnie w poniedziałek przy zakładaniu karty wszystkie moje wyniki będą...Ciekawe czy zrobi mi USG;-)bo na pewno kruszynka sporo urosła przez te 4 tygodnie:p mi akurat w pon wg OM zaczyna się 12 tydzien:p buuziaki dziewczynki i meldować się:p jak sie czujesz Kroptusiu!! :-D

Karolina Tinetina ale wojsko tutaj mamy hihihih Kochane dziewczyny! :-D
Ja też mam ochotę na piwko, ale jak się na nie zdecyduję - to się Wam nie przyznam :rofl2: ;-):-D

reklama
Aaaa! Oczywiście witam ciepło nowe mamy :-)

U mnie dzisiaj też pogodna okropna, ale zakupów sobie nie odpuściłam. Cały tydzień chodziłam w tych samych spodniach do pracy!!:szok::no:
Musiałam sobie sprawić nowe!

Oli_ zazdroszczę, że możesz wcinać takie pyszności. Ja wczoraj szalałam z radości, bo myślałam że koniec mdłości (ale mi się zrymowało:-D) A dzisiaj znów katastrofa. Ani śniadanko, ani obiadek nie zdołał się porządnie złapać żołądka....
Taka jestem głodna a nic przełknąć nie mogę. Ten mój dzidziuś strasznie niegrzeczny jest!!!

Do góry