reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

karola jeku wspolczucia, trzymaj sie kochana:-(chyba zachwalilysmy nasze forum wrzesnioweczki, az cierki przechodza i strach czytac kolejne posty.....:baffled::-(

reklama
Uff - witam ponownie po ponownej wizycie w szpitalu...
Juz myslalam ze dzis do Was wiecej nie zajrze- ten chory wyrostek daje sie we znaki ale poki co zdaje sie i mnie nie kroja - oby tak dalej ...
Na a eraz biore sie za odrabianie strat ;o)

dziewczyny i tak jak się obawiałam poszliśmy wczoraj z mężem na usg i usłyszałam że przykro mi ale nie mam dla państwa dobrych wieści SERDUSZKO U DZIDZIUSIA PRZESTAŁO BIĆ:-:)-:)-:)-:)-:)-( poczułam się jakby mi ktoś walnął w morde. byłam dzisiaj na usunięciu martwego mojego dzidziusia mówię wam masakra nie wiem co mam ze sobą zrobić:-:)-:)-( cały świat mi się zawalił :-:)-:)-(
napiszcie czy może wiecie po jakim czasie można starać się o dzidziusia po czymś takim.
nie wiem co mam zrobić to jest jakaś masakra:-:)-:)-:)-(
mój dzidziuś wczoraj by skończył 3miesiące.

dziewczyny co sie dzieje?! zaczynam się poważnie bać , tym bardziej ,że jeszcze nie czuję ruchów .Jestem wprawdzie po USG - niby wszysto ok.,ale gdybym to maleństwo czula codziennie byłabym spokojniejsza

Karola bardzo mi przykro:( trzymaj się. Jakoś czarne dni ostatnio:( Lekarz mi mówił, że teraz to najgorszy okres pomiędzy 13 a 16 tyg dla ciąży i wszystko się może zdarzyć...

witajcie
ja tylko melduje ze zyjemy, oboje...
wyszlismy ze szpitala
nie obeszło sie bez operacji:-(
rozciachali pół brzucha i wycieli guza, podczas badania sródoperacyjnego okazał sie łagodny więc zaszyli mnie i walczylam zeby wrócić do domu w dwupaku,
teraz bedziemy do siebie dochodzic, brzusio rośnie, rana sie goi ale ja nadal sie boje:-(

prosze trzymajcie kciuki
pozdrawiam serdecznie

Kciuki zaciśnięte, musi być dobrze!

Karola strasznie mi przykro. To już kolejna z nas, która doświadcza takiej tragedii. Ale głowa do góry. Grunt to nie załamywać się, bo przecież to co nas nie zabije to nas wzmocni.
Ja się cieszę że mój groszek póki co świetnie się rozwija ale chyba zacznę bardziej o siebie dbać i nie przemęczać się zbytnio żeby przeczekać ten najgorszy okres.

dziewczyny i tak jak się obawiałam poszliśmy wczoraj z mężem na usg i usłyszałam że przykro mi ale nie mam dla państwa dobrych wieści SERDUSZKO U DZIDZIUSIA PRZESTAŁO BIĆ:-:)-:)-:)-:)-:)-( poczułam się jakby mi ktoś walnął w morde. byłam dzisiaj na usunięciu martwego mojego dzidziusia mówię wam masakra nie wiem co mam ze sobą zrobić:-:)-:)-( cały świat mi się zawalił :-:)-:)-(
napiszcie czy może wiecie po jakim czasie można starać się o dzidziusia po czymś takim.
nie wiem co mam zrobić to jest jakaś masakra:-:)-:)-:)-(
mój dzidziuś wczoraj by skończył 3miesiące.

karola322 ...tak mi przykro, okropne przezycie, bardzo wspóółczuję:(
Ja też wiem że można po pół roku, ale zdarzało się że próbują po 3 miesiącach - lekarz Ci powinien wszystko powiedzieć. Napewno pojdziesz po wyniki po czyszczeniu, może zaleci jakies badania?
Trzymaj się mocno

Dziewczyny no własnie...tez nigdy na bóle głowy nie narzekalam, a od wczoraj to jakbym jakis magnez w czole miała...boże jak mnie boli...podobno cisnienie strasznie spadło...
czy wy cos bierzecie na mocne bóle glowy??
nie szkodzi to dziecku?? bo ja jakos jestem anty wszystkim tabl. w Naszym stanie ale wytrzymac czasami nie mogę??

Ja mam migrenowe bóle głowy odkąd pamiętam. I to jeszcze takie że jak dopadnie to podnieść z łóżka się nie mogę. Radziłam sobie bardzo silnymi lekami ale teraz z racji ciąży oczywiście tego nie mogę. Na pierwszej wizycie u gina zapytałam jak w ciąży radzić sobie z takimi silnymi bólami... powiedział że mogę brać jedynie apap i w takim przypadku 2 tabletki naraz, ale oczywiście tego nie wykorzystuję jak tylko główka zaboli ale też nie mogę doprowadzić mojej głowy do ostateczności bo wtedy to nawet apap nie pomaga. Aaa polecam jeszcze zimne okłady na czółko i kark... mnie troszkę pomagają. Lekarz mówił także że można skronie nacierać amolem... ale ja mam zawsze bóle w tyle głowy więc nacieranie odpada.

Co do problemów z moczem to również mnie dopadły. Pierwsze badanie moczu... liczne bakterie, drugie badanie moczu.... znowu. Gin kazał zrobić posiew z moczu z antybiogramem. Dodatkowo przepisał urosept ale 3 x 2 tabletki i wyciąg z żurawiny (żuravit)

reklama
karola322: Bardzo mi przykro.:-( Ale wierzę, że jeszcze nie raz będziesz miała okazję być mamą.
LorenB: Szefowa mojej mamy miała wycinany wyrostek w 7msc ciąży :szok: Ale na szczęście bez komplikacji się obeszło i wszystko dobrze sie skończyło.:tak::tak:

Do góry