reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Kroptusia współczuję Ci tych bólów bo je doskonale znam jest to straszne, ja już nie lecę do lekarza gdy mnie boli bo bym musiała cały czas u niego być, jestem na lekach w tym no-spa która nic nie pomaga a ja się zwijam z bólu czasami jak wstanę i przejde sie po mieszkaniu i jak mnie złapie to nie raz nie mam sił wstać bo poskręca mnie i ląduje na podłodze i czekam aż przejdzie ból. Na to nic się nie poradzi, trzeba przeleżeć chociaż czasami nawet leżenie nie pomaga:( Dobrze że nie ma krwawienia a do bóli jak to lekarz mówi trzeba się przyzwyczaić i leżeć. Głowa do góry odpoczywaj dużo.
Udanego dnia wszystkim wrześnióweczkom:)

reklama
Z surowym mięsem to chodzi o to by nie zarazić się jakąś chorobą, nie wszystkie mięsa mogą być dokładnie przebadane.

Karola 322 mnie też ostatnio strasznie boli głowa, ale to strasznie. Biorę apap chociaż nie do końca jestem przekonana czy można, ale chyba tak. Wydaje mi się że przy pierwszej ciąży brałam. Zresztą będę w czwartek u lekarza to się zapytam. Niestety bóle głowy strasznie mnie dobijają.
no właśnie dzisiaj zaczął się nowy dzionek a ja znowu z okropnym bólem głowy to jest jakaś masakra:-:)-:)-:)-(
jutro będę u lekarza to muszę się go spytać jakie można brać leki:tak::tak::tak: żeby nie szkodziły dzidziusiowi mnie też jakoś dziwnie pobolewa brzuch od wczoraj mam nadzieję że to nic poważnego się nie dzieje.

witam nowe mamusie :-):-):-)
odnośnie tych kremów na rozstępy ja używam samej oliwki dla dzieci poradziły mi to koleżanki które bardzo nie dawno były w ciąży i nawet lekarz mi powiedział że oliwka jest naprawdę bardzo dobra i jak na razie żadnych rozstępów nie widać:-):-)
reniferku bardzo się cieszę twoim szczęściem że maleństwo jest zdrowe:-):-):-)
kobietki ja idę na usg w czwartek to genetyczne mam nadzieję że po tych plamieniach wszystko będzie dobrze bo już wariuje powoli.
a odnośnie tego wątku zamkniętego to jestem za:-):-)
trzymajcie się cieplutko na pewno dzisiaj jeszcze zajrze :-):-)

Ja w 1 ciazy tez uzywalam tylko zwykla oliwke dla dzieci albo sie w niej kapalam albo smarowalam i ani jednego rozstepu i niedrogo a tak naprawde to czytalam i slyszalam ze to b.duzo zalezy od preferencji skory, ze jedna niczym nie bedzie sie smarowac extra i bedzie miec ladna skore a inna super hiper kremami a i tak beda rozstepy :))

Czesc Mamuski.
Po pierwsze: Kroptusia ale masz przezycia :-( Strasznie mi przykro ze musisz przechodzic takie stresy, ale Twoj maluszek jest silny i napewno wszystko skonczy sie pomyslnie :tak:

Wogole dziewczyny szalejecie z postami. Od wczoraj od 15 mialam do nadrobienia stos stron. I podziwiam Was ze tak piszecie nawet do godz 23. Ja o 20 juz jestem w błogim śnie i nie ma siły zeby mnie wyrwać z łozka. Mam nadzieje, ze ta senność kiedyś sie skonczy ;-)

_oli_ co do kalkulatora BB i wieku ciązy, to jesli wylicza ci 11 tydz. 2 dzien, to oznacza to ze jest to 2 dzień 11 tygodnia, czyli skonczylas 10 tydz i dopiero leci ci 11. (10tydz+2dni). Mi tez chwile zajeło zanim "rozpracowałam" ten kalkulator. ;-)

Ja w poniedzialek (9 marca) mam USG i strasznie sie denerwuje, bo mam jakies dziwne przeczucia ze z dzidzią jest coś nie tak :-( Zwariuje chyba do poniedziałku i strasznie zazdroszcze tym które juz mają USG genetyczne za sobą.

A dziewczyny powiedzcie mi, czy macie teraz jakiś śluz? Bo ja mam, szczególnie z rana taki białawy. A jak u Was?

Pozdrowionka i miłęgo dnia :-)

Witam wieczornie, o matko nie bylo mnie od poludnia i nadarobic nie moge..

Kurczaki moze kotras mi wkleic o co chodzi z wrozba bo mi umknelo wczesnie i tylko widze ze cos robic i nie wiem co :zawstydzona/y:

Dziewczyny chcecie sobie powrozyc??? W ramach zabawy jak ktoras nie wierzy w takie glupotki
wink.gif
Ale powiem ze od pokolen u nas i u moich znajomych sie sprawdza!!!!!!!!Mi tez sie sprawdzilo przy pierwszej ciazy
smile.gif

Przygotujcie sobie nitke, obraczke swoja, i miarke krawiecka!!!

Zawiescie obraczke na nitce i nad miarka trzymajcie ja, i tak jedzcie zaczynajac od 18 cm i dalej, jesli obraczka zacznie sie krecic np nad 24 to znaczy ze w wieku 24 lat zajdziesz w ciaze!!!! Jesli sie kreci w kolko to bedzie dziewczynka
smile.gif
Jesli wahadlowo to chlopczyk!!!!!

Czekam na Wasze opinie i zycze udanej zabawy!!!!
Podchodzcie do tego z przymruzeniem oka

Buziolki :-) nrw

A ja się już nie łapię które jest genetyczne, które nie.... :wściekła/y:Mam 16 marca mieć mierzenie tej całej przezierności, (to jakoś skrót NT chyba jest),więc przynajmniej o tyle będę wiedziała czy z dzidzią wszystko ok. A czy mogłybyście podać normy tej przezierności?? Tzn od ilu do ilu jest dobrze,bo ja się w tym już chyba zgubiłam.:dry:

Witam wszystkie wrześnióweczki :-)
Miałam zaległości od wczorajszego południa i...:szok: myślałam, że tego nie nadrobie... :rofl2:
KROPTUSIA trzymaj się kochana... Dbaj o siebie, odpoczywaj i bądź egoistką... :tak: Z całego serca życzę Ci, aby wszystko było w jak najlepszym porządku... ;-)

Co do smarowideł, to jateż używam oliwki dla dzieci w żelu...
Chociaż moja siostra całą ciąże smarowała się kosmetykami Avonu, ale i tak miała rozstępy (straszny z niej chudzielec, a dzidzia była duuuuża)...

Ja teraz łykam Feminatal, ten od 12 tc, a wcześniej tylko Folik...

Miłego dzionka Wam życze :-D i biorę się do roboty, bo mi się papierzyska piętrzą na biurku :-p:blink:

Oj, mogłabym książkę napisać o tym,co usłyszałam w temacie "w ciąży nie wolno ci...". Tak naprawdę niektóre z tych zakazów są kompletnie nieprawdziwe; mój znajomy (lekarz!!) twierdzi,że nie wolno pić świeżo wyciskanych soków z owoców, jak go zapytałam dlaczego,to zaczął mi jakimiś łacińskimi terminami rzucać,ale w rezultacie nie odpowiedział na pytanie. Jedni twierdzą,że mamy pić mleko,inni,że nie wolno.
Wiadomo, że papierosy i alkohol to są priorytety w tych wszystkich zakazach, co do siedzenia w wannie, to chodzi o to,żeby nie siedzieć w gorącej wodzie, bo może się to źle skończyć, to mi powiedział mój gin. Ale żeby jakieś restrykcje odnośnie jedzenia albo picia,to nie. Nie można popadać w paranoję, nie warto przejmować się wszystkim co się usłyszy,bo w takim wypadku mogłybyśmy wyłącznie leżeć w łóżkach i nie robić NIC. Należy po prostu o siebie dbać i uważać na siebie,takie jest moje zdanie.;-)

reklama
Napisała GABIS:
"Wogole dziewczyny szalejecie z postami. Od wczoraj od 15 mialam do nadrobienia stos stron. I podziwiam Was ze tak piszecie nawet do godz 23. Ja o 20 juz jestem w błogim śnie i nie ma siły zeby mnie wyrwać z łozka. Mam nadzieje, ze ta senność kiedyś sie skonczy ;-)

Ja w poniedzialek (9 marca) mam USG i strasznie sie denerwuje, bo mam jakies dziwne przeczucia ze z dzidzią jest coś nie tak :-( Zwariuje chyba do poniedziałku i strasznie zazdroszcze tym które juz mają USG genetyczne za sobą.

A dziewczyny powiedzcie mi, czy macie teraz jakiś śluz? Bo ja mam, szczególnie z rana taki białawy. A jak u Was?

Pozdrowionka i miłęgo dnia :-)"

Z tą sennością mam tak samo jak Ty... :rofl2:
Rekordowo udaje mi się zobaczyć na zegarze 21:00 i normalnie zgon, totalne nemo... :-D:szok:
Idę spać, bo i tak nikt się ze mną nie dogada :zawstydzona/y:

Wiem jak się stresujesz przed USG... Ja miałam robione w ubiegły poniedziałek,, a w piątek miałam plamienie i przez weekend myślałam, że sobie miejsca nie znajdę... Cały czas myślałam o Maleństwie i prosiłam je, żeby się broniło i było silne.... Trzyma kciuki z Ciebie i Twoją dzidzie...:tak:

A co do śluzu to też mam taki białawy z rana i jak pytałam ginki czy to normalne, to powiedziała, że jak najbardziej... Byle by tylko nie zmienił zabarwienia na zółty, bo to może być oznaka jakieś infekcji...

Buziaki i ściskam mocno :*

Do góry