Kroptusia - slonko musi byc dobrze, wiara czyni cuda a kazda z nas wierzy i trzyma kciuki za wszystkie ciazoweczki, lez plackiem i obijaj sie na maxa, ja lezalam 2 miesiace i teraz jest juz wszytsko dobrze, dupastron mam brac do 16 tygodnia, ale wczesniej jak tylko wstawalam do kibelka to tez mnie bralo na skurcze i musialam polegiwac i brac nospe, od 2 tygodni prawie wogole skurczy, dzis i wczoraj lekkie, ale to przez powrot do pracki 8 godzin po 2 miesiacach przerwy, moj polski ginek caly czas mowi zeby sie oszczedzac na maxa i jesli jest mozliwosc zostac w domku, ale obecni lekarze w szkocji juz nie chca dalej ciagnac l4 bo mowia ze jesli dotrwalam do 12 tygodnia to juz nic zlego sie nie stanie a jesli cos zaboli to tak ma byc
no coz co kraj to obyczeaj nie ma lekko ale trzeba uwierzyc ze malenstwo jest silne i ze wszytsko bedzie ok. Wiec glowa do gory i trzymam kciuki i z calego serduszka zycze ci samych dobrych wiesci musi byc dobrze.
Renireku - super ze ginka mogla okresli plec chociaz w tych 70%, teraz do malucha moze mowic ksiezniczko
wiedzialam ze bedzie dobrze wkoncu jestesmy wrzesnioweczki :]
Jarzembinka - gratki zdanego prawka, sama podchodzialam 5 razy wiem jaka to radosc
szerokich i bezpiecznych drog
margaret - ja przestalam brac juz kwas foliowy dodatkowo, od poczatku ciazy i przed nia bralam juz witaminki dla ciezarnych Prentanal tylko teraz z classic przezucialam sie na complex, wielkie tablety zle sie lyka ale polecam bo zawieraja imbir na nudnosci, zurawine i miete co ulatwia trawienie, ja mialam problemy z watroba przez jakies 3 tygodnie nie moglamsobie dac rady, lecialam na zupce ryzowej i suchych kromach, jak zjadlam jogurick albo napilam sie mleka nie daj boze cos smazonego fixowalam z bolu, a dzieki tym tabletka i dziurawcowi jakos sie unormowalo.
Co do smarowania to jestem len, basamow, pierdolek w laziece pelno ale checi jakos brac. Trzeba bedzie sie zmusic niedlugo bo cialko rosnie
ale obilo mi sie o uszy, znajoma stosowala najzwyklesza oliwe z oliwek, i plyny do kapieli z olejkami dla dzieci i ani jeden rozstep jej sie nie pokazal. Moze warto sprobowac? Tanio i pozywnie hihi ktoras z was slyszala o tym sposobie ??
aa no i witam nowa mamusie
Ale sie rozpisalam, i padam z nog 2 dzien z pracy i chcilabym juz piatek, no nic buzka wrzesnioweczki i do milego
kolorowych snow i nie zapominac POZYTYWNE MYSLENIE I WIARA CZYNIA CUDA