reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

alescie nasmarowały!!
Kroptusia kochana przestraszyłaś nas okrutnie, a mnie sie wczoraj wydawało, że moja pani doktor przesadza wysyłajac mnie na dalsze l4 - twój post sprowadził mnie na ziemię - trzymaj się odpoczywaj i bądź dobrej mysli, trzymamy kciuki.
Witam wszystkie nowe wrzesniowe mamusie i gratuluję dobrych wyników badań.
Popieram prosbę o wątek zamknięty - już czas!!
dobrej nocy dziewczyny do uslyszenia jutro

reklama
Jak sie na mnie dziwnie patrzyły współlokatorki jak sobie robiłam tą wróżbę !! masakra ;) ale wyszło jasno, że chłopczyk ... i każdy mi mówi że będzie chłopczyk bo ponoć w ogóle się na twarzy nie zmieniam...Ciekawa jestem jak będzie naprawdę:) ja czuję, że to napewno chłop będzie;D

Kroptusia - slonko musi byc dobrze, wiara czyni cuda a kazda z nas wierzy i trzyma kciuki za wszystkie ciazoweczki, lez plackiem i obijaj sie na maxa, ja lezalam 2 miesiace i teraz jest juz wszytsko dobrze, dupastron mam brac do 16 tygodnia, ale wczesniej jak tylko wstawalam do kibelka to tez mnie bralo na skurcze i musialam polegiwac i brac nospe, od 2 tygodni prawie wogole skurczy, dzis i wczoraj lekkie, ale to przez powrot do pracki 8 godzin po 2 miesiacach przerwy, moj polski ginek caly czas mowi zeby sie oszczedzac na maxa i jesli jest mozliwosc zostac w domku, ale obecni lekarze w szkocji juz nie chca dalej ciagnac l4 bo mowia ze jesli dotrwalam do 12 tygodnia to juz nic zlego sie nie stanie a jesli cos zaboli to tak ma byc :dry: no coz co kraj to obyczeaj nie ma lekko ale trzeba uwierzyc ze malenstwo jest silne i ze wszytsko bedzie ok. Wiec glowa do gory i trzymam kciuki i z calego serduszka zycze ci samych dobrych wiesci musi byc dobrze.

Renireku - super ze ginka mogla okresli plec chociaz w tych 70%, teraz do malucha moze mowic ksiezniczko :-D wiedzialam ze bedzie dobrze wkoncu jestesmy wrzesnioweczki :]

Jarzembinka - gratki zdanego prawka, sama podchodzialam 5 razy wiem jaka to radosc :D szerokich i bezpiecznych drog

margaret - ja przestalam brac juz kwas foliowy dodatkowo, od poczatku ciazy i przed nia bralam juz witaminki dla ciezarnych Prentanal tylko teraz z classic przezucialam sie na complex, wielkie tablety zle sie lyka ale polecam bo zawieraja imbir na nudnosci, zurawine i miete co ulatwia trawienie, ja mialam problemy z watroba przez jakies 3 tygodnie nie moglamsobie dac rady, lecialam na zupce ryzowej i suchych kromach, jak zjadlam jogurick albo napilam sie mleka nie daj boze cos smazonego fixowalam z bolu, a dzieki tym tabletka i dziurawcowi jakos sie unormowalo.

Co do smarowania to jestem len, basamow, pierdolek w laziece pelno ale checi jakos brac. Trzeba bedzie sie zmusic niedlugo bo cialko rosnie :tak: ale obilo mi sie o uszy, znajoma stosowala najzwyklesza oliwe z oliwek, i plyny do kapieli z olejkami dla dzieci i ani jeden rozstep jej sie nie pokazal. Moze warto sprobowac? Tanio i pozywnie hihi ktoras z was slyszala o tym sposobie ??

aa no i witam nowa mamusie :)

Ale sie rozpisalam, i padam z nog 2 dzien z pracy i chcilabym juz piatek, no nic buzka wrzesnioweczki i do milego :tak: kolorowych snow i nie zapominac POZYTYWNE MYSLENIE I WIARA CZYNIA CUDA

aaaaaaaaaale sie ciesze!!!

ja tez sie cieszę i gratuluje córeczki :tak: tez bym chciała ......

A ja wlasnie wrocilam ze szpitala

dużo wypoczynku, spokoju i wypoczynku :tak: malenswto jest silne jak piszesz to poradzi sobie z przeciwnościami......... :tak:

Jarzębinko - gratuluję! Tylko teraz trzeba iść za ciosem i od razu jeździć. Ja się bałam i w rezultacie minęło parę latek i zapomniałam jak się jeździ. Acha i nie odchodź na październikowy wątek, coś czuję że urodzisz we wrześniu.

mój M juz się cieszy,że da mi autko, bo on ma motor, na którym mało jeździł i teraz będzie mógł nadrobić :tak: więc muszę jeździć od razu .... i zreszta chcę ...

a co do narodzin, to kto wie, może faktycznie wrzesień, wiec Was nie opuszczam ..... :tak:

a i też czekam za truskawkami i jagódkami ... pychotka :tak:

A mamusie "po raz drugi" jakich używałyście maści/olejków/kremów. Sprawdziły się??

ja w pierwszej ciąży uzywałam zwykłych balsamów i oliwki dla dzieci, teraz tez na razie używam tylko oliwki ..... :tak:

Dziewczyny glupie pytanie ale pomozcie bo jestem nowa i nie wiem jak sie wkleja cytat z waszymi wypowiedziami???:crazy:probowalam ale nie wychodzi:no:
Ratunkuuu!!!!!!!:confused::confused::confused::angry:

mam nadzieje,że wyjaśnienie ninonki pomoże ..... :tak:

miłych snów :tak::tak::tak:

Kroptusia jak zaczęlam nadrabiać dzisiejsze posty, to aż się zatrzesłam, jak przeczytałam twój krótki:no:
...ciesze się że wszystko ok, i trzymamy kciukasy za ciebie i groszka...
Reniferek gratuluję!!!
Dziewczyny a ja w pełni już nie pracuję. Rozliczona, pożegnana z ekipą...wróciłam niedawno do domu. Najlepsze jest to, że dziewczyny dziś dostały informację, że szykuje sie redukcja etatów w najblizszym czasie...a mnie uchronił stan błogosławiony. Czego tylko żałuję, że jak powrócę do pracy to takiej ekipy juz miec nie bedę...
Miłego wieczorku dziewczyny...idę kolacyjnkę wciągnąć...bo maluszek szleje w brzuszku z głodu...
Pozdrawiam...

Chyba będzie Dawidek zobaczymy jeszcze :-)
A co do cytatu to jak masz np moją wypowiedz to tam na końcu okna mojej wypowiedzi masz "+" dodaj cytat i możesz pozaznaczać sobie wiele cytatów różnych osób, do których chcesz udzielić odpowiedzi i wtedy na samym dole strony dajesz "odpowiedz" i wtedy przeniesie Cie do okna odpowiedzi i tam będzię tekst który zaznaczyłaś wciskając "+" i mozesz udzielić odpowiedzi co do tego cytatu.
Albo możesz poprostu wcisnąć "cytuj" obok tego "+" i odrazu odpowiadasz do jednego posta.
Mam nadzieje, że mniej więcej zrozumiale napisałam - spróbuj teraz ;-)

Dzieki wilekiee:-D

Kroptusia - wierzę, że wszystko będzie dobrze - teraz zmień tryb życia na typowo egoistyczny i uważaj na siebie i Maluszka. I głowa do góry - to prawda, że wiara czyni cuda...
Ja też już zmykam spać...jutro do pracy - jeszcze tylko zahaczę o łazienkę, żeby brzusio posmarować - a ja jak pisałam wcześniej - używam olejku migdałowego - prawdopodobnie jest skuteczny - ale okaże się w praniu... Dobranoc.
AAAA wróżbę oczywiście zrobiłam i przy wieku 26 lat - w takim wieku mam przewidziany poród - obrączka szalała zakręcając kółka - więc pewnie będzie Julia Oliwia :-)

Ostatnia edycja:
Ale tu ruch dzisiaj :)
Kroptusia bądź dobrej myśli,po prostu MUSI byc dobrze a my tu wszystkie trzymamy kciuki!
Ja w pierwszej ciąży używałam oliwki a i tak pod sam koniec mi sie pojawiły rozstępy,położna mowila ze 60% to geny a reszta systematyczne smarowanie. U mnie bylo to pierwsze,bo siostra też miała. Renifer super ze wszystko w porzadku,mi też sie marzy dziewczynka :-D

reklama
kobietki a co zażywacie na bóle głowy tylko takie porządne bóle. tak w sobotę w nocy złapał mnie ból że trzymał do poniedziałku rana tak mnie bolała że aż płakałam:-:)-:)-( to było coś strasznego apap nie pomagał bo podobno to możemy brać jak nas coś boli i nospę.

uciekam kobietki spać bo nie za dobrze się czuję :-:)-:)-(

Do góry