reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Co do kąpieli to nie powinny one być długie (15-20 min) i w wodzie której temp. nie przekracza temp.ciała. Ja słyszałam ze to dlatego ze w ciepłej wodzie podwyższa się temperatura ciała a to może spowodować skurcze macicy.

Jesli chodzi o jedzenie, to nie powinno sie jesc serów pleśniowych i pasztetu, oraz wątróbki.
Oczywiście te zakazy "nie jeść" oznaczają nie obżerać się. Myśle ze raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale wszystko z głową :-)

reklama
Mnie w tym watku chodzi przede wszystkim o to by i zdobyc troszke informacji i troszke sie sie posmiac.
Wolno mi np jezdzic na motorze zachowujac umiar i rozsadek tak dlugo jak mieszcze sie w kombinezon
Nie wolno mi przedewszystkim nurkowac ;o) ale wolno chodzic na basen.
To tyle jesli chodzi o zakazy zwiazane z hobby.
Poza tym to jestem calkiem wyglupiona - melduje sie u gina tak jak mi kaze i poza slowami "wszystko w porzadku" nie dostaje ZADNYCH wskazowek - ani tych dotyczacych jedzenia, ani ewentualnych witminek ktore moglabym brac a juz wcale nie slysze o jakis dodatkowych badaniach ... Do tej pory badali mi tylko dosc kompleksowo krew i reguralnie mocz.
Poza tym ze wiem w ktorym jestem tygodniu nie wiem NIC ;o)

Zastanawia mnie co z alergiczkami? Ja np mam alergię od kwietnia do października - jestem wtedy na lekach. Czy wolno je stosować u ciężarnych , jeżeli nie te najczęściej stosowane to chociaz homeopatyczne?

Witam :-)
Wreszcie wiosna i do nas dotarła :happy: Ptaszki za oknem świergolą ;-) Słoneczko zagląda. Moje dziecko wreszcie bez gorączki. Ślicznie jest :-)
Jak czytam o waszych bólach głowy i dolegliwościach, to stwierdzam ,że jestem szczęściarą, bo u mnie prawie brak. Mdłości już prawie minęły, senność nie większa, niż zwykle - zawsze lubiłam popołudniu pospać, więc i teraz czasem się zdarza, ale nie notorycznie. Ale to chyba dlatego, że nie chodzę do pracy. Gdybym chodziła byłabym bardziej zmęczona.
Kroptusia ale miałaś stresów - teraz leż i odpoczywaj. Dużo ostatnio miałaś nerwów i pracy - teraz leżenie i pewnie jakieś leki i skurcze się wyciszą. Musi być dobrze!

Ostatnia edycja:
Zastanawia mnie co z alergiczkami? Ja np mam alergię od kwietnia do października - jestem wtedy na lekach. Czy wolno je stosować u ciężarnych , jeżeli nie te najczęściej stosowane to chociaz homeopatyczne?

Moja znajoma brala Citrizin i bardzo sobie chwalila.
Podobno wszystkie leki z Rathiopharm sa dobre dla kobiet w ciazy - wszystkie podobno sa na bazie ziolowej wiec tracaja troszke o homeopatie ;o)

Slyszalam jednak ze z homeopatia tez nalezy ostroznie - w kolejnych "Nie wolno"
znalazlo sie u mnie picie herbatek mietowych i pokrzywy :o( - pierwsza ma dzialanie zbyt (???) rozluzniajace a druga zbyt(???) moczopedne.
Nie wiem nic na pewno ale je odstawilam na tzw "wszelki wypadek"

Jak czytam o waszych bólach głowy i dolegliwościach, to stwierdzam ,że jestem szczęściarą, co u mnie prawie brak. Mdłości już prawie minęły, senność nie większa, niż zwykle - zawsze lubiłam popołudniu pospać, więc i teraz czasem się zdarza, ale nie notorycznie. Ale to chyba dlatego, że nie chodzę do pracy. Gdybym chodziła byłabym bardziej zmęczona.

Empolan - ja po "pierwszej" wizycie i otrzymaniu wiadomosci chodzilam jak nawiedzona :o) - strasznie sie balam i z niecierpliwoscia czekalam na kolejna wizyte bo ... nie mialam i nie mam absolutnie zadnych objawow.
Zmeczona owszem - bywam - ale chyba przede wszystkim dlatego ze moj dzien zaczyna sie najpozniej o 5.30 wiec o 20.00 tesknie juz za wyrkiem ;o) (oki - przyznam sie ;o) - wczesniej wytrzymywalam do 23.00)

iwona - witaj wsrod wrzesniowek ;oD

reklama
Dzien dobry :)
Truskawki są w carrefourze ;-) Dziś widziałam. Ale drogie, ponad 6 zł za 250 g, a 12 z hakiem za 500 g. Za mną jakiś czas temu chodziły truskawki i wtedy je nabyłam i pożarłam :sorry: Za mną dziś chodziły chrupki orzechowe. :zawstydzona/y:
Rezeda ja bylam w Auchanie i tez byly, z Hiszapnii ,ale wogole nie pachnialy truskawkami i wielkie byly jak slonie, jakie jak z fabryki, poczekam cierpliwie na nasze polskie prosto z grzadki :tak:

Wreszcie wiosna i do nas dotarła :happy: Ptaszki za oknem świergolą ;-) Słoneczko zagląda. Moje dziecko wreszcie bez gorączki. Ślicznie jest :-)
Pozzdrosci u mnie pada od rana :-(
Witam :) jestem tutaj nowa ... moja kruszynka przyjdzie na świat około 20 września :-)
witam nowa wrzesniowke :tak:
oli dziekuje, jak znajde chwile to sie pobawie ;-)wczoraj jeszcze przesledzilam to co mi umknelo i znalazlam Twoje czary
My z M wybieramy sie za1 na dalsze poszukiwania wymarzonego wypoczynku, oby udalo sie cos wybrac..
Milego dnia wszystkim zycze :tak:

Do góry