Alex91
wrześniowa mama 2009
Powoli nie nadążam postów czytać
, ale ostatnio dużo śpię korzystam z weekendu pół godziny temu wstałam i myślałam, że to już środek nocy.
Część wszystkim nowym wrześnióweczkom!

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Melduję się na wrześniówkach 2009 udzielałam się na staraczkach 2009 a teraz jestem już szczęśliwie zafasolkowaną!!!!
Więc tak po krótce o II dowiedziałam się przed wczoraj. Zoabserwowałam biały śluz i wystartowałam do Tesco po testy okazały się pozytywne. Okresu dziś nie dostałam więc jak na razie wszystko wskazuję na to że jestem w ciąży nasza radość jest wielka ale i strasz że to bardzo wcześnie 4 tydz. Nie mogę niestety tak jak wy pobiec do lekarza i zrobić usg i dowiedzieć się szybciutko czy fasolka jest dobrze umieszczona bo mieszkam w Szkocji. Tutaj podejście jest inne o czy pisałam już na staraczkach. Ciąża to nie choroba dla nich i nie wymaga lekarza. Od 12 tyg będę spotykać się z położną ona zrobi 2 razy USG i bardzo podstawowe badania. Och szkoda gadać.
Ja jestem zodiakalną panną z 2 września i wszystko wskazuję na to że moja dzidzia też będzie (21 wrzesień??)
To będzie lekcja pokory wszystkie panienki o tym wiedzą nie jesteśmy łatwym narodem, mamy problem same z sobą, dzieci panny są urocze ale naprawdę wymagają dużo więcej uwagi zainteresowania i super wiele miłości!!! W przeciwnym razie czują sie niekochane i odrzucone, więc kochane Mamusie fasolek panienek już kochajmy swoje dzieciątka ponad życie. To dopiero początek naszej drogi, ale mam nadzieję że znajdę tutaj wsparcie i sama je dam.
Pozdrawiam kobietki Gratuluję Wam i sobie również!!!
To tez moja 2 ciaza :-) W pierwszej nie mialam nic, dowiedzialam sie pozno nie pamietam teraz dokladnie zaczelam sie domyslac moze 2 tyg po terminie ze chyba powinna byc @ a potem nic nie robilam tylko z tego nie wiedzialam tyle co terazBylam jednak w szpitalu z uwagi na skurcze w 7 tyg chyba nie pamietam moze 8 i strach pozostaje
I jestem wyluzowana moze na forum to tak wyglada
poprostu jak skurcze sa teraz czlowiek ma stracha i wszystko wraca to chyba nikogo nie dziwi :-(Tez mi lekarz sie kazal oszczedzac, nie dzwigac itp. a jak sie pojawia juz regularnie to do szpitala znow....Wiec...I nie robie testow ciazowych co chwile, robilam pare przed dniem @ przede wszystkim potem moze jeszcze jeden...Tez nie mam czasu na myslenie i nie jest tak ze moje mysli kraza wokol ciazy wrecz o niej zapominam bo nie mam dolegliwosci i teraz czasem sie natne bo mala dzwigne a nie powinnam bo 18kg wazy, ma 5,5 roczku czy cos i tez mnie absorbuje do tego zmienilam prace wiec wogole zyje praca gdzie nikt nic nie wie a chce sie wykazac by moze nie poleciec wiec to nie tak jak myslisz
![]()
kroptusia myslałam ze Ty pierwszy raz...a Ty masz jeszcze więcej do dźwigania niż ja
apropo braku objawów... w pierwszej ciązy strasznie bolały mnie piersi... spuchły mi jak balony - a teraz nic... też masz coś takiego? bo ja już zaczynam coś sobie układać w łepetynie... z objawów ciązowych mam tylko sennośc, ale ona może być spowodowana odstawieniem 3 kaw dziennie /piłam cztery, teraz piję jedną/, brak meisiączki, ból brzucha, jajników- szczególnie wieczorem, po całym dniu, no i od czasu do czasu biały śluzik... te piersi mnie martwia... chociaż z drugiej strony, moze po jednej ciązy i długim rocznym karmieniu - wcale puchnąć nie muszą?
witam wszystkie nowe Mamy! bardzo się cieszę ze do nas dołączyłyście... mam nadzieje że razem będzie nam miło się tu gawędziło przez całą ciąże!
Dziewczynki czy w 5 tyg absolutny brak mdłości czy to normalne??
Boję że że to jakiś zły znak![]()