reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam już praktycznie po weekendowo ;-)
Mnie ostatnio męczy wszystko. Stałam się baardzo drażliwa :-(. Łatwo się irytuję i denerwuję. J. obrywa się za wszystko :-(. Normalnie sama ze sobą źle się czuję :-(.
A na samą myśli że jutro znowu do pracy to mi się płakać chce.:-(. Nie mam pojęcia już co na siebie wkładać, a na dodatek "wyprawa " po nowe spodnie zakończyła się fiaskiem :-(,Mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo najchętniej zamknęłabym się w czterech ścianach i nie wychodziła nigdzie.
Zaczynam denerwować się zbliżającą się wizytą u ginki (dopiero 04 marca). :-(.
Co do ślubu udało nam się załatwić wszystko w ciągu tygodnia:-). A najbardziej cieszy nas to że ksiądz nie robił problemu z naukami, bo jak stwierdził, jesteśmy już doświadczeni i nie będzie nas zamęczał uczeniem życia :-).
A jeszcze o pepsi. Nie wchodzi mi nic oprócz niej. :-(. Staram się brać 2,3 łyki i tak wypijam szklaneczkę dziennie. Herbata, nawet miętowa, powoduje okropelne mdłości.:baffled:. Martwię się, bo "lecenie "tylko na pepsi może się źle skończyć, ale już nie wiem co mogę jeszcze pić, żeby mnie nie mdliło :-(.
Już nie zamęczam tym marudzeniem. ;-). Idę spać, może jutro będzie lepiej ;-).
Dobrej nocy wszystkim i...samych MIŁYCH snów ;-).

reklama
Ja pisząc tą wiadomość piję cole...Miałam na nią ochotę cały dzień...Wysypka dalej nie zeszła więc jutro wizyta u lekarza...Olewam pierwszy dzień kolejnego semestru na studiach...:) ważniejszy dzidziuś:))

co do snów to ja raczej ich nie miewam zbyt dużo...ale cierpię na bezsenność..ciężko jest mi zasnąć a jak już zasnę to mam badzo czuły sen..:(

Moje problemy ze spaniem również się nie skończyły... chociaż jak w czwartek i piątek poszliśmy z mężem wieczorem na spacerek po śniegu to przespałam całą noc. Dzisiaj za to po południu zdrzemnęłam się chwilkę więc spania w nocy raczej nie będzie

Witam wrześniówki:) mam takie pytanko czy słyszałyście może czy choroba lokomocyjna ma wpływ na wymioty w ciąży (mogą być do końca ciąży) i czy znacie przypadki ze takie bóle kłujące w podbrzuszu też będą do końca i trzeba całą ciąże leżeć? W środę wizyta u gin a w piątek usg genetyczne, już chcę widzieć co słychać u maleństwa czy wszystko jest ok mimo tych bóli.
Pozdrowionka dla wszystkich:)

Witam Was:-)

Piwo bezalkoholowe trudno kupić. Trzeba szukać w dużych supermarketach.Ale czy one mają o% alkoholu to ja sama mam wątpliwości.

Ja sobie kupuje karmi bo b. lubie i w pierwszej ciazy tez mialam faze :-) I lekarz powiedzial ze mozna, kolo mnie w zabie tez sperzedaja lecha bezalkoholowego, kiedys byl jeszcze zywiec ale juz nie widze :-) Tez nie mozna popadac w paranoje ze lyk i wyrzuty bo sa baby co chleja, pijane na porodowke, pala i rodza a kobiety chodza na palcach chuchaja dmuchaja i poronia czy cos....Ja urodzilam zdrowa corcie, choc nie wiedzac ze bylam niezle imprezowalam piwko winko same kebaby itp (oblewalismy licencjata) - ja to dopiero mialam wyrzuty jak sie dowiedzialam o ciazy :-)

witam po kilku dniach nieobecności. nie miałam czasu na net, wiec cierpiałam z braku Was:) ale zalegości prawie nadrobione.
Co do snów to mnie już tak mocno nie męczą koszmary, a właśnie śni się poród, albo że już urodziłam, w snach za każdym razem rodzę syna:) (siła podświadomości)
Co do żurawiny to ja też polecam, tylko nie kupujcie hebatek w supermaketach nawet herbapolu, bo one sa słabej jakości, poszukajcie w okolicy sklepu ziołowego lub w aptece, ja mam dosłownie pod blokiem super sklep zielarski i nawet ta sama firma, a herbata nie ta sama.
Co do ciuszłow ciażowych, to u mnie brzuszek już widoczny, kady mnie sie pyta który to meisiąc:), wszystkie ciażowe ciuszki przeproszone i śmigam juz w nich bo super wygodnie, choć mnie denerwują te spodnie z gumą a w ciaży przekonałam sie, ze dla mnie bynajmniej najwygodniejsze te wysokie na brzuch, lub z bawełną-panelem tylko na brzuszek, może to wina tego, że miałam nisko brzuch i te z gumą uciskały mnie na samym dole. Zrobiłam też już 2 zakupy na allegro, ciazówy sweterek i bluzeczkę:)
ŚLICZNY SWETEREK DLA PRZYSZŁEJ MAMY +PAS GRATIS (563973771) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam beżowy i trafiłam prawie nieużywany za 20zł:)
_____Bluzeczka ciążowa_ 2009__NEW__6kol___ (562384707) - Aukcje internetowe Allegro
tą fundnęłam sobie biało czarną, za taką kaskę jest naprawdę super, elegancka i bawełna dość dobra:)
nic, zmykam zrobić śniadanko, obiadek mam z wczoraj (gołąbki po waszych wypisach na ich temat)

Witajcie w poniedziałkowy ranek :-)
Co do snów to ja raczej teraz spie dobrze, koszmary mi sie nie zdarzają, czesciej jakies głupkowate sny. Poza jednym razem kiedy oglądnełam z mezem na raz 4 odcinki Skazanego na smierc i cała noc snił mi sie Michael Scofield. A tak wogole to jak jest u was. Oglądacie wszystko na co macie ochote, czy tylko spokojne filmy typu komedie? Bo moja mama mi zabrania ogladac takich sensacyjnych bo mowi ze dzidzia bedzie zestresowana :-( ale ciezko mi sie czasami oprzec bo (nie wiem czy oglądacie Skazanego) ale strasznie mnie to wciąga.

A z innej beczki to powiedzcie mi czy macie teraz jakies bóle brzucha?? Bo ja mam i czasami to okropne. Zadko kiedy to bóle podbrzusza, czesciej tak w okolicy pepka i nadbrzusza, nie wiem czy to zołądek czy co? Miewacie tak? Bo nie wiem czy to normalne czy powinnam sie bac :-(

Ja ze spaniem mam po prostu tragedię...:-( Też nie mogę usnąć,a jak mi się to uda (zazwyczaj już dosyć późno w nocy), to cały czas się budzę i potem już nici ze spania. Strasznie mnie to męczy; pytałam moją gin. czy mogę brać coś na sen, to powiedziała,że lepiej nie, chyba że naprawdę byłabym wyczerpana,to mi da relanium.
Jeśli chodzi o alkohol, to na Karmi też mnie bierze, uwielbiam to :-) A właśnie, tak z ciekawości, czy to prawda, że w ciąży zalecany jest kieliszek czerwonego wina raz na jakiś czas? To podobno ma dobry wpływ na dzidziusia...

witajcie
ja się od rana stresuje, po jutrze do szpitala i na samą mysl ze torbiel niepękła płakać mi sie chce:-(
ale licze na cud!!!

co do piwa bezalkoholowego to mąz latał po całym osiedlu i tylko w jednym sklepie mieli:-) Lecha, fktycznie moze ono zaiwerac 0,1% alkoholu ale lekarz mi pwoeidziel zeby nie popadac w paranoje. a ja do tej pory moze ze 3 wypilam więc nie ma co sie stresowac.
ale musze wam powiedziec ze znalazłam dla mnie cudowny środek na mdłoscie lepszy od peps czy piwa woda mineralna smak muszyny, jest delikatnie nasycona, jak sie wygazuje to rewelka z plasterkiem cytrynki-polecam:-)

co do ciuszków ciazowych to rzeczywiscie ceny masakra!
ja mam z poprzedniej ciazy sprzed roku więc nic nie potrzebuje, a kupowałm w C&A. i nie koniecznie na dziale ciążowym ale tez normalne ciuhy mają w większych rozmiarach, fajne tuniki były.
jedne spodnie mam tez z H&M z szeroką gumą ale kosztowały ze 150zł,
do typowo ciążowych w ogól nie wchodze bo zwykła bluzeczka potrafi kosztowac ze 130 zł.
mnie brzusio tez juz sie rozpycha, bolą mnie chyba wiązadła bo tak po bokach,czasem tak koło pępka. w ogóle ciągle coś mnie gdzies uwiera, nie wspomnie o mega zaparciach i bólach w jelitach. kolezanka poleciła mi Ispagul na zaparcia ale nie moge tego przełknąc przy mdłosciach więc zostają czopki glicerynowe.No mówie wam nie mam lekko, no ale dla dzidziusia zniose wszystko!!

reklama
witajcie
ja się od rana stresuje, po jutrze do szpitala i na samą mysl ze torbiel niepękła płakać mi sie chce:-(
ale licze na cud!!!

co do piwa bezalkoholowego to mąz latał po całym osiedlu i tylko w jednym sklepie mieli:-) Lecha, fktycznie moze ono zaiwerac 0,1% alkoholu ale lekarz mi pwoeidziel zeby nie popadac w paranoje. a ja do tej pory moze ze 3 wypilam więc nie ma co sie stresowac.
ale musze wam powiedziec ze znalazłam dla mnie cudowny środek na mdłoscie lepszy od peps czy piwa woda mineralna smak muszyny, jest delikatnie nasycona, jak sie wygazuje to rewelka z plasterkiem cytrynki-polecam:-)

co do ciuszków ciazowych to rzeczywiscie ceny masakra!
ja mam z poprzedniej ciazy sprzed roku więc nic nie potrzebuje, a kupowałm w C&A. i nie koniecznie na dziale ciążowym ale tez normalne ciuhy mają w większych rozmiarach, fajne tuniki były.
jedne spodnie mam tez z H&M z szeroką gumą ale kosztowały ze 150zł,
do typowo ciążowych w ogól nie wchodze bo zwykła bluzeczka potrafi kosztowac ze 130 zł.
mnie brzusio tez juz sie rozpycha, bolą mnie chyba wiązadła bo tak po bokach,czasem tak koło pępka. w ogóle ciągle coś mnie gdzies uwiera, nie wspomnie o mega zaparciach i bólach w jelitach. kolezanka poleciła mi Ispagul na zaparcia ale nie moge tego przełknąc przy mdłosciach więc zostają czopki glicerynowe.No mówie wam nie mam lekko, no ale dla dzidziusia zniose wszystko!!

Bede mocno trzymac kciuki kochana, rozumiem ze sie denerwujesz, ja ostatnio jak czekalam na wyniki przechodzilam obled ... wiec trzymam kciuki Sloneczko bedzie dobrze

Do góry