reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

hej dziewczyny

same sukcesy widzę - bosko :-)

Kroptusia super, że wynik w porządku :tak:

współczuję mdłości dziewczyny... cierpliwość, niedługo przejdzie.

co do wątpliwości ortopedycznych, najlepiej wybrać się do ortopedy i upewnić się.. chociaż tak naprawdę to i tak niewiele pomoże :-) ja mam problemy z biodrami, każdy ortopeda doradza operację, mówili że z ciążą mogę mieć problemy itp itd... no i pierwsza ciąża - nie miałam żadnych problemów, mimo intensywnego trybu życia jak na ciążę. wszystko zależy, nie warto się martwić na zapas.

ja byłam w poniedziałek na wizycie, NT wyszło super - 0,13 NB też - wyszło 3 no i Okruch całkiem spory - całe 5 cm :-) kolejna wizyta - 09 marca.

podobnie jak niektóre z Was, wydaje mi się, że czuję ruchy, takie delikatne puknięcia od środka i motylki od czasu do czasu... ale moja gin twierdzi że to prawie niemożliwe, mimo że jestem szczupła, a w pierwszej ciąży czułam już w 16 tc... no cóż, nie będę się z nią kłócić :-)
kupiłam też ciążowe spodnie... wprawdzie brzucha nie widać, ale irytowała mnie konieczność rozpinania guzika ;-)
przyznam się też bez bicia... że kupiłam komplecik, malutki, ciemnoczerwony, body, spodenki i bluza... nie mogłam się oprzeć, a pokusa jest tym silniejsza, że moja firma posiada sieć sklepów, w których dużą część asortymentu stanowią dziecięce ciuszki... w dodatku super tanie i super jakościowo, a ja jeszcze mam rabat :dry: ych. jestem skazana na zakupy :dry::-D mąż mi zaraz o zapeszaniu wyskoczył, ale co ja mogę? no MUSIAŁAM! to prawie jak ostatnio potrzeba kiszonej kapusty o 12 w nocy :zawstydzona/y: :-D
edit: wstyd się przyznać ale jeszcze nie robiłam żadnych badań krwi... chciałam jechać dziś, zrobić prywatnie ale jak podliczyłam sobie kwotę... prawie 400 zł :no: odpuściłam sobie. pójdę po skierowanie do rodzinnej, mam nadzieję, że nie będzie robiła problemów.

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie - badania - jak Wam wypadły? Ja swoje wyniki odebrałam ale do gina pójdę z nimi dopiero za tydzień a z tego co widzę to mocz wyszedł chyba nie taki jak powinien i teraz tydzień czasu będę się martwić :-( no ale mój gin przyjmuje niestety tylko raz w tygodniu.

Sajonara, mysle ze mamy podobny problem a przynajmniej objawy. Ja mam niewielkie skrzywienie i mam dyskopatię z uciskiem na nerwy. Dolegliwości mam od okolo 6 lat. Powiem Ci ze tez bardzo sie boje jak to bedzie, ale czytalam kiedys o dyskopatii w ciazy i podobnych dolegliwościach kregosłupowych i nie bylo tak źle, wiec my tez damy rade. Napisz od kiedy Ty na to cierpisz, jakie leczenie mialas proponowane? A co do porodu to tez z tego powodu nie wiem czy nie bedzie ciecia?:baffled:
U mnie objawy pojawily sie juz w wieku 17 lat (12 lat temu). Troche czasu minelo zanim "wspaniali" lekarze stwiedzilii skrzywienie (w sumie moja mama uparla sie na przeswietlenie kregoslupa, moj ojciec ma dyskopatie). Rok musialam spac na brzuchu na podlodze, bo inaczej bol byl nie do zniesienia. Nie wspomne o jezdzie samochodem, dluzszym siedzeniu itp. Tragedia.:frown: Mature i ezgzaminy na studia zdawalam zlana zimnym potem z bolu. Na wykladach tez nie moglam z bolu wysiedziec. Leczenie: cwiczenia, plywanie i tabletki przeciwbolowe. Teraz jest duzo lepiej. Nie za bardzo moge sie schylac, ale najgorsze bole minely. Mam pare sposobow, pare cwiczen, napinanie miesni na "ustawienie kregow", do ktorych sama doszlam. Nauczylam sie z tym zyc.:blink:
Mysle, ze w ciazy szczegolnie bedziemy musialy dbac o miesnie kregoslupa. Latem bedzie mogly plywac, spacerowac itd. Zastanawiam sie tylko co z miesniami brzucha, bo w ciazy nie mozna robic brzuszkow, a te miesnie sa b. wazne dla kregoslupa. Obiecalam sobie, ze jak przejda mi mdlosci i zmeczenie, to zaczne sie wiecej ruszac.
Co do porodu to raczej bede chciala miec cesarke albo urodze normalnie ale ze znieczuleniem na 100% (co do znieczulenia to musze wykopac zdjecia rentgenowskie kregoslupa, zeby anastezjolog wiedzial, gdzie sie wkluc). Boje sie o kregoslup i dodatkowy bol spowodowany naruszeniem nerwow. Dziecko na pewno bedzie duze, moja i meza rodzina ma b. duze glowy. Moj maz i jego 2 bracia przyszli na swiat przez cesarke rok po roku (wszyscy mieli ponad 4kg).
Ciecia sie nie boje.
Pozdrawiam!

Hej, dziewczyny :)
Jestem w 9tc a termin mam na 25 września :):)
To jest moja pierwsza ciąża i troche sie boje.. Dodatkowy problem jest taki że od września 2008 r jestem na zwolnieniu lekarski ( miałam zakrzepice) i teraz nie wiem jak wybrnąć z kłopotu jakim będzie powrót do pracy, ponieważ mój lekarz powiedział, że na tym stanowisku pracować nie mogę... Z grugiej strony zaś w moim miejscu pracy zostałam poinformowana że nowego stanowiska dla mnie nie utworzą na pewno :/ Czy ktoś orientuje się jak postępować w takiej syt??
Pozdrawiam przyszłe mamusie :D:D

kasiaczek a jaką masz umowę? ja mam na czas nieokreślony i z jednego zwolnienia przeszłam od razu na drugie-ginekologiczne...

indygo - nie martw się,... mocz z reguły wychodzi tak nie powinien,.... bakterie w moczu u cieżarnej to niestety codziennosc...

mały mi sie juz wychorował - wychodzi na to ze gorączka była od ząbka... kurde, zostalo nam jeszcze 7 ząbków do końca... :baffled:

Renifer 24 - mam umowe o prace na czas okreslony do lutego przyszłego roku. Czyli z jednego zwolnienia przeszłaś od razu na drugie?? Nie musiałaś robić przerwy między zwolnieniami ani nic takiego?

Renifer 24 - mam umowe o prace na czas okreslony do lutego przyszłego roku. Czyli z jednego zwolnienia przeszłaś od razu na drugie?? Nie musiałaś robić przerwy między zwolnieniami ani nic takiego?

nie! nie mam ani jednego dnia przerwy .... i zus nic nie zakwestionował...

cayoo - nie słuchaj gina, jeśli czujesz ruchy -to je na pewno czujesz :tak::tak::tak: przecie gin nie siedzi w Twoim ciele...
ja juz tez raz czułam i nikt mi nie wmówi, ze to nie była dzidzia... w pierwszej ciązy nei wiedziałam czego oczekiwac, czy to jest na pewno to... a teraz wiem

kasiaczek zapomniałąm Ci jeszcze napisac, ze jeśli Twój lekarz od zakrzepicy wpisze Ci w rubrykę 13 kod "B" -> to masz od razu płatne 100% chorobowego, a nie tylko 80%.

reklama
Do góry