reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Renifer 24: wielkie dzięki, bo z tymi apierami i tą całą biurokracją to nie idzie sobie poradzić :/ niby każdy tłumaczy, ale i tak nie sposób zrozumieć ;) jeszcze raz wielkie dzięki :D:D

dziewczynki na problemy z moczem polecam herbatę żurawinową lub sok.zurawina działa moczopędnie. Ja piję bo ciągle cos nie tak mam z tym moczem.no a jak ktos lubi to piwko bezalkoholowe oczywiście!!

ale polecam herbatke tak profilaktycznie!

a tak z innej beczki to męczą mnie ciągle koszmary, juz tyle razy śnił mi się oród, a dzis w nocy śniło mi się ze znowu urodziłam przedwcześnie tym razem w 23 tygodniu a moja siostra w 21:-( te sny to jkaś masakra! mam juz takie schizy, cały dzień powtarzam sobie ze tym razem wszystko będzie dobrze i ze urodze o czasie i naprawdę w to wierze, ale każde ukłucie, każde złe samopoczucie juz panikuje ze cos nie tak, nigdy tak się w siebie nie wsłuchiwałam... oszaleć idzie...

dziewczyny zrobiłyście badanie na cytomegalowirusa?? jeśli nie, to zróbcie koniecznie!!!

Chcialam sie pochwalic, ze wlasnie wygralam na allegro aukcje spodni ciazowych :-) nie wiem czy to jakas super okazja i czy beda na mnie dobre, to troche kupowanie kota w worku pewnie, ale skoro nowe kosztuja 159 zl, to zaryzykowalam :tak: Dodam, ze nie bylo w tym sklepie ciazowym, w ktorym bylam w moim rozmiarze takich z z szerszym tym pasem. No to teraz oczekuje z niecierpliwoscia przesylki ;-)

Reniferku dzięki za pocieszenie bo zaczęłam się poważnie martwić. Mam tylko nadzieję że nie będę musiała brać jakiegoś antybiotyku.

Syla ja w poprzedniej ciazy miałam takie sny co drugą noc, prawie nigdy nie były przyjemne tylko same koszmary. Najczęściej śniło mi się że zaczynam rodzić jak jestem sama w domu i nie mogę nikogo wezwać (nie mieliśmy wtedy telefonu stacjonarnego ani komórki tylko budkę telefoniczną na drugim końcu osiedla :szok:) i iine dużo gorsze sytuacje. To pewnie efekt nadmiernego zamartwiania się :tak:więc trzeba próbować myśleć pozytywnie :tak:

A jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe to chciałam sobie takie kupić bo mam ostatnio ochotę na piwko ale nie udało mi się wyszukać takiego, które miałoby 0% alkoholu.

Renifer 24: wielkie dzięki, bo z tymi apierami i tą całą biurokracją to nie idzie sobie poradzić :/ niby każdy tłumaczy, ale i tak nie sposób zrozumieć ;) jeszcze raz wielkie dzięki :D:D
Hej. Ja też tak zrobiłam. Na zwolnieniu byłam 3 miesiącu i od razu przeszłam na zwolnienie od gin. Teraz nawet od tego roku jest taka ustawa że kobieta w ciąży może przebywać 270 dni , a nie jak to było do tej pory 182 dni i starać się o jakieś zasiłki rehabilitacyjne. Jest taki fajny artykuł w marcowym " Świat Kobiet".

witam wszystkie kobietki:-):-)
odnośnie tego chłopca 13 letniego to jest jakaś masakra ten chłopczyk wygląda na jakieś 10 lat:-:)-( co się dzieje na tym świecie:-:)-(
piszecie o tych koszmarach sennych ja tez je niestety mam :-:)-( to jest jakaś masakra kładę się co wieczór do łóżka i myslę co tej nocy będzie :-( nie wiem skąd to się bierze ale staje się nie do wytrzymania:-:)-(

ja już się nie mogę doczekać 5 marca bo wtedy idziemy z mężem na usg genetyczne a dawno nie widziałam naszego maluszka i czekam z niecierpliwością :-):-):-):-):-)

a jeśli chodzi o ciuszki ciążowe to troszkę wam zazdroszcze bo ja nie przytyłam ani jednego kilograma i na razie nie będe kupować bo to nie ma po co, brzuszek mi troszkę urósł ale nie dużo.

reklama
Witam Was:-)

Przeczytałam jakie macie sny i są naprawdę koszmarne. Ja takich nie mam (narazie), ale czytałam że to normalne u kobiet w ciąży.
Piwo bezalkoholowe trudno kupić. Trzeba szukać w dużych supermarketach.Ale czy one mają o% alkoholu to ja sama mam wątpliwości. Wczoraj miałam takiego pypcia na piwo, że myślałam że umrę.Zrobiłam mały łyczek od partnera i miałam potem wyrzuty sumienia.
Z ciuchami ciążowymi to mam problem.Aby kupić to szkoda mi kasy więc "buszuję" po lumpexach. Ale tam są takie rozmiary spodni, że trzy moje pupy by w nie weszły:-) Kupiłam sobie takie bojówki zapinane pod brzuchem za 5 zł. Nawet fajne ale koleżanka mówi,że nie dam rady tak nosić spodni pod brzuchem.Myślę jednak, że dam radę. Dlaczego te ciuchy ciążowe tyle kosztują?
Ja chodzę " na sępa" tj. odwiedzam koleżanki mające dzieci i już parę rzeczy dostałam. Tylko że mało która ma mój wzrost czy wagę.Dostałam fajne spodni z gumkami z boku.Lepsze niż z gumą na brzuchu bo nic nie uciska.
Dziewczyny macie już widoczne brzuszki?
Moja mama mówi,że wyglądam jakbym zjadła trzy porządne obiady:-D
Pozdrawiam i nie martwicie się tymi złymi snami - podobno sprawdzają się odwrotnie

Do góry