reklama
Michas chyba ma na cos alergie moze cos pyli nie wiem, ale caly czas na dworze oczka zalzawione az lezki leca jakby plakal dopiero co.Do tego mial ostatnio katar a raczej cieklo z noska a teraz od 2 dni siedzimy w domu i kataru nie ma oczka tez ok.
doriska_26
Fanka BB :)
Byłam w Biedronce. No cóż w porównaniu do rampersów z Tesco to wypadają jakościowo na takie sobie. Cienka Bawełna, oj i to bardzo. Kupiłam jedną sztukę Ali, ale myślę, że po praniu będzie szmatka.
no masz racje ja wziełąm 2 jak już poszłam ale żadna rewelacja
a tak z innej beczki, Fredka czy Twoja Ala to czasem nie ma jakiejś wziewnej alergii, może stąd ten kaszel bez przerwy
Doriska może mieć, tak naprawdę to nie wiem co ją dokładnie oprócz mleka uczula. Byłam u alergologa prywatnie i kazała mi zrobić testy z krwi. Jednak to wydatek nie dla mnie. 4 punkty 200 zł. Mam wizytę u państwowego alergologa dopiero pod koniec czerwca i tam zrobię testy. Do tego czasu leczymy się zapobiegawczo. Może pies, kurz, drzewa, licho wie. Tylko ona nie kaszle suchym kaszlem tylko mokrym odrywającym.
ewa72
Mama Maciusia
fredka1-nie jestem pewna i mnie bede udawac bardzo madrej,ale wydaje mi sie,ze testy u tak malego dziecka nie beda zdawaly rezultatu.Podobno dopiero po ktoryms roku zycia mozna uznac je za wiarygodne.Pamietam jak na dzien dziecka kupilam bilety do cyrku w lozy w 1 rzedzie dla starszego syna.Mial wtedy z 5lat.Bylo przedstawienie na koniach,pelno kurzu,trocin...Pieknie mialo byc,a tu po 15min.Michal zaczol robic sie czerwony,spuchniety!!!Prosto z cyrku pojechalismy do szpitala.Okazalo sie,ze jest alergikiem na siersc,kurz...Ale nawet wtedy nie polecali nam testow,mowiac,ze on za maly.Ok,bylo to 14lat temu,moze teraz jest inaczej?Mysle tylko,czy warto zadawac bol dziecku,narazac go na stres jezeli okaze sie,ze nie ma 100%odp.Mowia,ze dzieci z AZS,czesciej kaszla,wiekszosc chorob konczy sie zapaleniem oskrzeli.Taka to chyba ich slabosc.Poszukaj moze naprawde dobrego alergologa,niech zrobi dobry wywiad rodzinny.My podajemy malemu dodatkowo FENISTIL w kroplach.3razy dziennie po 10kropli(zaleznie od wagi dziecka)i powiem szczerze,pomaga.
ewa72 co do testów z krwi mam podobne zdanie. Jednak jeśli naprawdę będzie potrzeba, to je zrobię.Chociaż naprawdę mam dużo wątpliwości.Będzie to naprawdę ostateczność. Mam zamiar zapisać się do pulmonologa. Może on coś pomoże.
doriska_26
Fanka BB :)
ewa72 co do testów z krwi mam podobne zdanie. Jednak jeśli naprawdę będzie potrzeba, to je zrobię.Chociaż naprawdę mam dużo wątpliwości.Będzie to naprawdę ostateczność. Mam zamiar zapisać się do pulmonologa. Może on coś pomoże.
no tak z tymi testami też słyszałam, że nie do końca wiarygodne, no ale jeśli mała ma mieć ciągle zapalenia oskrzeli czy płuc to lepiej spróbwać
a pulmonolog bardzo dobry pomysł, poza tym, że specjalista i może coś więcej wam powie to z tego co wiem może wypisać recepte z refundacją na niektóre leki a pediatra nie, jedyny minus to taki, że pulmonologów zwłaszcza dziecięcych mało i kolejki straszne
a u nas znów pada i 10 stopni, kiedy w końcu będzie ciepło?
Ostatnia edycja:
reklama
enka75
mamuśka :)
witam, jest pochmurno, masakra i deszcz i pogoda "barowa"
Mam dość
co do testów to pediatra mi mówił że po (tu nie pamiętam) ale chyba po 3 rż można testy dopiero robić
Mam dość
co do testów to pediatra mi mówił że po (tu nie pamiętam) ale chyba po 3 rż można testy dopiero robić