reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Ojczulek wielkie dzieki:-) Pomysl sobie ile zyczen dotanie na Dzien Faceta haha;-) Ty jeden i nas tyleeeeeeeeee :-)hihi

Tym razem chyba bede twarda i nie zgodze sie predko na powrot.Moze to cos da jak sobie pomieszka bez nas i przemysli.Juz dzis dzwonil czy nie przyjechac no rece opadaja :baffled:

Bylam z malym na kontroli :-( juz dzis mnie chyba nic nie dobije ...
Zero poprawy w oskrzelach nadal szmery.Antybiotyk byl za slaby dostal teraz inny niby mocniejszy :-(KLACID nie wiem jak bede go podawac jest strasznie gorzki troche sprobowalam to do tej pory mam ciarki :sorry2: tamten ospamox byl chociaz dobry i maly chetnie buzie otwieral.Teraz tyle dobrze ze nie trzeba co 12 godz podawac wiec nie bede go musiala wybudzac.Do tego mamy chodzic 2 razy dziennie na inhalacje do przychodni :-( czuje ze bedzie to meczace nie wiem jak on tam bedzie z ta maseczka a inhalowac sie mamy BERODUALem. Teraz zamiast flegaminy kupilam DEFLEGMIN moze bedzie lepszy tylko zastanawiam sie czy kupilam dobry bo na ulotce jest powyzej roku a flegamina byla od 3 msc :confused: dziwi mnie tez to ze i na tym i na flegaminie napisali ze nie wolno stosowac z antybiotykami

Tyle mnie pociesza ze maly od 2 dni jakby nabieral apetytu je po 2 sloiczki zupki deserki i mleko ok 150 teraz nawet zjadl 180 cieszy mnie to bo ostatnio juz bylo tragicznie wypijal po 30 ml...

Ogolnie wszystko do dupy Maz mnie zostawil ze 100 zl i tyle wlasnie poszlo mi na leki bo jeszcze dicoflor musialam kupic wiec ledwo mi starczylo.

na test zabraklo ... takze potrzymamy sie jeszcze troche w niepewnosci bo jak na razie to nie mam za co zyc :-(

Ostatnia edycja:
liiiviiia kobietko Ty naprawdę musisz być twarda, zobaczysz i szmer w oskrzelach przejdzie, gdyby to naprawdę było coś poważnego maluszek dostałby zastrzyki, u mojej kuzynki córcia ma zapalenie oskrzeli i właśnie dostaje zastrzyki:no:Co do faceta , hmmmmmmmm no niestety niekiedy tak bywa, że bardzo ciężko nam się porozumieć z drugą płcią, nieraz to jest związane z tym że oni po prostu INACZEJ myślą, nie to że gorzej . po prostu inaczej no i jeszcze bardzo dużo zachowań jest jednak wyniesionych z domu:tak::tak:Słuchaj nie może być tak że Ty i synek nie macie za co żyć, skoro Ty nie masz pieniędzy to niech mąż Ci je przywiezie, niestety dziecko tu nie jest niczego winne!!No i jeszcze jedna WAŻNA sprawa, chcemy jak najlepiej dla swojego dziecka, ale nieraz problemy z partnerem przekładają się na stosunki partnera z dzieckiem , a właściwie na utrudnianiu mu kontaktu z dzieckiem!!Wiem z zajęć psychologii, że to najgorsza rzecz jaką fundujemy dziecku, dziecko powinno mieć kontakt z mamą i tatą, więc może warto jeszcze raz porozmawiać i spróbować??

A ja na dzień kobiet dostałam PIĘKNY prezent!!!Byliśmy dziś z niunią u kardiologa, pierwsze co powiedziała i trochę mnie to podłamało - że mała mało waży 6800 - a to często ma związek z problemami kardiologicznymi:szok::no:A potem było EKG, USG i bardzo dokładne badanie!!Mała jest ZDROWA, wszystko super, a lekarka powiedziała, że jest baaaaardzo ruchliwa i może stąd tak słabo przybiera, ale apetyt się poprawił a ruchu to fakt ma multum!!Zdrowa córcia to najpiękniejszy prezent na wszystkie okazje:-)
Wszystkim kobietkom, tym starszym, średnim i bardzo młodym życzę bukiet uśmiechu, szczęścia i optymizmu:):)

Liiviia- wiem, że to trudno..ale bądź dzielna.
Mój starszy syn chorował mi przez pierwszy rok dwa razy w miesiącu- non stop oskrzela. Też miał inhalacje z berodualu- powiem Ci, że nawet chętnie siedział, bo takie burczenie inhalotora uspokajało go i zasypiał :))) Mi nawet nieraz oczy opadały:) W końcu kupiliśmy swój-przez co zaoszczędziliśmy czasu na takie bieganie po przychodni- no i zawsze jest pod ręką. 12 lat temu płaciliśmy ok 500 zł..myślałam, że się przewrócę za tą cenę-ale warto było. Do tej pory używamy go wszyscy. Zobaczysz, że Michałek wyzdrowieje szybciutko! :)
Z kasą wiem..że ciężko-u nas też- sam M pracuje, ja bez pracy a nas czworo na utrzymaniu i w dodatku wynajmujemy:(

Liiviia pogadaj ze swoim M nie możesz sama walczyć z chorobą maluszka-Tobie też jest potrzebne w tym wsparcie.No i fakt jest taki że nie może zostawić Cię bez kasy to też jego dziecko.
Elaine mój M też sam pracuje i w dodatku na czarno!Ja siedzę na wychowawczym a tylko dla tego że nie mamy z kim małego zostawić i mój M więcej zarabia niż ja.Po za tym ja mam jeszcze szkołę i praktyki.Żebym wróciła do pracy to nie dość że nie byłoby mnie całymi dniami w domu(bo praca i praktyki)to i w weekendy by mnie nie było bo mam szkołę co weekend od 7.30 do 21!!!!!!
Długów mamy po same uszy a jeszcze jak sie przeprowadzaliśmy to mój M busa dla szefa rozwalił-fakt że lekko ale też lekko poszło na naprawe 700zl!!!!Czasami mam ochote usiąść i się rozwyć bo jestem aż w takiej kropce.A jeszcze jak się przeprowadziłam moja mama zaczeła mówić że ma ponad 10 tysięcy do spłacenia na różne pożyczki do tego bieżące opłaty i wogle.Ojciec siedzi w belgi ale on sam nie utrzyma siebie tam i tu mojego brata i mame a jeszcze tak wogle to moja mama na stancji mieszka tylko się rozwyć:(

Oh livia... Michas sie upora z choroba,fajny silny chlopaczek :) Bedzie dobrze ,zobaczysz, ale najwazniejsze,zebys byla pelna sil,wiary i nadzieji na lepsze jutro.. dla niego wlasnie! :)

juz jestesmy po pierwszej inhalacji. Panie nie mogly nachwalic Misia ze jest taki madry i grzeczny :happy2: nie mial maski na buzi tylko musialam mu trzymac przed buzia ta rure i kierowac pare w strone noska i buzi a on grzecznie siedzial i sie nawet nie wiercil tylko otwieral buzie jakby chcial ta pare zlapac ;-) tylko na koniec zwymiotowal nie wiem czy to przez to czy po prostu po jedzeniu mu sie ulalo chociaz jadl 2 godz wczesniej.najgorsze to to ubieranie teraz 2 razy dziennie :sorry2:

reklama
Do góry