reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam

Dzisiaj byłam zrobić badania krew/mocz, liczyłam na to że nie będę musiała nic płacić ale niestety okazało się że skierowanie od prywatnego ginekologa nie upoważnia do bezpłatnych badań. Całość wyniosłaby aż 80 zł :szok: ale nie zrobiłam grupy krwi bo to badanie kosztuje aż 30 zł a moze okaze się że jednak nie będę musiała go robić bo grupę krwi mam wpisaną w książeczkę zdrowia dziecka. Zapłaciłam więc 50 zł.
Mdłości męczą mnie po całych dniach, jakoś da się znieść ale jak wypiłam tą herbatkę roiboos to myślałam że fiknę tak mnie zemdliło :-D:-D:-D fuuuuj
Kupiłam 2 pary spodni ciazowych ale na razie mieszczę się w starych chociaż mam wrazenie ze sporo przytyłam.
Dziewczynki a jak u was samopoczucie - nie męczą was humorki? Mi jakoś ciągle smutno i wszystko mnie drażni :-( nawet pisać mi się nie chce, zaczyna się trzeci miesiąc a w poprzedniej ciązy właśnie trzeci miesiąc i dziewiąty przechodziłam najciężej, trzeci ze względu na rozdrażnienie a dziewiąty bo nie mogłam sie już ruszać :tak:

Witajcie

Indygo rozumiem Cie doskonale , bo u mnie tez z tym nastrojem bardzo kiepsko, tyle czekalam na dzidzie i zamiast tryskac radością to wciąż jestem bez uśmiechu i w ogóle nie mogę tego zrozumieć czemu mi tak smutno:no: Mam nadzieję ze dalej bedzie tylko lepiej:confused:

Pozdrawiam!!!

reklama
ja dzisiaj wbralam sie do scond handa i kupialm sobe spodnie wstepnie ciazowe, nie sa to co parwda jeasny, tak jak sobie myslalam,a takie 3/4 materialowe, ale maja sprytne gumeczki po bokach i nadaja sie na najblizszy czas, takze sie ucieszylam, ze tanio a sie udalo juz sie piora z zarazy :szok:
ja za wizyte z usg palce 60zl sama wizyta 40zl, wiec jak na prywatne gabinety w szczecinie to chyba tanio, ale lekarz polecony i sprawdzony. Chodze do tej ginki juz jakis czas, no ale z badaniami to samo za wszystkie trzeba placic, masz racje Anneczkaa moze i rodzinny by mi na nie skierowanie wystawil, ale szkoda ze prywatny lekarz nie daje skerowania na NFZ przeciez place skladki nie male, mozna by bylo cos zaoszczedzic,zwlaszcza ze badania krwi i moczu nie sa chyba niczym nadzwyczajnym,dziwne ale tak to widac dziala:baffled:
ladne popoludnie za oknem, poleguje grzecznie dalej zgodni z zaleceniami :tak:

hej dziewczyny, OSTATNIO NIE MIALA NASTROJU BY PISAĆ ALE czytałam systematycznie - ja za wizyte płace 60 zł z usg czy bez, za to"Specjalne genetyczne" zapłące 120 - czemu nie wiem w tym samym gabineie na tym samym sprzecie... za badania - to zalezy, raczej ide do lekarza pierwszego kontaku mowie co i jak i daje skierowanie na badania i robie je na nfz - ale jak robi klopoty to place - co zrobić....
byłam u endokrynologa, zapisał mi jod od 12 tygodnia i orzekła ze mam niedoczynnosć tarczycy któa najprawdopodobniej była przyczyna dwóch poronien.biore euthyrox 50.od 4 tygodnia ciazy i teraz jest ok. czy któraś zwas brała jod?
calineczka 76 odezwij sie co u ciebie - trzymam kciuki...:happy:
co do spodni to hmmm jakos sie ciasnawo zrobiło:zawstydzona/y: jestem nadal na L4 wiec po domu pomykam w dresikach, ale jak trzeba gdzies wyjsc to... przestałm sie meczyc i przeprosiłam sie z ciążówkami, które mam po młodszej siostrze:rofl2:
I jeszcze jedno dziewczyny czy kóaś z Was też nie moze sobie umyć porządnie zębów z powodów mdłości? mnie napina już na samą myśl o myciu zębów - jestem załamana... może któaś mi coś poradzi, proszę...

Ostatnia edycja:
tak mnie napaliłyscie na ta pepsi, ze specjalnie pojechałam do sklepu kupic...
dokupiłam do niej sledzie w oleju,bo mi sie nagle zachciało - i zjadłam ich całą mase...
rezultat jest nie za ciekawy :baffled:

Indygo : Oj, u mnie z humorami też kiepsko. Raz mam dobry humor, a za chwilę byle co wyprowadza mnie z równowagi.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj się dowiedziałam, że orientacyjny termin mam na 29 września, więc zdaje się, że dobrze trafiłam :) Moja ginka przy pierwszej wizycie na starcie skierowała mnie na USG do szpitala, bo podejrzewała ciążę pozamaciczną, ale wszystko było ok i dzisiaj już po kolejnej wizycie byłam spokojna ;)
A tak przy okazji, to mnie też jakoś omijają mdłości, natomiast jeśli chodzi o humory i zachcianki...hmmm :):biggrin2:

karotka - witaj

alex - dopiero teraz looknełam na Twój suwaczek z wiekiem.... dżisas, Ty dopiero przedszkole skończyłaś! :tak: zazdroszcze Ci!!!!!

a ja własnie podjadam chipsy solone i zagryzłam je lodem waniliowo-truskawkowym, którego mój mały juz nie może zmęczyc :tak: loda zjadłam, ale pozostałego wafelka juz nie strawie, wiec piesek tez mial rarytas :tak::-D:tak:

a jeszcze mi napiszcie, bo piszecie o tych ciasteczkach imbirowych, ale gdzie je zakupie, bo pytałam w 2-3 sklepach i ekspedientki były zaskoczone o co pytam :no:

Dziewczyny - dopadło mnie :szok:zjadłam całą powtarzam całą czekoladę mleczna z całymi orzechami a to sie M zdziwi ... uciął sobie drzemkę - wiem ze mial ochote na troszke czekoladki ale:zawstydzona/y: jakoś szybko sie skonczyła:zawstydzona/y: a pepsi o tak marzy mi się - śledzi w ciązy nie lubie co dziwne bo przed ciazą uwielbiałam
a tak sie cieszyłam ze w ciązy nie ciągnie mnie do słodkiego:baffled: no cóż trzeba bedzie sie plnować,,,,
hmm zjadłąm cała czekolade i mnie nie zemdliło :sorry2: ot ciąża dziwny stan:confused:

reklama
hej dziewczynki
ja rzadko sie odzywam.czasem was podczytuje
eh nie mam wciaz siły na uczestnictwo
wciaz się boje:-(
wkleilam fotki na wątku ze zdjeciami z usg
dziś kończymy 12 tygodni ciązy, suwaczek cos kłamie o 1 dzień
w środe ide do szpitala i lekarz podejmie decyzje czy operujemy torbiel,bo za cholere sie wchłonąc nie chce:-(
ryzyko poronienia niestety jest,choć lekarz twierdzi że małe,ale ja się boję...
wciaz wymiotuje..

Do góry