witam was dziewczynki po parodniowej przerwie. zazdroszcze wam tych ruchów ja od czwartku zacznę 11tydzień i nic jeszcze nie poczułam:----( ale mam nadzieję że już nie długo ten cudowny dzień w końcu nadejdzie. jutro idę troszkę idę się odprężyć pierw do kosmetyczki i do fryzjera muszę trochę odreagować od tego codziennego życia. 5 marca idę na usg genetyczne mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo jak zwykle się już zamartwiam może nie potrzebie:-):-)No ja to tez wlasnie zaobserwowalam jakies pare dni ale myslalam ze to jeszcze za wczesnie :-)
reklama
Ja pojutrze odbieram wyniki wiec trzymajcie kciuki...odliczam juz godziny, potem we wt mam usg genetyczne ale tu spokoj wierze ze bedzie ok...KarolaKazda ciaza jest inna a Ty mowisz ze zaczynasz 11 tydzien, u mnie leci 13 a inna poczuje w 15 )Cierpliwosci
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 22 tygodniu,takze nie ma co sie tymi ruchami przejmowac...
kroptusia trzymamy mocno kciuki jak już będziesz miała wyniki to daj znać bo się martwimy razem z tobą. właśnie zaczynam 11tydzień i czuje się wieczorami jak mała beczułka a co będzie później brzuszek mi powoli rośnie i niestety piersi też przed ciążą miałam rozmiar F przy wadze 55kg aż mnie to przeraża co będzie teraz jeszcze trochę i worki zacznę szyć.masakra mówię wam dziewczyny.Ja pojutrze odbieram wyniki wiec trzymajcie kciuki...odliczam juz godziny, potem we wt mam usg genetyczne ale tu spokoj wierze ze bedzie ok...KarolaKazda ciaza jest inna a Ty mowisz ze zaczynasz 11 tydzien, u mnie leci 13 a inna poczuje w 15 )Cierpliwosci
Jarzebinka, ja tez na poczaku zlapala przeziebienie, balam sie chodzic do pracy bo grypa szalala zagrozenie epidemia oglaszali w radiu, wiec poszlam do lekarza i na zwolnienie przeziebienie natulanymi metodami wypedzic, ale pan doktor rodzinny na katar polecil mi marimer jakis roztwor wody morskiej pewnie znasz to podobno tez dla maluszkow jest i bardzo mi ulzylo w nosie ;-)
Odebralam wyniki wszystko miesci sie w normach poza MCHC ktore mam 37,31 a gorna norma jest 37, nie bardzo wiem co to jest ale za1 poszukam czegos madrego w internecie. Wizyta u ginki za tydzien :-)
Odebralam wyniki wszystko miesci sie w normach poza MCHC ktore mam 37,31 a gorna norma jest 37, nie bardzo wiem co to jest ale za1 poszukam czegos madrego w internecie. Wizyta u ginki za tydzien :-)
margaret333
Fanka BB :)
:-)Dobry wieczór!
Oh, też bym juz chciała poczuć swojego maluszka, pare dni temu tak mi cos bulgneło ale sie nie powtórzyło, więc to pewnie za wcześnie (11tyg i 3 dni).
Pisałyście o usg genet. - ja bede mieć w 12tyg.
A galotki mnie cisną bardzo, choc przytyłam tylko 1 kg, i musze isc na zakupy.
Piersi jeszcze nie rosną tylko baardzo bola brodawki...
Bardzo się cieszę ze nie mam wymiotów, może już się nie pokaża, ale niestety apetytu tez za bardzo na nic nie mam chociaz glodna jestem.
Czy można jeść śledzie w occie, bo nie wiem i ocet chyba szkodliwy a śledzie takie nie sa uwazane za surowe? mam smaka...
Pozdrawiam Was wszystkie i mówie sio wszystkim smutkom i dolegliwościom!
Oh, też bym juz chciała poczuć swojego maluszka, pare dni temu tak mi cos bulgneło ale sie nie powtórzyło, więc to pewnie za wcześnie (11tyg i 3 dni).
Pisałyście o usg genet. - ja bede mieć w 12tyg.
A galotki mnie cisną bardzo, choc przytyłam tylko 1 kg, i musze isc na zakupy.
Piersi jeszcze nie rosną tylko baardzo bola brodawki...
Bardzo się cieszę ze nie mam wymiotów, może już się nie pokaża, ale niestety apetytu tez za bardzo na nic nie mam chociaz glodna jestem.
Czy można jeść śledzie w occie, bo nie wiem i ocet chyba szkodliwy a śledzie takie nie sa uwazane za surowe? mam smaka...
Pozdrawiam Was wszystkie i mówie sio wszystkim smutkom i dolegliwościom!
witam serdecznie kochane przyszle mamusie,nie wiem nawet czy pisze w dobrym miejscu!!hehe(mam nadzieje)czytam Wasze posty i jestem wzruszona,sa takie cieple....hm super ja mam termin na 26 wrzesnia i...coz piersi straaasznie bola no i jakos tak ciezko w dole brzucha!!normalka mysle pozdrawiam dziewczyny:-)
sajonara
Czesc mamusie!
Witaj keystar!
Dzisiaj jestem super szczesliwa:-) Bylam u ginki i widzialam malenstwo: raczki, nozki, glowke, serduszko. Ruszalo sie, machalo nozkami! Super:-):-):-)
Oczywisice sie poplakalam ze wzruszenia. Mam super fotke, ale musze ja wgrac z komorki. Wszystkie wyniki mialam dobre. Musze tylko uwazac na toksoplazmoze, bo nie przechodzilam (o dziwo, bo wychowalam sie doslownie z kotami, uwielbiam koty).
No i rozmawialam z nia o USG genenycznym (+ badaniu krwi) i powiedzialam, ze "dla pewnosci, ze wszystko jest OK, chcialabym je zrobic". W tym momencie powiedziala, ze jezeli tak, to mi odradza. Jezeli jestem pewna, ze nie usune ciazy w przypadku zespolu Downa, to nie ma sensu robic tych badan. Moga one spowodowac wiecej niepewnosci niz pewnosci, bo pozniej, jesli bedzie wynik "na granicy" to bedzie trzeba zdecydowac o badaniu wod plodowych i innych inwazyjnych badaniach, a dziecko moze byc zdrowe. No i w dodatku moj wiek nie jest krytyczny. Tak wiec powoli zmieniam zdanie. Nie wiem jeszcze co na to moj M (jest akurat w Tajlandii i nie moglam z nim porozmawiac), ale ja jestem teraz raczej na nie. Pomyslalam, ze nasze mamy nie robily takich badan i bylo OK. Musze wierzyc, ze dzidzia jest zdrowa. No i jak ja dzisiaj widzialam, taka duza (ma 3 cm), nawet wychodzi mi 16 wrzesien, a nie 18 wedlug dzisiejszego badania (ale zarowno ja jak i moj M jestesmy bardzo wysocy). Rosnie jak na drozdzach, rusza sie. Super.
A co do ciuszkow, to niestety musialam kupic wieksze spodnie i chodze w spodnicach, bo moge je wyzej podciagnac i tak nie cisna w brzuch. W marcu pewnie kupie sobie juz ciazowki. Musze tez zmiescic jeszcze moj tluszczyk;-)
No i ciesze sie z pierwszych ruchow Waszych malenstw post_ptaszyna i Kroptusiu!
Witaj keystar!
Dzisiaj jestem super szczesliwa:-) Bylam u ginki i widzialam malenstwo: raczki, nozki, glowke, serduszko. Ruszalo sie, machalo nozkami! Super:-):-):-)
Oczywisice sie poplakalam ze wzruszenia. Mam super fotke, ale musze ja wgrac z komorki. Wszystkie wyniki mialam dobre. Musze tylko uwazac na toksoplazmoze, bo nie przechodzilam (o dziwo, bo wychowalam sie doslownie z kotami, uwielbiam koty).
No i rozmawialam z nia o USG genenycznym (+ badaniu krwi) i powiedzialam, ze "dla pewnosci, ze wszystko jest OK, chcialabym je zrobic". W tym momencie powiedziala, ze jezeli tak, to mi odradza. Jezeli jestem pewna, ze nie usune ciazy w przypadku zespolu Downa, to nie ma sensu robic tych badan. Moga one spowodowac wiecej niepewnosci niz pewnosci, bo pozniej, jesli bedzie wynik "na granicy" to bedzie trzeba zdecydowac o badaniu wod plodowych i innych inwazyjnych badaniach, a dziecko moze byc zdrowe. No i w dodatku moj wiek nie jest krytyczny. Tak wiec powoli zmieniam zdanie. Nie wiem jeszcze co na to moj M (jest akurat w Tajlandii i nie moglam z nim porozmawiac), ale ja jestem teraz raczej na nie. Pomyslalam, ze nasze mamy nie robily takich badan i bylo OK. Musze wierzyc, ze dzidzia jest zdrowa. No i jak ja dzisiaj widzialam, taka duza (ma 3 cm), nawet wychodzi mi 16 wrzesien, a nie 18 wedlug dzisiejszego badania (ale zarowno ja jak i moj M jestesmy bardzo wysocy). Rosnie jak na drozdzach, rusza sie. Super.
A co do ciuszkow, to niestety musialam kupic wieksze spodnie i chodze w spodnicach, bo moge je wyzej podciagnac i tak nie cisna w brzuch. W marcu pewnie kupie sobie juz ciazowki. Musze tez zmiescic jeszcze moj tluszczyk;-)
No i ciesze sie z pierwszych ruchow Waszych malenstw post_ptaszyna i Kroptusiu!
Ostatnia edycja:
reklama
Karolina Tinetina
Hejka dziewczyny.
Troszke nadczytałam cały dzisiejszy dzionek. Dopiero z pracy wróciłam...wiec czytam...kochane kobieta w ciazy chroniona jest od 1 dnia poczecia...a jesli umowa kończy sie podczas ciazy momentalnie zoastje przedłuzona do dnia porodu, pózniej zasiłek macierzyński płaci Zus, a wtedy dopiero jest sie bezrobotnym. Jednak teraz weszły nowe przepisy, jezeli po zas. macierzyńskim zostaniesz zatrudniona, musisz pracowac w danej firmie przez jakis czas i pracodawca nie moze cie zwolnić /chyba że dyscyplinarnie/ ale to juz inna beczka.
Co do badan ja 5 marca mam badanie usg wukluczajace wady gen, np. Downa i tp., ajutro z rana jade do szpitala na krew, mocz, glukoze,...brrr najgorzej tej glukozy nie lubię.
...acha nie wiedziałam, ze tak szybko wyczuc mozna ruchy...z pierwszym szkrabem poczułam w 18tyg. i juz doczekać sie nie moge teraz:-)
pozdrawiam wszystkie wrzesnióweczki
Troszke nadczytałam cały dzisiejszy dzionek. Dopiero z pracy wróciłam...wiec czytam...kochane kobieta w ciazy chroniona jest od 1 dnia poczecia...a jesli umowa kończy sie podczas ciazy momentalnie zoastje przedłuzona do dnia porodu, pózniej zasiłek macierzyński płaci Zus, a wtedy dopiero jest sie bezrobotnym. Jednak teraz weszły nowe przepisy, jezeli po zas. macierzyńskim zostaniesz zatrudniona, musisz pracowac w danej firmie przez jakis czas i pracodawca nie moze cie zwolnić /chyba że dyscyplinarnie/ ale to juz inna beczka.
Co do badan ja 5 marca mam badanie usg wukluczajace wady gen, np. Downa i tp., ajutro z rana jade do szpitala na krew, mocz, glukoze,...brrr najgorzej tej glukozy nie lubię.
...acha nie wiedziałam, ze tak szybko wyczuc mozna ruchy...z pierwszym szkrabem poczułam w 18tyg. i juz doczekać sie nie moge teraz:-)
pozdrawiam wszystkie wrzesnióweczki