reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Zanka każda sugestia jest dobra. Spróbuję, a może a nóż. A powiedz mi zeszło mu to, długo to miał, jaki był przebieg choroby? Też byłaś przerażona tym widokiem, bo ja bardzo. Nie wiem wogóle jak to przetrawić.

reklama
Fredka- a jak wygląda skóra u Twojej córci? Mój starszy synek dostał ok 3 m-ca na policzkach taką szorstką skórę, wyglądała w czasie późniejszym jak popękana z wypiekami. Miał zrobione badania alergologiczne i okazało się, że to alergia. Uczulenie na białko. Musiałam zmienić mleko na hypoalergiczne- po tym ustąpiło.

najpierw robi się sucha, później pojawiają się czerwone krostki które łącza się w całość grupkami, wszystko tworzy suchą skorupę, która gdzi niegdzie ma wodne delikatne wycieki, i tak jest wszędzie. Jak znajdę suche miejsce to od razu atakuje kremem,żeby się nie zaogniło. Jak patrzyłam w internecie to wygląda podobnie jak przedstawiane tam łojotokowe zapalenie skóry. Ale ciort jeden wie co to naprawdę jest.

Reniferku, próbowałam eliminować jedzenie, krok po kroku, proszek, płyn do kąpieli, słodycze i nic. Pójdę jeszcze do alergologa, zobaczę co on powie. Jak narazie 2 lekarzy powiedziało to samo. Podobnież ma to zejść do 5 najpóźniej do 6 miesiąca. To tak jakby jej organizm nie regulował gospodarki potnej skóry. Zobaczymy....czas pokarze:sorry:.

My też eliminowaliśmy wszystko co się da i nic po 3 tyg zeszło, pediatra powiedział, że to może być coś co zjadłam jakiś czas temu i tak długo wychodzi.
Podawaliśmy malemu zyrtek, wapno i smarowaliśmy różnymi maściami od dermatologa, ale najbardziej chyba pomogła kąpiel w krochmalu i krem alantan plus:tak:. Dodam,że naprawdę wypróbowalam chyba wszystko:tak:

Fredka no i mam nadzieję że to nie jest to łojotokowe zapalenie skóry, że nie będziesz musiała czekać do 5 miesiąca wiem co czujesz sama płakalam jak rozbierałam małego do kąpieli głowa do góry będzie dobrze;-)

no wiec u alexa to tez nie wygladalo za ciekawie... cala buzke mial w takich czerwonych krostkach, ktore po jakims czasie wygladaly jak pryszcze... skorka tez na poczatku byla bardzo sucha... polozna zalecila tez wykapanie w krochmalu, ale pepek malemu nie odpadl jeszcze bo on to dostal jak mial 2-3 tyg, wiec kupilismy ten krem i po ok dwoch tygodniach wszystko pieknie zeszlo :) a naprawde wygladalo to strasznie....

A moj Michas dzis skonczyl 3 msc :tak:

A ja mu dzis zawalilam lozeczko :-D naklejalam mu naklejki na sciane i glupia oparlam noge na lozeczku i lup ... caly spod polamany :zawstydzona/y: ale juz zbite z takich dech ze teraz nie poleci :-D

Witam dziewczyny

Ddddddlllllluuuuugggggooooo.....mnie tu nie bylo ale wrocilam;-)
Nigdy Was nie nadrobie:-) :sorry:No coz

U mnie Adam rosnie jak na drozdzach-haha 16 grudnia skonczy 3 miechy a juz od dwoch tygodni kupuje ubranka na 3-6miesiace i sa akurat na teraz. Niesamowicie szybko rosnie....a jak narazie to wcina tylko cyca. Ciezko bylo na poczatku ale juz od jakiekos miesiaca jest lepiej. Juz umiem sobie wygospodarowac czas dla SIEBIE:-):-)
STESKNILAM SIE ZA WAMI:zawstydzona/y:

Tak mi sie teraz przypomnialo jak przesiadywalam tutaj z Wami calymi dniami-pisalysmy o jedzeniu:-D Pamietam jak tylko ktoras wspmniala o budyniu czy nalesnikach i zaraz wszystkie lecialysmy do kuchni:-):-) z takimi wielkimi brzuchami....a teraz nasze dzieciaczki leza obok w lozeczkach a my walczymy z nadwaga:-)

reklama
Do góry