reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

No i było super na tym baseniku:-D
Byłyśmy już drugi raz, pierwszy raz tydzień temu, przy wejściu do wody był ryk,ale tylko chwileczkę...a dziś już pełen relaks:) Wzięłam aparat, ale nie miałam głowy do robienia zdjęć...następnym razem zrobię:)

Zuzia28 Ja chodzę na basen z moją księżniczką normalnie, nie zapisałam jej na lekcje, tylko wchodzę na basen z dzieckiem pod pachą:-p ( do 3 roku wstęp bezpłatny i niepotrzebne zaświadczenia od lekarza, ale słyszałam, że niektóre baseny wymagają)
U nas jest kilka basenów przystosowanych dla matek z małymi bobo:) Tam gdzie chodzimy jest osobna szatnia z przewijakiem i jest w niej mega ciepło, żeby dzieciakom po wyjściu z wody nie było zimno...ogrzewanie podłogowe i takie tam.
No i niesamowite jak dzieci instynktownie pływają żabką ( nóżki) :rofl2:
Po wyjściu z wody mała pływaczka była taka głodna, że by mi cycki w całości wsysnęła :szok:
A po chwili słodko zasnęła i tak spała od 13 do 17 :rofl::rofl2::rofl2:

reklama
Dziewczyny ja mam takie pytanie: czy schowały się już wam pępki???? bo mój dalej wystaje:confused2::confused2: z brzucha nie zostało zupełnie nic, jest płaski.. a pępek się nie schował i nie wygląda, żeby w ogóle miał taki zamiar. Jutro mam umówioną wizytę u chirurga, bo boję się, żeby to czasem jakaś przepuklina nie była:eek: więc może nieptorzebnie się obawiam, może jeszcze czas na to?

Jdt - ja nigdy nie miałam wystającego pępka. W ciąży tylko mi się "rozrósł" . Teraz już jest znów "na swoim miejscu", została mi jeszcze tylko linia brązowa biegnąca od pępka w dół.

jdt, ja tez martwiłam się tym pępkiem z dwa tyg. temu, ale pediatrzy stwierdzili, że na tym etapie trzeba dac dziecku czas żeby samo wzmocniło mięsnie brzucha. Jesli po 3 m-cu dalej taki bedzie to na konsultacje do chirurga. U mojej małej juz się wstapił pępuszek i jest ok.
sorry, myślałam, ze chodziło o pępuszek dzieciątka ;), dopiero teraz doczytałam

:-D:-D:-D Ale fajniutko- nasze wrześnióweczki chodzą na basen!

A czy kąpałyście już Wasze dzieciaczki w wannie?

tak my kąpaliśmy :-) pierwszy raz kiedyś się ze mną kąpał i był taki sztywny i przerażony a wczoraj i dziś kąpał się z tatą i czuł się jak ryba w wodzi i mega banana miał na twarzy to chyba właśnie po tym basenie tak się przestał sztywnić w wodzie choć kąpiele bardzo lubiał ale teraz chyba je pokochał

hmmm a ja jeszcze nie dostałam okresu :eek: słyszałam że dostaje się przeważnie jak przestaje się karmić więc pewnie jeszcze z ładną chwilkę nie będę miała .... ehhh szkoda że to nie współgra z płodnościa :crazy:

Soszka- no właśnie też zamierzałam sprawić pierwszą kąpiel wannową małemu dziś:-D. Mam nadzieję, że nie będzie się bał. Malutka wanienka a duża wanna...;-)

A co do okresu to właśnie wczoraj pisałam, że też jeszcze nie miałam..a dziś- o proszę! Pojawił się.....;-)

reklama
Jdt ja nie miałam wystającego pępka w ciąży więc ci nie pomogę , została jedynie linia ciemna ale tej to sie długo nie pozbędziemy

henrietta ja też miałam linię na brzuchu i to bardzo ciemną, a teraz jest już mało widoczna i muszę powiedziec ze mi się podoba i to bardzo

pępek mam już schowany hyhy:-)

Do góry