reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny! Macierzyński nie jest wypłacany 100 %. 100 % to tylko zwolnienie w ciąży , a macierzyński to średnia z ost 6 m-cy i to w jakimś procencie.
Co do zwolnienia z pracy to przez okres macierzyńskiego jest ochrona i pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę- może jednak dac wypowiedzenie już pierwszego dnia powrotu do pracy. Jeśli chodzi o umowę o pracę, która kończy się w trakcie okresu macierzyńskiego to ulega ona przedłużeniu do końca tego macierzyńskiego. Dopiero po upływie okresu zasiłkowego otrzymuje się świadectwo pracy.
Osoby natomiast zarejestrowane w urzędzie pracy- okres macierzyńskiego przedłuża okres pobierania zasiłku, z tym, że poród musi odbyć się najpóźniej 30 dni po zakończeniu okresu zasiłkowego.

reklama
ja też mam problem z macierzyńskim , okazało się ,że nie wlicza mi się do niego premia prowizyjna a ona stanowiła połowę mojej pensji , wiec mozesz sobie Szyszunka wyobrazić jak mnie załatwili

oj Liiiviiia tego nie wiem

Henrietta a czy miałaś tę premię na papierze tzn. opodatkowaną- jeśli tak to powinnaś mieć normalnie naliczane, ja tak mam. Chyba, że pracodawca dawał ją pod "stołem" ...

No to mi musza przedluzyc :-)

A dzis szok :eek: wplynely mi pieniadze i nie wiem skad ponad poltora tysiaca wiecej :szok: za dziecko juz mi dodali do ostatniej wyplaty 1000 i becikowe tez juz bralam :eek:
To teraz mi powiedzcie czy rodzinne przychodzi razem z macierzynskim??? bo moze to mi rodzinne doliczyli bo jak przyznaja to oprocz tych 90 comiesiac dodaja 1000 jednorazowo (oprocz becikowego) moze to to mi dali :confused: no ale tez sie nie zgadza bo jeszcze skad 500

No gorzej jak wydam i beda chcieli zwrot :-D a jakos nie usmiecha mi sie dzwonic do nich ;-)
no i nie wiem czy sie jeszcze rodzinnego spodziewac czy to to juz

Dziewczyny a jak wyglądają u Was Andrzejki idziecie gdzieś??:-)My robimy taką jakby domówkę- tylko, że nie u nas w mieszkaniu, a w drugim domku po Babci . Mamusia moja zostaje z Gabulinką.
Ja właśnie zrobiłam sobie domowe SPA hehe tzn. nalożyłam farbę do włosów, hennę na brwi, manikiur też będzie ale potem bo mężowy wraca zaraz z Gabulinką moją od teściówki.;-)

livii ciesz się z kasy i nie przyznawaj że masz.

A co do andrzejek, my siedzimy w domu. Mąż z córcią starszą idzie na imprezę urodzinową do kolegi Oli i będzie się działo oj będzie.
A ja muszę właśnie iść do fryza i coś zrobić bo jakiś dół mnie dopadł.

reklama
My idziemy do mojego brata :tak: ale z Michalkiem wiec hucznej zabawy nie bedzie :-D z reszta on w gosciach jak jest glosno wszyscy gadaja to zawsze spi :-)

Do góry